ADO TV produceerde gedurende 2020 weer tal van video’s. Los van alle korte filmpjes op social media werden er in het afgelopen kalenderjaar 247 video’s toegevoegd op YouTube, waar het Haagse account tijdens dit jaar kon rekenen op bijna 750.000 weergaven. We blikken terug aan de hand van een top-tien, in chronologische volgorde.

Aftermovie: ADO Den Haag 115 jaar (1 februari)
Onze Trots vierde op zaterdag 1 februari, bij de thuiswedstrijd tegen Vitesse (0-0), haar 115de verjaardag. Hoewel de wedstrijd eigenlijk drie punten had moeten opleveren, hebben we met z'n allen op fraaie wijze stilgestaan bij het bijzondere jubileum. Mooi was onder meer dat de helden van het ongeslagen seizoen 1985/1986 in de rust van het duel een ereronde liepen.

 

Hen die ons ontvallen zijn, voor altijd in onze gedachten (10 mei)
Het is een krachtige traditie om vlak voor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen samen stil te staan bij hen die ons tijdens het seizoen ontvallen zijn. Ook in het lastige seizoen 2019/2020 hielden we deze krachtige traditie in stand, op een bijzondere manier en met een aantal fans.

 

Campagnevideo: Alleen Samen ADO Den Haag (2 juni)
ADO Den Haag lanceerde op dinsdag 2 juni haar Seizoenkaartcampagne voor het seizoen 2020/2021, met onder meer een gevoelsvideo. Hierin stonden trots, liefde en saamhorigheid centraal en vertolkte Jacco van Leeuwen, voorzitter van supportersvereniging SV Haagsche Bluf, de hoofdrol.

 

Transferaankondiging Samy Bourard met spandoek (22 juni)
Geheel in stijl van de hartverwarmende spandoekenronde van de Haagse fans langs belangrijke sectoren en hulpbehoevenden kondigde ADO Den Haag de transfer van Samy Bourard aan. ADO TV liet de supporters een prachtig spandoek maken voor de Belgische aanwinst en dat leverde deze video op.

 

Timelapse: aanleg nieuwe grasmat ADO Den Haag (18 juli)
Er ging afgelopen zomer een belangrijke wens in vervulling: de terugkeer naar natuurgras in het Cars Jeans Stadion. ADO Den Haag hield haar volgers via de officiële kanalen nauw op de hoogte van het proces ‘van kunstgras naar natuurgras’ en kwam uiteindelijk met een fraaie timelapse van het gehele proces.

 

Het verhaal van Ricardo Kishna: op naar een nieuw hoofdstuk (31 augustus)
Ricardo Kishna werd eind augustus officieel gepresenteerd als nieuwe aanwinst van ADO Den Haag. De 25-jarige aanvaller kwam eerder al tweemaal terug als huurling en tekende ditmaal een contract in het Cars Jeans Stadion. Op de middenstip op het natuurgras vertelde hij openhartig zijn verhaal voor de camera van ADO TV. "Kishna is een Hagenees en geeft niet op."

 

De ooievaar mag weer vliegen… (13 september)
Eindelijk. Na maar liefst 190 dagen wachten ging de bal weer officieel rollen. In het stadion van Heracles Almelo hoopte weliswaar op een betere start - er werd met 2-0 verloren - maar de ooievaar mocht na lange tijd weer vliegen. ADO TV maakte er een 'natuurfilm' over.

 

De emotionele comeback van Ricardo Kishna (30 november)
"De wil, het vertrouwen, de overtuiging. Alles is aanwezig. We gaan ervoor." Het waren de woorden van Ricardo Kishna bij zijn terugkeer bij ADO Den Haag op 1 september. Een kleine drie maanden later keerde de 25-jarige aanvaller écht terug. Tegen sc Heerenveen (1-1) maakte hij zijn eerste minuten in het eerste elftal in maar liefst 1.168 (!) dagen. Herbeleef de comeback van Kishna met de kippenvelvideo van ADO TV.

 

Kerstvideo: fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2021! (25 december)
Met kerst willen we genieten van warmte, lekker eten, cadeaus en bovenal van elkaars aanwezigheid. Juist dat laatste was aan het einde van het onwerkelijke jaar 2020 nog heel lastig. Daarom lanceerden wij een kerstbalactie voor het goede doel, brachten we het Cars Jeans Stadion in kerstsferen en maakte ADO TV traditiegetrouw een sfeervolle kerstvideo voor onze fans en sponsoren.

 

Daryl Janmaat: terug achter de duinen! (29 december)
Met gepaste trots kon ADO Den Haag eind december wereldkundig maken dat het Daryl Janmaat weer in de armen kon sluiten. De 31-jarige verdediger tekende een contract tot medio 2023 bij de club waar zijn prachtige carrière ruim dertien jaar geleden van start ging. ADO TV ging bij ondergaande zon met Janmaat naar Scheveningen en combineerde de stad Den Haag in de aankondigingsvideo met de imposante loopbaan van de aanwinst, hetgeen symbool staat voor de verbondenheid met ADO Den Haag die Janmaat tijdens zijn carrière altijd sterk blijven voelen is.

 

Klik hier voor het jaaroverzicht van 2020 in tekst en beeld.