Oud-ADO Den Haag blijft de zeges aaneenrijgen. Sinds de oprichting van het team hebben de voormalige ADO-spelers nog niet verloren. Afgelopen vrijdag werd Oud-NAC met 2-5 aan de zegekar gebonden.

"Gewoon de bal bij mij inleveren, dan komt het goed." Nog voordat de door de HTM gesponsorde spelersbus naar Breda vertrekt geeft Frans Danen, een veteraan bij Oud-ADO, aan debutant Anton Vriesde een welgemeend advies. Het levert een daverend lachsalvo op, de eerste van een hele reeks, zoals de hele avond in een vrolijke stemming zal verlopen. Toch zit er voor coach Ruud Mansveld wel een serieus tintje aan de wedstrijd tegen Oud-NAC. "Winnen wil ik altijd, zeker nu omdat we voor het eerst tegen een team uit het betaald voetbal spelen. Ik ben dan ook de hele week bezig geweest om goede spelers te regelen en dat is uiteindelijk ook gelukt." Een kleine delegatie met veel middenvelders arriveert vol zelfvertrouwen bij het stadion, dat naar Oud-NAC-speler Rat Verlegh is genoemd. Zelfs de langdurige warming-up van de tegenstander onder leiding van Ton Lokhoff brengt de Hagenaars niet van de wijs. In een iets minder aanvallende opstelling (4-4-2) dan in voorgaande wedstrijden sturen Mansveld en assistent Jillis Zevenbergen de ploeg het kunstgrasveld op. Daar blijkt dat ondanks de aanwezigheid van John Karelse, Nebosja Gudelj, Hans van den Dungen en Geert Brusselers de Bredanaars niet compleet zijn. Jeffrey van As, met een voetbalverleden bij beide clubs en nu hoofdscout in Breda, besluit na overleg zijn ADO-shirt te verruilen voor een NAC-exemplaar. Oud-ADO Den Haag begint voortvarend aan de wedstrijd. Cor Lems moet al na enkele minuten een strafschop hebben, maar de scheidsrechter wuift het verzoek weg. Vervolgens schiet Edwin Grünholz op de paal en weten Danen en Vriesde Karelse van dichtbij niet te passeren. Oud-ADO Den Haag is duidelijk de betere ploeg maar Brusselers schiet de thuisploeg wel op voorsprong: 1-0. De Hagenaars zijn echter niet van slag te brengen en nieuwe kansen volgen. Uiteindelijk brengt Patrick van Dullemen in de eerste helft Oud-ADO Den Haag weer langszij: 1-1. Even lijkt de tweede helft niet gespeeld te worden als Lokhoff uitvalt. Coach Mansveld bedenkt een meesterzet en stuurt rechtsback John Weenink naar de tegenpartij. Een actie waarvan hij in het verloop van de wedstrijd bijna spijt zal krijgen. Nadat Jan Kuijt in de tweede helft de boel op scherp heeft gezet, blijkt Oud-ADO Den Haag over een dodelijke counter te beschikken. Grünholz brengt Danen in stelling en de laatste schiet de Hagenaars op voorsprong: 1-2. Maar Oud-NAC is niet uit het lood geslagen. En uitgerekend Weenink mag een foute pass van Vriesde ("Ik zag een paar groen-gele sokken naast me.") afstraffen: 2-2. Op de bank ziet coach Mansveld de overwinning in rook opgaan, zeker omdat Oud-ADO Den Haag enkele strafschoppen worden onthouden. Maar assistent Zevenbergen en de spelers verzekeren hem dat het nog goed komt. En dat gebeurt ook, want in de slotfase weet Oud-ADO Den Haag het krachtsverschil in doelpunten uit te drukken. Eerst scoort Grünholz op een dieptepass van Marcel Valk, daarna geeft Grünholz Danen een niet te missen kans. Nadat linksback John van den Hoogenband een keer de lat treft, scoort Grünholz op aangeven van Steijn zijn tweede doelpunt van de avond: 2-5. Het slotakkoord is voor de gastheren, maar keeper Leo de Boer weet een schot van Danny Schrijvers uit de kruising te tikken. Coach Ruud Mansveld is na afloop blij dat de ongeslagen status (drie duels, drie keer gewonnen) gehandhaafd blijft. "Ik ben bijzonder trots op mijn spelers. NAC is al tien jaar bezig met dit elftal en wij pas vier maanden. Ik ben blij dat we het ook eens tegen een club uit het betaald voetbal, waarbij Karelse en Gudelj nog maar net gestopt zijn, hebben mogen laten zien. En de uitslag had nog hoger kunnen uitvallen als scheids- en grensrechter hun taken serieuzer hadden aangepakt. Al met al ben ik wel tevreden over een gezellige avond en het goede resultaat."