ADO Den Haag is in zijn vierde competitiewedstrijd haar ongeslagen status kwijtgeraakt. De Hagenaars verloren tegen FC Groningen in het Kyocera stadion met het kleinste verschil: 0-1.

Het is een beproefd recept. De trainer van de tegenstander, die zijn ploeg voorafgaand aan het duel in het Forepark in de underdogpositie plaatst. Ook FC Groningen-coach Robert Maaskant deed er vrolijk aan mee en riep blij te zijn met een punt. De ploeg van Maurice Steijn waant zich vervolgens sterker en probeert met alle macht vanaf de eerste minuut de overwinning over de streep te trekken. Dat gaat gepaard met veel passie en ijver maar vaak ook te gehaast, waarna de tegenstander de geboden ruimte en kansen wel in doelpunten omzet. Zo ook het spelbeeld van het duel tussen ADO Den Haag en FC Groningen, waarbij de gasten over wedstrijd gezien met de zege te veel kregen, maar in Tim Sparv wel de matchwinnaar kenden.

ADO Den Haag begon voorvarend en zette de Groningers, die nog op hun eerste zege wachtten, direct onder druk. Maar de Hagenaars speelden in hun ijver weinig echte kansen bij elkaar zodat de noordelingen zonder kleerscheuren de eerste fase doorkwamen. Op het moment dat de wedstrijd na 25 minuten meer in evenwicht was, kregen de bezoekers wel twee goede mogelijkheden. In de 27e minuut kopte Género Zeefuik een voorzet van Mitchell Schet van dichtbij over, maar zeven minuten later was het wel raak. Een vrije trap van Schet ging over verdediger Vito Wormgoor, waarna de Fin Sparv van dichtbij binnenkopte: 0-1. Daardoor kwamen de groen-gelen net als in de drie voorgaande duels op achterstand. Na de pauze zetten de Hagenaars aan en dat leidde wel tot kansen. Na een korte corner met Mike van Duinen legde Tjaronn Chery de bal klaar voor Danny Holla. De ex-FC Groningen-speler plaatste de bal naast het doel.

Negen minuten later leek de gelijkmaker in aantocht. Jens Toornstra ontfutselde Mitchell Schet met een sliding de bal. Zijn dieptepass was een prooi voor Van Duinen die vanaf de achterlijn voorzette. De bal ging via verdediger Virgil van Dijk richting tweede paal waar Johan Kappelhof iets eerder bij het speeltuig was dan Rydell Poepon. ADO Den Haag voerde de druk verder op en Maaskant haalde twee aanvallende spelers uit zijn ploeg om de kleine voorsprong te verdedigen. Vaak pakt dat verkeerd uit, maar nu hield de Groningse verdediging wel stand.

Ondanks dat ADO Den Haag met invallers Charlton Vicento, Stanley Elbers en Tom Beugelsdijk zelfs met zes aanvallers speelde, bleven de Haagse kansen schaars. De groen-gelen werden nog maar twee keer gevaarlijk. Vicento rondde een corner van Toornstra met een schot af. Zijn inzet ging via de grond en de vingertoppen van doelman Luciano Da Silva uit het doel. Een kwartier voor tijd scoorde Wormgoor wel uit een corner van Holla, maar de verdediger duwde eerst een tegenstander in de rug voordat hij in balbezit kwam, zodat er geen geldige gelijkmaker op het scorebord verscheen. Daardoor moest ADO Den Haag de eerste nederlaag van het seizoen incasseren. Over twee weken kunnen de Hagenaars tegen een andere Noord-Nederlandse ploeg zich revancheren. Op zaterdag 15 september spelen de Hagenaars uit bij SC Heerenveen. Het duel in het Abe Lenstra Stadion begint om 19.45 uur.