ADO Den Haag heeft zondagmiddag op grootse wijze haar derde zege van het seizoen geboekt. De groen gelen speelden, eigenlijk niet meteen verwacht, niet "tegen" maar “met” Feyenoord. De mannen van trainer Maurice Steijn hadden geen kind aan de ploeg van Ronald Koeman en wonnen simpel met 0-3. In een zonovergoten "Kuip" verzorgden John Verhoek, Wesley Verhoek en Tjaronn Chery de Haagse productie.

De laatste zege van ADO Den Haag in Rotterdam dateerde uit het seizoen 2005/2006. Destijds won de Residentieclub met 0-2 door twee goals van Joonas Kolkka van het Feyenoord van Erwin Koeman. In het succesvolle vorige seizoen bleek Feyenoord nog een ware “angstgegner” voor ADO Den Haag. Feyenoord was de enige club uit de traditionele top-drie waarvan ADO Den Haag niet wist te winnen. In eigen huis werd het een gelijkspel en uit verloor ADO Den Haag met 2-1. Hoe anders was het op 2 oktober, een wel hele mooie herfstdag voor alles en iedereen die bij ADO Den Haag hoort. Nu tegen de ploeg van Ronald Koeman.

ADO Den Haag liet de thuisploeg vanaf het begin aan de bal. Feyenoord wist zich totaal geen raad met het vele balbezit. Trainer Maurice Steijn had zijn manschappen de opdracht gegeven ver terug te zakken en de ruimtes klein te houden. En met succes. Feyenoord kwam geen moment in de wedstrijd en kon geen enkele kans creëren. De bezoekers leunden achterover om vervolgens fouten van de tegenstander genadeloos af te straffen. Na een kwartier spelen was het rechtsback Dani Fernandez die de bal te kort terugspeelde op doelman Erwin Mulder. Goaltjesdief John Verhoek was er als de kippen bij en schoot het ronde leder beheerst langs de Feyenoord-goalie: 0-1.

Diezelfde Verhoek vergat twee minuten later de score te verdubbelen. ADO Den Haag bleek opnieuw levensgevaarlijk in de omschakeling. De uitstekend spelende Chery bracht John Verhoek met een slimme steekpass in scoringspostie. Deze keer won Mulder, met behulp van een verdediger, het één tegen één duel nog met de spits. Tot aan de rust bleef ADO Den Haag heer en meester in De Kuip. De trotse supporters van ADO Den Haag hadden de overhand in een goed gevuld stadion. De frustraties van de tegenstander liepen naarmate de wedstrijd vorderde steeds hoger op. Het lukte de rood witten simpelweg niet door de hechte Haagse defensie heen te breken. Karim el Ahmadi was het zat en probeerde het van afstand. Zijn schot spatte op de lat uiteen. Dichter dan de poging van El Ahmadi kwam Feyenoord niet meer voor de rust. Het enige Rotterdamse gevaar kwam uit schoten vanuit de tweede lijn, die telkens weer geblokt werden door een Haags been.

Een minuut voor de rust deelde ADO Den Haag de genadeklap uit. Aanvoerder Lex Immers viel op de grond, stond op en wist ploeggenoot Chery te bereiken. De technisch begaafde aanvallende middenvelder stuurde in twee instanties John Verhoek de diepte in. John zag broer Wesley naast hem vrij komen en de oudste van de twee schoot de bal snoeihard raak: 0-2. Ook na de doelwisseling was Feyenoord niet bij machte terug in de wedstrijd te komen. ADO Den Haag hield simpel stand, verdedigde agressief en loerde op de 0-3. En dat doelpunt kwam al snel. Een werkelijk voortreffelijke aanval was de inleiding van het mooiste doelpunt van de middag. Opnieuw was het John Verhoek die betrokken was bij een Haagse goal. De sterke spits werd vanuit het middenveld ingespeeld, hield de bal keurig vast en stuurde vervolgens aanvoerder Immers de diepte in aan de rechter kant van het veld. Laatstgenoemde behield het overzicht en gaf de bal prachtig hard en laag voor op de instormende Chery, die bal kiezelhard achter doelman Mulder schoot: 0-3.

Het resterende half uur bracht weinig spektakel. Feyenoord probeerde, maar kon niet. ADO Den Haag vond het wel prima en hield keurig stand. Aanvoerder Immers was na afloop zeer gelukkig, maar niet totaal verrast: “Wij wisten dat dit mogelijk was. ADO Den Haag is na vorig seizoen een club om rekening mee te houden. Dan moet je ook dit soort wedstrijden kunnen winnen. Vandaag lukte dat aardig. Super!.” Door de Haagse driepunter stijgt ADO Den Haag naar de elfde plaats in de Eredivisie. De eerstvolgende wedstrijd is op 16 oktober uit tegen Roda JC.