Het was een mindere zaterdag voor de opleidingsteams van ADO Den Haag. ADO Den Haag A1, B1 C1 en C2 verloren hun wedstrijd. Winst was er voor ADO B2, D1 en D2. Hieronder de verslagen van de vandaag gespeelde wedstrijden.

Ajax A1 – ADO Den Haag A1 3–0
ADO Den Haag A1 heeft de uitwedstrijd tegen Ajax A1 geflatteerd met 3-0 verloren. De eerste 20 minuten was Ajax sterker en hield keeper Menno de Jong ADO Den Haag op de been. Ajax had een discutabel doelpunt nodig om op 1-0 te komen door de scoren op het randje van buitenspel. Ondanks dat de Haagse grensrechter een vlagsignaal gaf keurde de scheidsrechter de goal goed. De wedstrijd bleef hierna op een neer gaan en vlak voor rust leek ADO Den Haag de 1-1 te scoren nadat de keeper de bal had losgelaten scoorde Robin de Hey uit de rebound. De scheidsrechter nam nu wel het onterechte vlagsignaal van de Amsterdamse grensrechter over een keurde de treffer af. In de 2e helft waren beide teams aan elkaar gelijkwaardig en kreeg ADO Den Haag kansen via Thomas Verheijdt en Kevin Schutte. Nadat een grote kans van Thomas Verheijdt van de doellijn was gehaald besliste Ajax uit de tegen aanval in de 76e minuut de wedstrijd door de 2-0 te scoren. In de slotminuut bracht Ajax de eindstand op 3-0.

Scheidsrechter: De heer Schuring

Opstelling ADO Den Haag: Menno de Jong, Elger Batta, Kevin Schutte, Mart Spierdijk, Justin Lopes, Zekai Akdogan, Robin de Hey, Hichem Faik (54e Steven Sanchez Angulo), Jaoud Essanousi (63e Thomas Verheijdt), Adil Tihouna en Stanley Elbers (81e Jop Verhagen)

ADO Den Haag B1 – Sparta R. B1 1–3
ADO Den Haag B1 heeft de thuiswedstrijd tegen Sparta R. B1 met 1-3 verloren. Al in het begin van de wedstrijd liep ADO Den Haag achter de feiten aan doordat Olaf van der Sande een voorzet bekwaam inkopte. Het vervolg van de 1e helft was redelijk stabiel met weinig kansen voor beide teams zodat de ruststand 0 -1 was. In de 2e helft begon ADO Den Haag goed en in de 45e minuut kopte Papito Merentia de 1-1 binnen na een goede vrije trap van Aleksandar Bjelica. ADO Den Haag werd hierna sterker, maar het was Sparta dat in de 53e minuut de stand op 1-2 bracht via een ingestuurde vrije trap van Huseyin Dogan. ADO Den Haag ging alles of niets spelen, maar 5 minuten voor tijd besliste Sparta de wedstrijd door via Olaf van der Sande de 1-3 binnen te kopen. De eindstand werd daardoor 1-3.

Scheidsrechter: De heer P. van Heugten

Opstelling ADO Den Haag: Mark van Steekelenburg (68e Maarten van der Want) , Eli Richardson (40e Dylan de Braal), Steve van Kesteren, Robin Buwalda, Yair Sidoel (70e Myron Hennep), Guy Muller (35e Hakan Bayram), Papito Merentia, Aleksandar Bjelica, Mitchell van der Vlugt, Yesse Bidjal (60e Joep Breimer) en Abbas al Tamimy

ADO Den Haag B2 – SVVSMC B1 4–1
Na het matige spel en het onnodig puntverlies vorige week tegen Excelsior Maassluis had ADO Den Haag wat goed te maken thuis tegen SVVSMC. Daar was de eerste helft weinig van te merken. ADO Den Haag speelde slap en ongemotiveerd. De tegenstander maakte daar dankbaar gebruik van, en kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. ADO Den Haag leek niet echt wakker geschud en voetbalde de gehele eerste helft slecht. Er waren drie wissels en een heuse donderspeech voor nodig om het elftal op de rails te krijgen, want in de tweede helft verscheen er een totaal ander ADO Den Haag aan de aftrap. Met fel, goed en verzorgd voetbal werd SVVSMC teruggedrongen op eigen helft.

Na 11 minuten gaf Vincent van Dorp goed voor, gelegenheidsaanvaller Robin van der Meer controleerde en schoot snoeihard raak, 1-1. Daarna begon het te lopen bij ADO Den Haag en 3 minuten later volgde een prachtige combinatie tussen Desko Destanovic en Mark du Chatenier, en de laatste rondde bekeken af, 2-1. In de 22e minuut na rust liet Vincent van Dorp, die goed inviel, weer zien dat hij oog heeft voor vrijstaande medespelers. Zijn voorzet werd simpel binnengelopen door Desko Destanovic. Mark du Chatenier zorgde met zijn tweede treffer voor het slotakkoord. Danny Bakker schoot een vrije trap op de kruising, en de spits van was er als de kippen bij om de 4-1 binnen te tikken. ADO Den Haag verzuimde daarna echter om de moegestreden tegenstander een afstraffing te geven, Vincent van Dorp en met name Mark du Chatenier kregen grote kansen maar vonden een uitstekende keeper op hun weg.

