Net als vorig seizoen is de derde ronde van de KNVB Beker het eindstation voor ADO Den Haag. De ploeg van coach Maurice Steijn verloor dinsdagavond met 1-0 uit bij FC Groningen. ADO Den Haag maakte eigenlijk geen enkel moment aanspraak op de overwinning. De thuisploeg was grote gedeeltes van de wedstrijd het betere team en kreeg ook de beste kansen. In blessuretijd dwong ADO Den Haag nog bijna een verlenging af, maar schoten van Stanley Elbers en Kevin Jansen troffen geen doel.

Het duel in de Euroborg begon een beetje mat. Beide teams waren erg slordig in de passing, waardoor er nauwelijks gevaar ontstond voor de goals. FC Groningen had wel iets meer balbezit. Daaruit ontstond in de 14e minuut de eerste doelpoging. Leandro Bacuna legde aan voor een schot van afstand, maar zijn inzet ging ruim voorlangs.

Na twintig minuten begon ADO Den Haag aan een klein offensief. De uitploeg kreeg een paar corners achter elkaar en die brachten de Groningse verdediging licht aan het wankelen. Zo werden er schoten van Aaron Meijers en Danny Holla geblokt. Laatstgenoemde kreeg in de 22e minuut de beste kans voor ADO Den Haag van de eerste helft. Uit een afgeslagen corner van Tjaronn Chery krulde Holla de bal naar de verre hoek, maar daar stond Kees Kwakman om de bal voor de lijn weg te halen. FC Groningen nam snel het initiatief weer over van ADO Den Haag. Na ruim een half uur kon de ploeg van coach Robert Maaskant dat overwicht uitdrukken op het scorebord. Het was tot dan toe de beste aanval van het duel. Op links liep Andraz Kirm directe tegenstander Dion Malone voorbij. De Sloveen leverde een voorzet panklaar af op het hoofd van Michael de Leeuw, die keihard raak kopte in de lange hoek.

Vanaf de 1-0 werd FC Groningen nog beter. De thuisploeg leek zelfs de score te verdubbelen. Het kreeg daarbij de nodige hulp van ADO Den Haag-keeper Robert Zwinkels. Hij liet de bal los uit een voorzet van Lorenzo Burnet. Daarna schoot Kirm op de onderkant van de lat. Het zag er naar uit dat de rebound van De Leeuw wel in de touwen verdween, maar inmiddels stond Zwinkels weer goed opgesteld om redding te brengen. Ruststand: 1-0.

ADO Den Haag ging na rust achterin één-op-één spelen. Daardoor kreeg het een man meer op het middenveld. De ploeg van Steijn koos desondanks erg vaak voor de lange bal. Maar de Haagse spitsen konden voorin erg weinig uitrichten tegen de sterke Groningse defensie.

FC Groningen kwam gaandeweg de tweede helft steeds meer bovendrijven. De groen-witten zorgden voor veel dreiging met gevaarlijke voorzetten en een treffer hing in de lucht. Toch kreeg FC Groningen pas in de 71e minuut de eerste kans. Een schot van Maikel Kieftenbeld werd ternauwernood gered door Zwinkels. Daarna legde Bacuna en invaller Mitchell Schet nog aan van afstand, maar ook zij vonden de Haagse doelman op hun weg naar glorie.

In de slotfase ging ADO Den Haag alles of niets spelen. Verdediger Tom Beugelsdijk werd in de spits opgesteld om extra lengte voorin te krijgen. Hij kon uiteindelijk zelf niks forceren. Charlton Vicento kreeg, met nog één minuut op de klok, wel een beste kans. Zijn inzet werd in de korte hoek knap gered door FC Groningen-doelman Luciano da Silva. In blessuretijd konden Elbers en Jansen nog voor de gelijkmaker zorgen. Elbers zag zijn schot worden geblokt en Jansen schoot een flink stuk over. Daardoor bleef het bij 1-0 en gaat FC Groningen naar achtste finale van het bekertoernooi.