2020 was een uniek, bewogen en tegelijkertijd ook lastig jaar. Voor de hele samenleving, maar ook voor ADO Den Haag. We blikken, zoals elk jaar, in tekst en beeld terug op de belangrijkste en de meest in het oog springende gebeurtenissen.

JANUARI

2 januari: presentatie Alan Pardew en Chris Powell

Na het vertrek van Fons Groenendijk werden Alan Pardew en Chris Powell op donderdag 2 januari als nieuwe hoofdcoach en assistent-trainer van ADO Den Haag gepresenteerd aan de pers. De aanstelling van de nieuwe hoofdcoach en de nieuwe assistent-trainer trok een recordhoeveelheid mediavertegenwoordigers naar het Cars Jeans Stadion.

4 januari: trainingskamp in Alhaurín el Grande

Twee dagen na de officiële presentatie van de nieuwe trainers vertrok ADO Den Haag naar Zuid-Spanje voor een zevendaags trainingskamp. De tenten werden dit jaar opgeslagen in Alhaurín el Grande, een plaatsje vlak bij Málaga en Marbella. Naast diverse pittige trainingen werden er ook oefenwedstrijden tegen VV Noordwijk (2-0 winst) en het Duitse TSG 1899 Hoffenheim (2-1 winst) afgewerkt.

01 trainingskamp

6 januari: Jachin Wildemans nieuwe Financieel Directeur 

Op 6 januari werd Jachin Wildemans aangesteld als nieuwe Financieel Directeur van ADO Den Haag. De 42-jarige inwoner van Oegstgeest was de opvolger van Henrik-Jan Rinner, die net als Jeffrey van As vertrok. Bij ADO Den Haag ging Wildemans zich onder meer bezighouden met het verder ontwikkelen van de financiële rol binnen de organisatie en de implementatie van het meerjarenplan.

13 januari: nieuwjaarsreceptie

De jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van ADO Den Haag werd op maandag 13 januari zéér goed bezocht. De aanwezige sponsoren, journalisten, aandeelhouders, medewerkers, spelers, stafleden en andere relaties van de club proostten op deze geslaagde avond op het nieuwe jaar. Ook kwam Algemeen Directeur Mohammed Hamdi met twee primeurs en kreeg Tijl Beckand de lachers op zijn hand.

26 januari: prachtige geldprijs voor Maatschappelijk Project

ADO Den Haag (in de Maatschappij) ontving eind januari maar liefst 30.000 euro in de race om het beste ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’ van de VriendenLoterij. Met dit project worden Eredivisieclubs beloond die laten zien dat zij hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en op een vernieuwende en impactvolle manier bijdragen aan een gezonde en sterke samenleving. ADO Den Haag werd met het project ‘ADO Den Haag voor iedereen’ gedeeld tweede.

02 prijs

FEBRUARI

1 februari: 115de verjaardag gevierd

Op zaterdag 1 februari vierde ADO Den Haag haar 115de verjaardag. Op deze speciale dag stond tevens de thuiswedstrijd tegen Vitesse (0-0) op het programma. Vanwege het jubileum werden er in en rondom het Cars Jeans Stadion veel activiteiten georganiseerd. Tevens speelde ADO Den Haag deze avond voor de gelegenheid in een speciaal jubileumshirt, gebaseerd op de shirts van het memorabele seizoen 1985/1986. De helden uit deze jaargang werden in de rust met een ereronde geëerd.

 

1 februari: Piet de Zoete erelid HFC 

Piet de Zoete werd na de jubileumwedstrijd benoemd tot erelid van de HFC. De Zoete speelde vijftien jaar onafgebroken in het eerste elftal van ADO, kwam al op jonge leeftijd uit in vertegenwoordigende elftallen van Oranje, speelde in het Nederlands Militair Elftal en bracht het zelfs tot het grote Oranje. Na zijn actieve spelerscarrière was De Zoete trainer van zowel de ADO-jeugd als FC Den Haag 2, fysiotherapeut en driemaal interim-hoofdtrainer.

15 februari: eDivisie AFAS Live

Danny Hazebroek en Jens van der Flier, de toenmalige eSporters van ADO Den Haag, konden terugkijken op een uitstekend seizoen van de eDivisie. Dankzij hun goede resultaten werden, samen met zeven andere clubs, zelfs de eDivisie Finals gehaald. Deze vonden op zaterdag 15 februari plaats in AFAS Live. Ajax bleek in de kwartfinales helaas een maatje te groot.

