Net zoals vorig seizoen is Jong ADO Den Haag gesneuveld in de achtste finale van het bekertoernooi. In het eigen Kyocera Stadion gingen de mannen van coach Wilfred van Leeuwen met 2-4 ten onder tegen Jong Ajax. Lange tijd zag het er naar uit dat de Amsterdammers vrij eenvoudig gingen zegevieren. Met ruim een uur op de klok stond de ploeg van coach Gerie Vink met 2-0 voor. Twee goals van Wouter de Vogel brachten de spanning helemaal terug. Het slotakkoord was echter weer voor Ajax, dat via doelpunten van Tom Boere en Ismael Aissati alsnog zegevierde.

Ajax begon stormachtig aan het duel, en zette ADO Den Haag direct vast op eigen helft. Het leverde na vier minuten al een grote kans op via Boere. Uit een lage voorzet, vanaf de rechterkant van Nicolas Lodeiro, schoot Boere op het doel. Maar de bal werd door een ADO Den Haag-verdediger van de lijn gehaald. Uit een corner, een minuut later, kopte Daley Blind nog op de lat.

De Amsterdammers bleven tot de vijftiende minuut heer en meester. Daarna kwamen de mannen van Van Leeuwen wat meer onder de druk van Ajax uit. De Hagenaars kregen daarmee ook hun eerste kansen van de wedstrijd. Wouter de Vogel schoot eerst nog ver naast, maar even later trof Marc Höcher bijna doel. Zijn schot, die volgde uit een goede voorzet van Jaap van Duijn, werd echter geblokt. Voordat ADO Den Haag de bovenliggende partij leek te worden, scoorde Ajax uit het niets. Een crossbal van Yener Arica kon de Haagse defensie niet wegwerken. Daarbij stonden ze ook nog eens slecht opgesteld, want bij de tweede paal was Lodeiro helemaal vrij. De Uruguayaan kon zo simpel de openingstreffer maken.

Het spel golfde na de 0-1 op en neer. En voor beide doelen werd het nog een keer gevaarlijk. Aan Haagse zijde was dat door een kopbal van Kevin Schutte, die prachtig werd gered door Ajax-keeper Warner Hahn. De rood-witten kregen in blessuretijd nog een grote kans. Ouasim Bouy stuurde, met een goede steekpass, Lodeiro de diepte in. Hij kwam één op één met Martijn de Zwart te staan. Daarop besloot de rechtsbuiten af te leggen op Arica. Die faalde echter opzichtig, door hoog over te schieten. De eerste minuten van de tweede helft waren een kopie zoals die van het eerste bedrijf. Wederom was het Ajax dat ADO Den Haag goed onder druk zette. Het had het duel al snel kunnen beslissen, maar in de 49e minuut schoot Lodeiro tegen Mike ten Kroode aan, die inviel voor De Zwart. In de rebound van Mats Rits lag Ten Kroode weer in de weg.

Net zoals in de eerste helft, werd ADO Den Haag langzamerhand beter. En weer was het Ajax dat desondanks toch scoorde. Blind stuurde Boere de diepte in. De spits werd geflankeerd door Diego Liefden, maar de rechtsback kon Boere niet bijhouden. Daardoor was het voor laatstgenoemde een koud kunstje af te ronden. ADO Den Haag ging niet bij de pakken neerzitten. Want een minuut later maakte De Vogel de aansluitingtreffer. In eerste instantie kreeg hij een voorzet van rechts niet goed onder controle. In tweede instantie lukte dat wel, en schoot De Vogel raak in de lange hoek. De Haagse ploeg ging weer geloven in de winst. Van Leeuwen haalde er ook nog eens een verdediger af (Liefden) voor een aanvaller (Thomas Verheijdt). Opeens kwam er ook veel meer strijd in het team. Ook Ajax kleunde er vol in, waardoor er een leuke, op en neer gaande wedstrijd ontstond met kansen over en weer. Zo schoot Boere in de 72e minuut op de lat en enkele seconden daarna vond hij Ten Kroode op zijn weg.

Met nog een kwartier op de klok kwam ADO Den Haag op gelijke hoogte. Invaller Diederick Hoogerwaard gaf de bal op links mee aan De Vogel. Uit een lastige positie haalde de aanvaller uit, maar toch verdween de bal in het doel: 2-2. De groen-gelen konden niet goed genoeg doordrukken, waardoor er weer kansen voor Ajax ontstonden. Al drie minuten na de 2-2 scoorde de Amsterdammers tegen via wederom Boere, nadat Rits eerst nog op de lat schoot. Daarna bleef ADO Den Haag zich goed verzetten. Goede mogelijkheden kwamen er alleen niet meer. In blessuretijd bepaalde Aissati de eindstand nog op 2-4.