ADO Den Haag heeft de competitie met een gelijkspel hervat. In een winters Tilburg moesten de Hagenaars de punten met Willem II delen: 1-1.

Onder omstandigheden die eerder bij de nabijgelegen Ireen Wüst-ijsbaan dan bij het Koning Willem II-stadion horen, heeft ADO Den Haag een half slippertje gemaakt. De Hagenaars waren lange tijd de beter voetballende ploeg en dat verschil werd door Kevin Jansen, die zijn eerste doelpunt in het shirt van ADO Den Haag en in de Eredivisie maakte, tot uitdrukking gebracht. Maar de ploeg van Maurice Steijn vergat om de wedstrijd op slot te gooien waardoor de thuisploeg nog het geloof op een goed resultaat behield. Dankzij de enorme werklust sleepte Willem II nog een punt uit dit sneeuwduel.

Beide ploegen hadden vanwege de winterse omstandigheden in het eerste kwartier veel moeite om goede aanvallen op te zetten. Daarbij werd het de gastheren ook nog eens moeilijk gemaakt door het vroege storen van ADO Den Haag. Onder aanvoering van Jens Toornstra lukte het de Tricolores niet om goede oplossingen te vinden. De Hagenaars konden bij hun spaarzame uitbraken wel gevaarlijk worden. Nadat eerst een hoekschop van Danny Holla maar net het doel miste, was het bij de volgende corner wel raak. Jansen kopte in de twintigste minuut een afgemeten bal van Tjaronn Chery binnen: 0-1.

Op het half uur verloor ADO Den Haag de controle op het duel en kwamen de Tilburgers opzetten. Daarbij hadden de Hagenaars geluk dat scheidsrechter Maarten Ketting een doelpunt van de thuisploeg wegens buitenspel afkeurde. Na een voorzet van ex-ADO Den Haag-speler Marc Höcher stonden in de 33e minuut liefst drie tegenstanders voor Gino Coutinho. De Haagse doelman kon de inzet van Niek Vossebelt nog keren, maar had geen verweer tegen de rebound van Danny Guijt. Maar Guijt stond bij de voorzet van Höcher buitenspel en Ketting vond dat de middenvelder daar te veel voordeel van had. Coutinho behoedde zijn ploeg een minuut eerder al voor een achterstand toen hij een kopbal van Aurélien Joachim uit het doel tikte.

Na de pauze hervond ADO Den Haag, dat net als Willem II veel spelers op de absentielijst had staan, de controle maar maakte daar weinig gebruik van. Kansen creëerden de Hagenaars niet meer. Daardoor maakte ADO Den Haag de weg vrij voor een Tilburgs slotoffensief. Dat kwam er onder aanvoering van aanvoerder Hans Mulder ook. Vooral voorzetten en vrije trappen kreeg de Haagse verdediging maar moeilijk weg. Invaller Robbie Haemhouts profiteerde daarvan in 63e minuut maar het schot vond op weg naar de gelijkmaker de vuisten van Coutinho op zijn weg.

De Tilburgse druk bleef aanhouden en leidde uiteindelijk tot een doelpunt. Joachim kopte een voorzet vallend binnen maar die werd door Vito Wormgoor met de knie geblokkeerd. De terugspringende bal was een prooi voor Mulder: 1-1. ADO Den Haag wankelde in blessuretijd nog een keer toen de Luxemburgse spits Joachim de bal klaarlegde op Haemhouts. Maar dit keer smoorde het schot tegen een Haagse verdediger.

De Hagenaars spelen na promovendus Willem II opnieuw tegen een ploeg die onder hen staan. Komende zaterdag komt Roda JC in het Kyocera stadion op bezoek. De aanvang van dat duel is 19.45 uur.