27 februari: onvergetelijke ontmoeting Sammy

Eind februari ging de grootste wens van de 9-jarige Sammy uit Rijswijk in vervulling. Sammy, die aan de levensbedreigende ziekte van Hodgkin lijdt, werd in samenwerking met Make-A-Wish Nederland verrast bij de training van ADO Den Haag. De grote wens van Sammy was om eens dicht bij de spelers te zijn. Na afloop van de training greep Sammy zijn kans! Als extra verrassing kreeg hij nog een korte rondleiding door onder meer de kleedkamer en het spelershome. Het was een hartverwarmend gebaar van ADO Den Haag in de Maatschappij, dat in februari ook weer het altijd succesvolle Menzis ADO Den Haag G-voetbaltoernooi organiseerde.

03 sammy

MAART

2 maart: Gert-Jan Bunt Commercieel Directeur

ADO Den Haag stelde op 2 maart een nieuwe Commercieel Directeur aan. De 52-jarige Gert-Jan Bunt startte op deze dag in zijn functie bij de club. Bunt gingen samen met Algemeen Directeur Mohammed Hamdi, Financieel Directeur Jachin Wildemans en Directeur Veiligheid & Wedstrijdorganisatie Marcel van der Holst de directie van ADO Den Haag vormen.

12 maart: coronavirus legt Eredivisie stil

In maart kreeg ook Nederland serieus te maken met het coronavirus en de enorme gevolgen daarvan. Op 12 maart werd de Eredivisie stilgelegd, waardoor ADO Den Haags wedstrijd van een dag later tegen Fortuna Sittard geen doorgang kon vinden. Dit besluit was onderdeel van de extra maatregelen van de regering.

23 maart: inzamelingsactie en maatschappelijke projecten

Vanwege de schaarste aan mondkapjes voor hulpverleners in ziekenhuizen en bij huisartsen en andere zorgprofessionals startte ADO Den Haag met Stichting Transmurale zorg, Mondial Van der Velde Verhuizingen en Xtra Welzijn een inzamelingsactie. En met succes, want binnen een week waren er al duizenden mondkapjes en overige beschermende hulpmiddelen verzameld bij het MFC/supportershome. Ook de stichting ADO Den Haag in de Maatschappij deed weer flinke maatschappelijke duiten in het zakje, onder meer met het recent gestarte project ADO-Herinneringen en het nieuwe programma ADO-fit.

04 inzamelingsactie

31 maart: terugkeer Albert van der Dussen

ADO Den Haag maakte eind maart de terugkeer van Albert van der Dussen bekend. De 55-jarige Hagenees deed dit in de functie van Academy Director. Van der Dussen kreeg de opdracht mee om een leidende rol te spelen in de kwaliteitsslag die nagestreefd werd op De Aftrap, de kraamkamer van ADO Den Haag. Daar kregen Amine Essabri en Zakaria Amallah in maart overigens hun eerste contract. Het op jonge leeftijd vastleggen van talenten past naadloos in het opgestelde meerjarenplan.

APRIL

1 april: 25.000 volgers op TikTok

Anno 2020 zijn de diverse social media-kanalen niet meer weg te denken uit de samenleving. Ook ADO Den Haag bereikt dagelijks een grote groep mensen via Twitter, Facebook, Instagram (Story), YouTube en LinkedIn. Rond de jaarwisseling van 2019 naar 2020 kwam daar één platform bij: TikTok. Op dit relatief nieuwe medium groeide ADO Den Haag in rap tempo naar meer dan 25.000 volgers. Dit getal zou later in het jaar oplopen tot bijna 50.000 (!) volgers.

16 april: nieuwe benoemingen RvC

Frans van Steenis werd half april benoemd tot de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) van ADO Den Haag. De aanstelling van de 69-jarige bestuurder werd tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van ADO Den Haag NV officieel gemaakt. Tevens trad John Yan terug uit de RVC; zijn positie werd ingenomen door Andrew Chew Wei Xing.

