Na vier wedstrijden zonder overwinning, heeft ADO Den Haag zaterdagavond weer eens de volle buit binnengehaald. En een hele belangrijke ook. Zaterdagavond werd NAC Breda in het eigen Kyocera stadion met 3-0 verslagen. In een matig duel waren de mannen van coach Maurice Steijn doortastender en feller dan de bezoekers. De wedstrijd werd gekenmerkt door vele slordigheden, en van mooi voetbal was dan ook nauwelijks sprake. In de afronding was ADO Den Haag echter veel effectiever dan NAC Breda.

De eerste paar minuten was het voor beide ploegen flink aftasten. Het tempo lag laag, waardoor er ook nauwelijks gevaar werd gesticht. ADO Den Haag leverde via de zijkanten wel wat voorzetten af, maar die bereikten allemaal nooit de spitsen. Na negen minuten werd er een keeper voor het eerst goed getest. Gino Coutinho had echter weinig moeite met een hoog schot van Florian Jozefzoon. Het duel werd met vijftien minuten op de klok een stuk levendiger. Vooral aan Haagse zijde werden er een paar goede kansen gecreëerd. Charlton Vicento schoot bijvoorbeeld net over uit een rebound, nadat NAC Breda-keeper Jelle ten Rouwelaar een indraaiende trap van Tjaronn Chery uit de bovenhoek plukte. Het bleek voor Vicento de eerste kans in een reeks van vier. De aanvaller schoot nog een keer over, en kopte net naast. Zijn vierde grote kans was wel raak. NAC Breda-verdediger Kees Luijckx verdedigde slecht uit. Lex Immers kon daardoor de bal oppikken. Hij gaf een goede steekpass op Vincento, die de uitkomende Ten Rouwelaar passeerde met een schot, dat in het net verdween via de binnenkant van de paal.

De 1-0 bleek het laatste hoogtepunt van de eerst helft. ADO Den Haag kon, door vele slordigheden, niet meer zo gevaarlijk worden als voor de openingstreffer. NAC Breda wachtte op foutjes aan Haagse zijde, om er zo uit te kunnen counteren. Dit gebeurde nooit zuiver, zodat Coutinho weinig in actie hoefde te komen.

Het eerste kwartier na rust was ADO Den Haag de bovenliggende partij. Alleen hoefde NAC Breda zich zelden zorgen te maken, omdat het vaak ontbrak aan een goede eindpass. De grootste dreiging kwam uit een standaard situatie. Een corner van Chery werd door Christian Supusepa met zijn rechterbeen verlengd, maar de bal werd vlak voor de lijn weggewerkt. Na een uur spelen, leek NAC Breda even de controle over te nemen in de wedstrijd. Het offensief leverde kansen op van Alex Schalk en Jozefzoon. Maar de bal wilde er niet in voor de Bredanaren.

Toch was het ADO Den Haag dat scoorde. Een voorzet vanaf rechts van Chery kwam in de 66e minuut terecht bij de inglijdende Jens Toornstra. De middenvelder was Luijckx net te slim af en schoot met de punt van zijn voet raak.

Het verzet van NAC Breda was grotendeels gebroken na de 2-0. Ook ADO Den Haag leek het wel best te vinden. Alleen invaller Ali Boussaboun was erg actief. Niet zo gek, aangezien de aanvaller na tien jaar weer zijn rentree maakte voor de groen-gelen. Bij zijn meeste acties had hij net geen geluk. Tot de 85e minuut, toen de geboren Hagenaar een andere invaller Marc Höcher perfect bediende. Via slordig balverlies van NAC Breda kreeg Boussaboun de bal en gaf die mee aan Höcher. Hij liep de vijandelijke zestien in en schoot hard raak in het dak van de goal. Het betekende de 3-0, wat tevens de eindstand werd.

Door de overwinning komt ADO Den Haag op een gelijk puntenaantal met NAC Breda. Beide teams hebben nu achttien punten. Daarmee stijgt de ploeg van Steijn naar de twaalfde plaats in de Eredivisie. Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma voor ADO Den Haag. Op vrijdag 9 december is Heracles Almelo de tegenstander. Aftrap is om 20.00 uur.