Het damesteam van ADO Den Haag heeft helaas verzuimd om de koppositie van de BeNeLeague Orange over te nemen van FC Twente. Met een Europees duel in de benen werd met 2-1 verloren van de lijstaanvoerder. Derhalve werd de achterstand op de Enschedeërs vergroot tot vier punten.

Ondanks de uitschakeling in de Champions League was er voor ADO Den Haag reden voor een feestje. Immers werd de eerste Nederlandse zege ooit in het prestigieuze Europacuptoernooi behaald. In Moskou werd FC Rossiyanka met 1-2 aan de overwinningsspies geregen. Helaas bleek dat resultaat onvoldoende na de geflatteerde 1-4 nederlaag die eerder in de Hofstad werd geleden. Goed voor het zelfvertrouwen was de laatste buitenlandse krachtmeting echter wel. En dat kwam goed uit, aangezien maandagavond het topduel FC Twente – ADO Den Haag op het programma stond. Nadeel was wel dat ADO Den Haag slechts twee dagen had om uit te rusten, daar waar FC Twente zich maar liefst negen dagen lang kon voorbereiden op de ooievaars. Zou dat ADO Den Haag opbreken?

De laatste keer dat de nummers één en twee van de BeNeLeague Orange elkaar troffen, was op dinsdag 13 maart. Het werd toen 2-0, daar waar de confrontatie in De Grolsch Veste een jaar eerder in 0-2 eindigde. Het verschil op de ranglijst bedroeg nu op voorhand (na vijf speelrondes) slechts één schamel puntje in het voordeel van de roodhemden. Een spannende wedstrijd lag zodoende in de lijn der verwachtingen. Toch kende de ontmoeting een merkwaardig begin. Het topduel in Enschede begon weliswaar pas om 19:30 uur, maar bij FC Twente waren ze toen nog niet helemaal wakker. Sari van Veenendaal en Félicienne Minnaar lieten zich het kaas van het brood eten en al na dertig seconden lag de bal in het FC Twente-doel. De buitenspelregel verhinderde echter dat ADO Den Haag snel uit de startblokken kon schieten. Vervolgens werd FC Twente het gevaarlijkst. ADO Den Haag, dat zonder Lineth Beerensteyn en Kitty Susan in de basis begon (beiden kregen rust), kwam er slechts sporadisch uit via de omschakeling. De aanvalsdrang van FC Twente werd na tien minuten beloond. Sherida Spitse plantte toen haar voet tegen de bal en knalde een vrije trap snoeihard achter Barbara Lorsheijd: 1-0. Een domper voor ADO Den Haag, dat FC Twente zo een feestelijk moment bezorgde.

Niet veel later leek een margeverdubbeling in de maak toen Ellen Jansen Marlous Pieëte bereikte met een schitterend steekballetje door de Haagse achterhoede. Omdat de hoek net iets te scherp was, bleef ADO Den Haag echter in de wedstrijd. Het overwicht van de thuisploeg bleef tot aan de 24e minuut bestaan. Toen liet Renate Jansen zich gelden. Een magistrale poeier van een meter of 35 daalde met een prachtige curve in de kruising. Van Veenendaal zag er wat ongelukkig uit, maar dat maakte het doelpunt er niet minder mooi op: 1-1. Speldenprikjes van Brittany Persaud, op aangeven van Teresa Noyola, en de Twentenaren Jansen en Pieëte konden de 1-1 tussenstand voorlopig niet veranderen. En als ADO Den Haag Lorsheijd niet had, dan was het in de 39e minuut 2-1 geworden. Anouk Dekker bereikte Spitse, die op haar beurt de bal met een liftballetje terug bij Dekker kreeg. Laatstgenoemde zag haar kans schoon om het speeltuig in de rechterhoek te jagen, maar Lorsheijd had een prachtige reflex in huis en voorkwam daarmee een vernieuwde voorsprong van de Tukkers. De laatste kans van de eerste helft betrof een doelpoging van Noyola, die Dekker prachtig passeerde. Haar actie verdiende een doelpunt. Helaas, het mocht niet zo zijn voor de club uit de Residentie.

Pieëte kreeg de grootste kans gedurende de start van helft twee. Lorsheijd wist haar lage schot nog ternauwernood te toucheren. Wederom een geniale actie van de 21-jarige keepster. Eén minuut later, in de 54e minuut, was het echter alsnog raak voor de Tukkers. Dekker zette door op de rand van het zestienmetergebied en schoof de bal diagonaal binnen: 2-1. Kort daarop had Van de Sande de 3-1 op haar schoen, maar ze hielp een niet te missen kans om zeep door in de één-op-één met Lorsheijd naast te schieten. Een brutaal offensiefje van ADO Den Haag, dat nog altijd wel gevaarlijk werd via de omschakeling, werd halverwege de tweede helft direct in de kiem gesmoord door FC Twente. De Enschedeërs bleven de bal in de ploeg houden en kwamen er een aantal malen goed uit. Zo had de uiteindelijke Woman of the Match Spitse nog een geweldig schot in huis, maar een dito redding van Lorsheijd hield ADO Den Haag op de been. In de blessuretijd was Persaud nog dicht bij de tweede gelijkmaker. Echter kon niet worden voorkomen dat ADO Den Haag voor de zesde keer in de clubgeschiedenis een nederlaag leed tegen het vrouwenelftal van FC Twente. Vervelend.