23 april: testlocatie en spandoekenronde

ADO Den Haag ging een zogenoemde Mobiele COVID-19 Post (MCP) faciliteren bij het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag. Dit is een teststraat waar mensen getest worden op het coronavirus. Ook de Haagse fans lieten zich in de lente van hun goede kant zien. Fansupport, FCDH en SV Haagsche Bluf staken diverse sectoren en hulpbehoevenden met veel fraaie spandoeken een hart onder de riem in de onwerkelijke coronatijd (foto's).

05 spandoekenronde

24 april: ADO Den Haag blijft in de Eredivisie

Het overleg tussen de KNVB en diverse betrokken partijen leverde de uitkomst op dat er geen promotie en degradatie zou plaatsvinden. Dat betekende onder meer dat ADO Den Haag in de Eredivisie mocht blijven uitkomen. “Natuurlijk zorgt deze uitkomst voor duidelijkheid en ook voor opluchting", sprak Algemeen Directeur Mohammed Hamdi. "Het is een uitzonderlijk einde van een moeilijk seizoen. Want dat het moeilijk was, weet iedereen."

Ondanks het moeilijke seizoen was er nog wel een prijs: John Goossens won met zijn wereldgoal tegen Willem II, voor de tweede keer in zijn loopbaan, de Doelpunt van het Jaar-verkiezing van de NOS.

28 april: afscheid Alan Pardew

Nadat bekend was geworden dat het seizoen vervroegd ten einde was gekomen, besloten ADO Den Haag en Alan Pardew om in goed overleg uit elkaar te gaan. Ook assistent-coaches Chris Powell (50) en Paul Butler (34), wiens contracten tevens afliepen, keerden niet meer terug in het Cars Jeans Stadion. Youri Schoonderwaldt, de gebroeders Mulder (Jonathan en Michael) en Danté Roethof tekenden op hun beurt juist een contract bij ADO Den Haag.

06 alanpardew

29 april: proces 'van kunstgras naar natuurgras' van start

Op woensdag 29 april werd er gestart met de werkzaamheden van de vervanging van het kunstgras door natuurgras in het Cars Jeans Stadion. Een heugelijk moment voor de club, waarmee er een belangrijke wens in vervulling ging. Door de vroegtijdige afwikkeling van de Eredivisie kon de transitie van kunstgras naar natuurgras eerder plaatsvinden dan aanvankelijk was gepland.

 

MEI

1 mei: Dolf Niezen (94) overleden

ADO Den Haag nam met droefheid kennis van het plotselinge overlijden van Dolf Niezen. De oud-doelman bereikte de leeftijd van 94 jaar en was de enige nog levende speler van het ADO dat in 1942 en 1943 kampioen van Nederland wist te worden. Met zijn heengaan werd het tijdperk van de grootste prijzen uit de historie van ADO afgesloten.

07 dolf niezen

10 mei: eervolle traditie in stand gehouden

Eigenlijk zou ADO Den Haag op zondag 10 mei om 14.28 uur, vlak voor de aftrap van de afsluitende thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle, met haar achterban stilstaan bij hen die ons tijdens het seizoen ontvallen waren. Ook in deze lastige tijd hield de club deze krachtige traditie in stand, exact op het oorspronkelijke moment. Uiteraard in aangepaste vorm, maar met net zoveel respect en liefde.

 

13 mei: Rankovic hoofdtrainer; Technisch Hart gevormd

Half mei keerde Aleksandar Rankovic als hoofdtrainer terug in het Cars Jeans Stadion met Richard Knopper, Michele Santoni en Rick Hoogendorp aan zijn zijde als assistenten. Tussen 2005 en 2011 droeg Rankovic het geel-groene shirt van ADO Den Haag en later was de Serviër ook meerdere jaren actief als jeugdtrainer in Den Haag. Verder werd het Technisch Hart gevormd, met Martin Jol als hoofd. Dit orgaan bewaakt onder meer de filosofie om jonge spelers (langer) te binden, wat in mei onder meer gebeurde bij Evan Rottier, Hugo Botermans, Emilio Estevez Tsai, Cain Seedorf, Atilla Agirman, Xander Severina, Aimane El Karicha, Aiman Achemlal en Azeddine Annamousi.

