ADO Den Haag heeft weer een punt aan haar succesvolle reeks toegevoegd. In Heerenveen bleven de Hagenaars keurig op 0-0 steken.

Verslag: Ruud Mansveld, Klaas Jan Droppert
Foto`s copyright: Orange Pictures / Willem-Jan Dijkdrent

Nog nooit won ADO Den Haag in It Haachje, waar zelfs mascotte Storky zondagmiddag aanwezig was, een competitiewedstrijd en daar slaagde het nu ook niet in. Maar dit keer hadden de Hagenaars, hoewel Heerenveen misschien iets de overhand had, wel mogelijkheden daartoe. Vooral Dmitry Bulykin was een aantal keren dichtbij, maar de Russische scherpschutter had voor deze wedstrijd zijn vizier niet goed afgesteld.

Aan de andere kant mochten de groen-gelen Gino Coutinho bedanken dat ze een punt aan deze confrontatie overhouden. De ADO Den Haag-doelman hield met soms op het oog onmogelijke reddingen Heerenveen van een zege af.
De Friezen creëerden een overwicht en Luciano Narsingh en Mika Väyrynen hadden in het eerste kwartier een mogelijkheid de thuisploeg op een voorsprong te zetten. Maar beiden troffen geen doel. De keren dat de Hagenaars ten aanval trokken, waren ze direct gevaarlijk. Bulykin kreeg na 21 minuten de kans om ADO Den Haag aan de leiding te helpen. Maar waar in voorgaande wedstrijden iedere kans van de Moskoviet een doelpunt opleverde, lukte dat deze keer niet. Op een voorzet van - wie anders dan - Wesley Verhoek kopte Bulykin op het doel maar ook tegen het gezicht van Kevin Stuhr-Ellegaard aan. De Deense doelman voorkwam op die manier een doelpunt.
Kort voor rust leek Narsingh het duel te openen toen hij Timothy Derijck omspeelde. Maar voordat de buitenspeler aan een doelpunt kon denken, verhinderde Coutinho de Friese voorsprong. Na de pauze waren de beste kansen in eerste instantie weer voor de thuisploeg. Coutinho moest op een inzet van Bas Dost opnieuw handelend optreden.

Op het uur had ADO Den Haag op voorsprong moeten komen. Na een voorzet van Lex Immers kon Bulykin geheel vrijstaand inkoppen, maar de spits mikte de bal naast de paal. Drie minuten later was er een fabuleuze redding van Coutinho voor nodig om de score op 0-0 te houden. De doelman keerde een inzet van Oussama Assaidi van dichtbij.
Bijna had Daryl Janmaat zijn oude ploeg nog aan de drie punten geholpen. De rechtsback kopte een voorzet van Verhoek pardoes richting zijn eigen doel en mocht van geluk spreken dat de bal via de onderkant van de lat weer het veld in kwam. In de slotfase van het duel kon de ploeg van John van den Brom zich wel verzoenen met een gelijkspel, een resultaat dat beide ploegen ook met enkele doelpunten hadden kunnen omlijsten.

Komend weekend speelt ADO Den Haag in Polen een oefenwedstrijd tegen Legia Warschau. Op zaterdag 16 oktober hervatten de Hagenaars de competitie met een thuiswedstrijd tegen Excelsior. De aanvang is 19.45 uur.

De Feiten:
Ahmed Ammi is met een hamstringblessure afgehaakt, in zijn plaats speelt Ramon Leeuwin. Voor de rest stelt trainer John van den Brom dezelfde spelers als in de gewonnen wedstrijd tegen Heracles op. Danny Buijs, Aleksandar Rankovic en Robert Zwinkels ontbreken wegens blessures.

4. Luciano Narsingh krijgt de eerste kans van de wedstrijd. De buitenspeler mag doorlopen maar schiet naast.

13. Mika Väyrynen kopt een voorzet van een andere Scandinaviër, Christian Grindheim, maar net naast.

21. Dmitry Bulykin kopt bijna zijn zevende doelpunt van het seizoen binnen. Na een voorzet van Wesley Verhoek brengt keeper Kevin Stuhr-Ellegaard met zijn gezicht redding.

22. Verhoek draait vanaf links naar binnen maar schiet over.

25. Stuhr-Ellegaard heeft geen moeite met een vrije trap van Verhoek.

36. Ramon Leeuwin krijgt geel voor een overtreding op Roy Beerens.

38. Na een counter breekt Narsingh door. Hij omspeelt Timothy Derijck, maar doelman Gino Coutinho kan zich net op tijd voor de bal gooien.

46. Narsingh keert in de tweede helft niet meer terug. Oussama Assaidi is zijn vervanger.

47. Frantisek Kubik lobt de bal over het doel na een voorzet van Verhoek.

48. Coutinho redt op een inzet van Bas Dost.

61. Bulykin krijgt een vrije kopkans na een voorzet van Lex Immers maar de Moskoviet mikt de bal naast het doel.

64. Tactische wissel bij ADO Den Haag: Leeuwin, die al geel heeft, wordt vervangen door Kai van Hese.

65. Coutinho voorkomt met een belangrijke redding op een schot van Assaidi dat ADO Den Haag op achterstand komt.

73. Daryl Janmaat helpt zijn oude ploeg bijna aan een voorsprong. Op een voorzet van Verhoek kopt hij steenhard richting zijn eigen doel. De bal komt via de onderkant van de lat terug in het veld.

78. Kevin Visser lost Jens Toornstra af.

85. Bulykin maakt plaats voor Ricky van den Bergh en bij Heerenveen komt Filip Djuricic in de plaats van Grindheim.

86. Calvin Jong-A-Pin krijgt geel.

89. Samir Fazli mag ten faveure van Roy Beerens de tijd volspelen.

Karakteristiek
sc Heerenveen - ADO Den Haag 0-0 (0-0)
Scheidsrechter: Van Sichem
Gele kaarten: Jong-A-Pin (Heereveen), Leeuwin (ADO Den Haag)
Toeschouwers: 25.400
Opstellingen
Heerenveen: Stuhr-Ellegaard; Janmaat, Breuer, Kruiswijk, Jong-A-Pin; Grindheim (85. Djuricic), Väyrynen, Elm; Narsingh (46.Assaidi), Dost, Beerens (89. Fazli)
ADO Den Haag: Coutinho; Leeuwin (64. Van Hese), Derijck, Bosschaart, Kum; Radosavljevic, Immers, Toornstra (78. Visser); Verhoek, Bulykin (85. Van den Bergh), Kubik