De KNVB heeft bekendgemaakt dat de komende speelrondes in het betaald voetbal niet uitgesteld zullen worden. Dit betekent dat de uitwedstrijd tegen Telstar op vrijdag 19 november en de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht op vrijdag 26 november afgewerkt zullen worden zonder aanwezigheid van publiek.

Het besluit van het kabinet van afgelopen vrijdag, om geen publiek toe te staan bij de wedstrijden in het betaald voetbal de komende drie weken, leidde tot onbegrip en frustratie. Op verzoek van de clubs heeft de KNVB samen met de Eredivisie CV en de Keuken Kampioen Divisie uitvoerig onderzocht of – in plaats van in lege stadions te spelen – het mogelijk is om wedstrijden te verplaatsen zodat er later wel toeschouwers bij kunnen zijn. De KNVB verklaart in het persbericht dat het vrijwel onmogelijk blijkt om duels op te schuiven. Het is bovendien risicovol voor de voortgang van de competities, terwijl de ontwikkeling van het coronavirus onzeker is. Daarom is de conclusie van dit onderzoek dat de wedstrijden niet worden uitgesteld.

ADO Den Haag blijft van mening dat betaald voetbal gespeeld moet worden voor - en met supporters. Helaas is er anders besloten en zullen we ons opmaken voor de komende wedstrijden in lege stadions. Supporters die reeds een kaart hebben aangeschaft voor de wedstrijden (thuis tegen VVV-Venlo en FC Dordrecht of uit tegen Telstar) zullen binnen de komende vier weken hun aankoopbedrag teruggestort krijgen. Seizoenkaarthouders krijgen richting het einde van het seizoen bericht over de mogelijkheid tot compensatie.