15 mei: RvC compleet

Mark Schenkels (51) werd op 15 mei benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen. Het nieuwe RvC-lid (registeraccountant) werkte meer dan twintig jaar bij Deloitte in Den Haag, waar hij een brede expertise opbouwde op het vlak van audit en financieel advies. Met het toetreden van Schenkels was de RvC weer volledig ingevuld.

22 mei: corona-zorglocatie voor dak- en thuislozen

Op 22 mei werd er een corona-zorglocatie voor dak- en thuislozen op het parkeerterrein van ADO Den Haag geopend. Op het omliggende terrein van het Cars Jeans Stadion werden tientallen portocabins geplaatst waar opvang werd geboden voor zowel onbesmette als (vermoedelijk) besmette dak- en thuislozen, zodat zij in ‘vervangende thuisisolatie’ konden uitzieken. ADO Den Haag wilde vanuit maatschappelijk oogpunt graag een faciliterende rol spelen binnen dit project.

JUNI

2 juni: #AlleenSamenADODenHaag

ADO Den Haag lanceerde op dinsdag 2 juni haar Seizoenkaartcampagne voor het seizoen 2020/2021, met onder meer een gevoelsvideo. In deze video stonden trots, liefde en saamhorigheid centraal en vertolkte Jacco van Leeuwen, voorzitter van supportersvereniging SV Haagsche Bluf, de hoofdrol. Zomeraanwinst Kees de Boer bestelde in zijn aankondigingsfilmpje overigens een Seizoenkaart. Naast De Boer tekenden in juni ook Peet Bijen, Jamal Amofa, Samy Bourard en keeperstrainer Hans Segers. Robert Zwinkels plakte er ook weer een jaar aan vast.

 

9 juni: Looije Verpakkingen rugsponsor

Looije Verpakkingen BV heeft begin juni niet alleen haar contract met ADO Den Haag opengebroken en verlengd, maar pronkt vanaf het seizoen 2020/2021 ook op de rug van de wedstrijdshirts. Een jaar eerder maakte Looije, sinds jaar en dag zeer betrokken bij de club, al de stap naar broeksponsor. Om slechts drie maanden later ook nog door te groeien tot Strategisch Partner.

08 looije

11 juni: nieuwe trainingslocatie in Rijswijk, Zuiderpark blijft wens

Het Prinses Irene Sportpark werd voor twee seizoenen de trainingsaccommodatie van de eerste selectie van ADO Den Haag. De club was verheugd dat er overeenstemming werd bereikt voor het gebruik van deze kwaliteitslocatie in Rijswijk, maar zou ook met de gemeente Den Haag in contact blijven om op langere termijn terug te keren naar het Zuiderpark.

17 juni: Dusseldorp BMW nieuwe mobiliteitspartner

Met groot genoegen kon ADO Den Haag wereldkundig maken dat het een meerjarig partnerschap gesloten had met Dusseldorp BMW. Tot minimaal 2025 zal Dusseldorp BMW als mobiliteitspartner het wagenpark van de club van glans en sportiviteit voorzien. Twee dagen na de bekendmaking van deze deal werd er op het parkeerterrein een geslaagde drive-thru georganiseerd voor de sponsoren.

 

25 juni: Entrepreneurs tot 2030 (!) in Sky Lounge

Met een unieke contractverlenging boden Prins Horeca en Dijksman & Kruiper Bedrijfsmakelaars en Taxateurs de ultieme vorm van steun aan ADO Den Haag. De bedrijven van Jan Willem Dijksman en John Prins, die onder de naam ‘De Entrepreneurs’ een Sky Lounge hebben in het Cars Jeans Stadion, verlengden hun overeenkomst tot maar liefst 2030. Dit bijzondere, tienjarige contract maakte ADO Den Haag zeer trots en dankbaar. 

JULI

20 juli: de eerste training van het seizoen

ADO Den Haag begon op maandag 20 juli aan de voorbereiding op het seizoen 2020/2021. Onder prima weeromstandigheden werd op het Prinses Irene Sportpark de eerste training van het seizoen afgewerkt. Het was tevens de eerste keer dat de nieuwe hoofdtrainer Aleksandar Rankovic met zijn staf voor de groep stond. Hij verwelkomde in juli onder meer Boy Kemper en Amar Catic. Naast deze twee spelers tekende jeugdspeler Benjamin Reemst zijn eerste contract en ging doelvrouw Barbara Lorsheyd voor haar elfde seizoen bij ADO Den Haag Vrouwen.

