Tijdens de Nieuwjaarsspecial van ADO Den Haag vertelde Rob van den Beukel, van kinds af aan al een groot supporter, een bijzonder verhaal. Als blijk van waardering voor dit verhaal en zijn onvoorwaardelijke steun aan de club ontving Van den Beukel een verrassing uit handen van Algemeen Directeur Mohammed Hamdi.

Van den Beukel en Hamdi schoven in blok drie van de Nieuwjaarsspecial samen aan bij presentator Tijl Beckand, die daarvoor al sprak met Ruud Brood, Daryl Janmaat, Wesley Verhoek en Sjaak Polak. Van den Beukel vertelde vervolgens openhartig en uitgebreid zijn verhaal, waarin zijn overleden broer een belangrijke rol speelt. Hierna kreeg de fan een Seizoenkaart voor drie seizoenen overhandigd.

In de zomer van 2015 kwam de middelste broer van de familie Van den Beukel plotseling te overlijden, toen Rob zelf in het Franse Toulon was bij een internationaal jeugdtoernooi waar hij onder meer Danny Bakker aan het werk zag.

210104llr0539

Na het dramatische nieuws kreeg Rob het stoeltje van zijn broer uit het stadion en besloot hij dit kuipje een mooie plek te geven in zijn tuin. De eerstvolgende competitiewedstrijd – de seizoensopening tegen PSV – was daarna ook zeer speciaal. Het was niet alleen het eerste competitieduel zonder zijn broer, maar ook de verjaardag van zijn vader. Daarom sprak Rob vooraf uit dat hij hoopte op twee goals: één voor zijn broer, één voor zijn vader. En zo geschiedde. Onder meer dankzij het legendarische hakbaldoelpunt van doelman Martin Hansen voltrok dit scenario. Het stoeltje van de broer van Rob bleef leeg, maar medesupporters hadden hier als blijk van steun wel een bloemetje neergelegd. “Ook dat is ADO Den Haag”, zegt Rob hierover.

Bijzonder is dat Rob nog steeds elk jaar een Seizoenkaart voor zijn broer afneemt, zodat hij er gevoelsmatig toch bij kan zijn. En daarom kreeg hij van ADO Den Haag dus een speciale verrassing tijdens de Nieuwjaarsspecial.