Na twee zeges op rij moest ADO Den Haag tegen Roda JC helaas een nederlaag incasseren. Daaraan kon zelfs het snelste doelpunt van dit seizoen niets veranderen: 4-1. Slechts negen seconden had ADO Den Haag nodig om de score te openen. Daarmee schoot Tjaronn Chery zich in de geschiedenisboeken. De middenvelder scoorde niet het snelste doelpunt dat ooit in de Eredivisie is gemaakt. Die titel blijft op naam van Koos Waslander staan. De speler van NAC had in het duel met PEC Zwolle in 1982 acht tellen nodig om de score te openen. Maar het was wel het snelste doelpunt van dit seizoen en ook dat ADO Den Haag ooit in een competitiewedstrijd heeft gescoord.

Het doelpunt kwam na de aftrap van Roda JC tot stand. Jimmy Hempte controleerde de bal matig en direct stak John Verhoek er een voetje voor. De Belgische linksback herstelde zich nog wel, maar speelde vervolgens verkeerd terug. De meegelopen Chery hoefde de bal alleen nog maar langs doelman Pawel Kieszek te schuiven: 0-1. Dankzij de bliksemstart leken de Hagenaars op rozen te zitten. Bij ADO Den Haag was het vertrouwen na twee zeges groot en de Limburgers hebben het slechtste doelgemiddelde van de Eredivisie. Liefst 25 tegentreffers moest de ploeg van Harm van Veldhoven al slikken, een gemiddelde van meer dan drie per wedstrijd. Maar vreemd genoeg verslapten de Hagenaars na het vroege doelpunt en vergaten Roda JC de genadeslag toe te brengen. De ploeg van Maurice Steijn zette geen druk meer en langzaam maar zeker lieten de Hagenaars zich in het zonnige zuiden in slaap sussen.

Na een kwartier kwam Roda JC, dat ook geen grootse prestatie op de mat legde, op gelijke hoogte. Ruud Vormer speelde in het strafschopgebied Sanharib Malki aan. De `Tank van Damascus` kreeg van Gábor Horváth alle tijd om te vuren en het doel te raken: 1-1. ADO Den Haag bracht zichzelf nog voor rust verder in de problemen. Nadat Jens Toornstra een inzet van Bart Biemans van de doellijn kopte, ging Lex Immers in de 39e minuut in de fout. De aanvoerder wilde de bal naar de rechterflank openen maar schoot tegen Malki, die op iedere bal joeg, aan. De Syrische spits had vrije doortocht naar Gino Coutinho maar werd onderuitgehaald door Horváth. Scheidsrechter Ruud Bossen kon niets anders doen dan de Hongaar met een rode kaart naar de kleedkamer zenden.

Met een tactische omzetting, waarbij Filip Luksik als linksback in de ploeg kwam, Christian Supusepa naar het centrum van de verdediging verhuisde en de broers Verhoek als de twee spitsen fungeerden, probeerde ADO Den Haag nog een goed resultaat uit het vuur te slepen. Dat leek in de 49e minuut te lukken toen Immers Wesley Verhoek diep stuurde. De rechtsbuiten was sneller dan de verdedigers maar zijn inzet stuitte uiteindelijk op doelman Kieszek. Even daarvoor hadden Malki en Mitchell Donald met twee kansen Roda JC op voorsprong kunnen brengen, maar beide keren tikte Coutinho de bal uit het doel. Gaandeweg de tweede helft kreeg de thuisploeg meer grip op het spel en uiteindelijk moesten de groen-gelen capituleren. Op een steekpass van Adil Ramzi tikte Donald in de 63e minuut de bal langs de uitgelopen Coutinho: 2-1.

Steijn bracht nog Charlton Vicento voor Aleksandar Radosavljevic, maar dat leverde niets op. In plaats daarvan werden de ruimtes op het veld groter en daar profiteerde de ploeg uit Kerkrade in het slotkwartier van. In de 78e minuut kopte Malki, nadat hij zich van Supusepa had ontdaan, een voorzet van Hempte binnen: 3-1. En de vierde treffer kwam tot stand na een combinatie tussen Ramzi en Mads Junker. De Deen bediende Vormer en tegen zijn schot in blessuretijd had Coutinho geen verweer: 4-1. Door de nederlaag is Roda JC de Hagenaars op de ranglijst gepasseerd. ADO Den Haag staat nu dertiende en kan zich komende zaterdag revancheren. Dan komt NEC op bezoek. De aanvang van dat duel is 19.45 uur.