ADO Den Haag heeft zich met enige moeite voor de derde ronde van het KNVB Bekertoernooi geplaatst. Tegen stadgenoot SVV Scheveningen drukte de ploeg van Maurice Steijn pas laat het klasseverschil in de score uit: 1-3.

Het duurde tot de laatste tien minuten voordat de Eredivisieploeg afstand van de zaterdaghoofdklasser kon nemen. In de eerste helft hadden de groen-gelen, net als in de competitie, moeite om voldoende kansen te creëren. In de tweede helft gaven de Scheveningers meer ruimte weg, maar verzuimde ADO Den Haag om te scoren. In de slotfase lukte dat de betaald voetbalclub alsnog. De wedstrijd was een soort ADO Den Haag-reünie, want liefst zeven spelers (Samir El Moussaoui, Michael Ros, Marcel Pronk, Joël Tillema, Sjaak Polak, Nick Brouwer en reservedoelman Tom Boks) en de trainer (John Blok) waren in het verleden bij de betaald voetbalclub actief. De Scheveningse spelers waren van plan om het ADO Den Haag zo lastig mogelijk te maken. En dat ging de thuisploeg lange tijd goed af. Weliswaar miste John Verhoek op aangeven van Jens Toornstra de eerste kans, maar daarna werd de hoofdklasser sterker.

SVV Scheveningen kwam na zestien minuten zelfs op voorsprong, toen Sjaak Polak een strafschop verzilverde: 1-0. De penalty werd door scheidsrechter Jack van Hulten gegeven nadat Joël Tillema door Mitja Mörec gevloerd werd. De Sloveen kende zodoende een ongelukkig debuut in het hart van de verdediging. Doelman Robert Zwinkels, die in het bekertoernooi onder de lat staat, had geen schijn van kans tegen het schot van zijn voormalige ploeggenoot. Het maakte de klus voor ADO Den Haag nog moeilijker, want de thuisploeg gaf weinig ruimte weg. De beste kans kreeg opnieuw John Verhoek, die na een steekbal van Aleksandar Radosavljevic, de bal langs de uitkomende doelman Samir Beeldsnijder maar ook naast het doel mikte. Pas in de 41e minuut kwamen de groen-gelen langszij. Verdediger Gábor Horváth zette eerst een combinatie met Lex Immers en daarna met John Verhoek op. De Hongaar stond vervolgens oog in oog met Beeldsnijder en schoof de bal beheerst binnen: 1-1. In blessuretijd had Toornstra, na een counter, ADO Den Haag op voorsprong moeten zetten. De middenvelder kapte aanvoerder John Nieuwenburg behendig uit, maar plaatste de bal vervolgens naast het doel. Na de pauze had ADO Den Haag de hoofdklasser in de houdgreep, maar het vergat te scoren. Linksback Filip Luksik gaf twee keer voor, maar zowel Immers (voorlangs) als Toornstra (knappe reflex Beeldsnijder) troffen geen doel.

Bijna kwam ADO Den Haag toch nog op achterstand toen Horváth de bal inleverde bij Nick Brouwer. De neef van ADO Den Haagspeler Jordy stuurde de snelle Mehmet Aldogan diep, maar Zwinkels behoedde zijn ploeg met de voeten voor een blamage. Net toen iedereen zich afvroeg of een halfuur verlengen op een veld zonder lichtmasten vanwege de duisternis mogelijk was, sloeg ADO Den Haag toe. Invaller Tjaronn Chery bracht meer schwung in de ploeg en ging in de tachtigste minuut vanaf de middenlijn, op het randje van buitenspel, goed door. De meegekomen Toornstra had vervolgens de bal voor het intikken: 1-2. Drie minuten voor tijd maakte Chery zelf aan alle onzekerheid een einde. Op aangeven van Immers snelde hij opnieuw richting doel en plaatste hij de bal langs Beeldsnijder: 1-3. Na het bekeravontuur wacht komende zaterdag VVV Venlo voor de competitie. De aftrap van dat duel in het Kyocera Stadion is 19.45 uur