ADO Den Haag C1 – Sparta R. C1 1–5
Vandaag speelde ADO Den Haag C1 de wedstrijd tegen Sparta. ADO Den Haag begon goed en gretig aan de wedstrijd en kon via een goede organisatie het duel controleren. Dit resulteerde in de 11e minuut in de 1-0 Jeffrey van Roon stelde na een goede onderschepping met een prima steekbal Max van Steen in staat om mooi af te ronden. Na het doelpunt kwam Sparta wat beter in de wedstrijd en kwamen zij in de 24e minuut op 1-1. Vanaf dat moment kwam ADO Den Haag steeds vaker in de problemen waarbij ADO Den Haag vooral weinig grip had op de rechtsbuiten van Sparta. In de 27e minuut werd het dan ook via deze rechtsbuiten 1-2. In de rust werd besloten om vanaf het begin 1 op 1 te gaan spelen om zo het duel nog te kunnen doen kantelen. Helaas voor ADO Den Haag ging Sparta erg goed met de hun geboden ruimte om en liepen zij in de 2e helft via goede combinaties met veel lopende mensen vanuit het middenveld uit naar 1-5.

ADO Den Haag C2 – Ajax C2 1-2
Vandaag kwam onder grote publieke belangstelling, waaronder de hoofdtrainer John van den Brom, de koploper Ajax op bezoek. ADO Den Haag begon de wedstrijd scherp en geconcentreerd. De opbouw dat vooraf gezien werd als het belangrijkste wapen van Ajax werd prima verstoord door ons middenveld, waardoor we in de omschakeling een aantal goede mogelijkheden creëerden. In de 12de minuut onderschepte Jan Verduijn de bal en gaf hem mee aan Sander Dominicus die legde hem fraai af bij Younes Seghrouchni die het uiteindelijke doelpunt maakte 1-0. ADO Den Haag kreeg daarna nog een aantal goede kansen om de score te vergroten, maar de schoten van Sander Dominicus en Segun Owobowale miste helaas het doel. Ruststand 1-0.

In de tweede helft was Ajax voetballend de betere ploeg We kregen nog een aantal kleine mogelijkheden via Jan Verduijn, maar het geluk ontbeerde ons. Een moment van onoplettendheid zorgde er voor dat de Ajax-middenvelder na een lange rush via een een-twee de 1-1 maakte. Het spel golfde op en neer. In de laatste minuut schoot Ajax een van richting veranderde bal in de touwen, 1-2. ADO Den Haag kromde de rug nog één keer recht. In blessuretijd brak Karim Loukili door aan de linker kant. Hij werd in het strafschopgebied neergehaald, iedereen inclusief Ajax dacht dat er een penalty werd gegeven, maar de scheidsrechter besloot anders. En hierna floot de scheidsrechter af. Eindstand 1-2. ADO Den Haag heeft gestreden en gespeeld naar de mogelijkheden ondanks het resultaat mag het team trots zijn en het geeft veel vertrouwen voor de toekomst.

DWS D1 – ADO Den Haag D1 1-4
Vandaag speelde ADO Den Haag D1 de uitwedstrijd in Amsterdam tegen DWS. ADO Den Haag zocht direct de aanval en de 0-1 lag dan ook na negen minuten spelen in het net . Door goed aangeven van aanvoerder Gijs Hebing kon Yani Bouras vrij eenvoudig inschuiven. Twee minuten later had Thijs Timmermans de 0-2 op de schoen, maar de doelverdediger verwerkte zijn inzet tot hoekschop. Deze werd niet goed uit de zestien verwerkt door DWS zodat Yani Bouras voor de 0-2 tekende.

In de 17e minuut werd Mathijs de Oude hard onderuit gehaald in het zestienmetergebied met een strafschop tot gevolg. Roel van der Valk schoot deze resoluut hoog in het midden van het doel. 0-3. Aan het einde van de eerste helft kwam DWS met tien man te staan, de scheidsrechter gaf een rode kaart na een onbesuisde aanval op Yani Bouras. In de eerste tien minuten van de tweede helft speelde ADO Den Haag, met een man meer, de bal makkelijk rond. In de 11e minuut scoorde Harvey Johnson op aangeven van Gijs Hebing de 0-4. Door een onoplettendheid scoorde DWS nog een doelpunt tegen wat de eindstand op 1-4 bracht.

SJC D1 – ADO Den Haag D2 0–2
Vandaag speelde ADO Den Haag D2 de uitwedstrijd tegen SJC D1. Wederom weer een sterk begin van ADO Den Haag, ADO Den Haag kregen al weer snel kansen maar benutten ze weer niet. Uiteindelijk was het Pascal Struijk die een afvallende bal netjes binnen schoot. SJC had weinig in te brengen in de eerste helft tegen het sterke ADO Den Haag. Vlak voor rust was het Cirano de Groot die één op één met de keeper ging maar hij schoot de bal net langs de verkeerde kant van de paal.

Dus ging ADO Den Haag de rust in met een 0-1 voorsprong. Na rust begon SJC wat sterker en begonnen meer druk te zetten op de verdediging van ADO Den Haag, maar veel kansen kregen ze niet omdat ADO Den Haag de bal goed rond bleef spelen. ADO Den Haag nam het heft weer in handen en werd weer sterker. Er kwamen weer meer kansen maar helaas werden deze niet benut. Uiteindelijk gaf Tyrone Owusu een goede steekpass op Cirano de Groot die hem er nu wel inschoot en dus werd de stand 0-2 .Vlak voor het eind kreeg ADO Den Haag nog een penalty maar deze werd helaas gestopt door de doelman. Dus bleef de stand 0-2 een verdiend resultaat.

Programma Zondag 30-09