In een matig duel heeft Jong ADO Den Haag maandagavond met 0-0 gelijk gespeeld tegen Jong Vitesse/AGOVV. De wedstrijd werd gekenmerkt door veel strijd op het middenveld en goed verdedigen aan beide kanten. Hierdoor konden de teams vrijwel niet tot uitgespeelde kansen komen. Alleen aan het einde van de eerste helft kreeg ADO Den Haag een paar mogelijkheden op een goal. Deze bleef uit, waardoor het 0-0 werd op Sportpark Westvliet van Wilhelmus.

Door Joey Gardien

De eerste dreiging kwam na zeven minuten van Haagse zijde. Donny van der Dussen slingerde de bal vanaf links voor het doel. Jordy Brouwer stond bij de tweede paal klaar om de bal op de slof te nemen, maar zijn inzet werd geblokt door Barry Beijer. Met een klein kwartier op de klok kwam Vitesse/AGOVV er voor het eerst gevaarlijk uit. Rogier Molhoek leverde vanaf de linkerkant van het veld een goede voorzet af op Mourad Besselink. De spits zag zijn schot, die daaruit volgde, over vliegen.

Gaandeweg de eerst helft kreeg ADO Den Haag iets meer het overwicht. De Gelderlanders stonden verdedigend goed te spelen, waardoor de mannen van coach Winand van Loon dat overwicht niet tot uiting konden brengen in goals. Ook een aantal vrije trappen aan de rand van het zestienmetergebied leverde geen kansen op.

De Hagenaars bleven het uiteraard proberen en met ietsje meer succes. In de 36e minuut kwam Serhat Koksal een teenlengte tekort om een goede voorzet van Joël Tillema te verzilveren. Een paar minuten later zag laatstgenoemde zijn schot geblokt worden. Uit de rebound schoot Giorgio Achterberg nog over.

De beste kans van de wedstrijd kwam vlak voor het rustsignaal. Christian Supusepa trapte de bal van achteruit richting het doel van Vitesse/AGOVV-keeper Sebastiaan van de Sman. Daar stond Roderick Gielisse klaar om de bal op te vangen en met een wippertje over de keeper heen te werken. Helaas voor ADO Den Haag werd de kans niet gepromoveerd tot doelpunt, omdat Beijer op de lijn wegwerkte.

Het tweede bedrijf liet een ongewijzigd spelbeeld zien. Weer was het middenveld het strijdtoneel en waren grote kansen schaars. Het ontbrak beide teams aan genoeg creativiteit in de voorste linie. Zo konden de defensies gemakkelijk overeind blijven.

Vitesse/AGOVV zorgde alleen voor wat gevaar via een schot van invaller Adnane Tighadouini, die in de korte hoek werd gepakt door Robert Zwinkels. ADO Den Haag kon daar weinig tegenover stellen. Alleen Koksal probeerde af en toe nog een schot te lossen, maar Van der Sman hoefde daarop zelden in actie te komen. De beginstand werd dus de eindstand: 0-0.

Jong ADO Den Haag – Jong Vitesse/AGOVV 0–0 (0-0)
Locatie: Sportpark Westvliet
Scheidsrechter: Edwin van de Graaf
Gele kaarten: Koksal (ADO Den Haag)
Damasco en Beijer (beide Vitesse/AGOVV)
Opstelling Jong ADO Den Haag: Zwinkels; Tillema, Rankovic, Supusepa, M. Piqué; Koksal, Gielisse, Van der Dussen; Achterberg, Brouwer, Ignacio
Opstelling Jong Vitesse/AGOVV: Van der Sman; Damasco, Felixdaal, Beijer, Tekay; Özturk (75. De Bondt), Pröpper, Molhoek, Gashi (65. Kodalak), Heijckmann (36. Tighadouini); Besselink