 

23 juli: TOTO Strategisch Partner

ADO Den Haag en TOTO sloegen de handen ineen voor een meerjarige samenwerking. Dit hield onder meer in dat het logo van TOTO tot medio 2023 op de mouw van de wedstrijdshirts van ADO Den Haag zou gaan prijken.

26 juli: trainingskamp in Mierlo

In de tweede week van de voorbereiding belegde ADO Den Haag een trainingskamp in het Brabantse plaatje Mierlo. De selectie van hoofdtrainer Aleksandar Rankovic werkte een week lang diverse pittige trainingen af en speelde op het einde van de week een oefenwedstrijd bij MVV in Maastricht. Daarnaast was er ook plaats voor rust en ontspanning.

09 mierlo

30 juli: lancering nieuwe tenues

Op 30 juli maakte ADO Den Haag de fonkelnieuwe wedstrijdkleding en de rest van de nieuwe collectie bekend. Een paar dagen later, op 1 augustus, ging de nieuwe kleding voor het eerst in de verkoop bij een speciale drive-thru. Het zorgde voor een drukte van belang rondom het Cars Jeans Stadion. Honderden fans kochten het nieuwe tenue van de club.

 

AUGUSTUS

13 augustus: jeugdspeler Max Wang overleden

Met groot verdriet en diepe verslagenheid nam ADO Den Haag kennis van het plotselinge overlijden van Kairan (Max) Wang. De jeugdspeler kwam bij een tragisch ongeval op slechts 15-jarige leeftijd om het leven. De gehele club was in diepe rouw en sprak de grootst mogelijke vorm van steun uit aan de familie en nabestaanden van Max.

10 maxwang

14 augustus: Tom Beugelsdijk vertrekt

Na in totaal zeventien seizoenen bij ADO Den Haag te hebben gespeeld trok Tom Beugelsdijk de deur van het Cars Jeans Stadion achter zich dicht. De 30-jarige centrale verdediger maakte de overstap naar Sparta Rotterdam. Tijdens 191 officiële wedstrijden in het betaalde voetbal droeg Beugelsdijk met trots het shirt van ADO Den Haag.

20 augustus: nieuwe vervoerspartner

Op 20 augustus werd bekend dat Van Heugten Tours de nieuwe vervoerspartner van ADO Den Haag werd. Het Haagse familiebedrijf zal tot medio 2023 alle teams en stafleden van ADO Den Haag op comfortabele en fraaie wijze vervoeren. Tevens verbond het bedrijf zich ook als Strategisch Partner aan de club. 

22 augustus: eerste duel op nieuwe grasmat 

ADO Den Haag zette de eerste thuiswedstrijd in bijna een half jaar tijd én het eerste duel op het nieuwe natuurgras in het Cars Jeans Stadion om in een 2-2 gelijkspel tegen Vitesse. Ongeveer duizend Seizoenkaarthouders en sponsoren waren getuige van de eerste wedstrijd op het nieuwe natuurgras. Het was een genot om te zien hoe de bal rolde op de aangelegde biljartlaken.

11 gras

31 augustus: Lex Immers vertrekt, Ricardo Kishna komt

ADO Den Haag en Lex Immers ontbonden met wederzijds goedvinden hun doorlopende contract. Ondanks de beëindiging van de samenwerking vertrok Immers, met veel waardering en respect voor hem als voetballer en als mens, door de voordeur van het Cars Jeans Stadion.

Tegenover het vertrek van Immers stond de komst van Ricardo Kishna. De 25-jarige vleugelaanvaller uit Den Haag zette zijn handtekening onder een contract tot medio 2021, met een optie voor nog een seizoen. ADO TV liet Kishna zijn verhaal vertellen op de middenstip van het Cars Jeans Stadion. Naast de aanvaller tekenden ook Andrei Ratiu, Vicente Besuijen, Jonas Arweiler, Pascu en Dante Rigo in Den Haag.

 

SEPTEMBER

Heel september: volop tekenmomenten

Op 11 september werd in de Ernst Happel Lounge van het Cars Jeans Stadion de samenwerking met de ‘Partners in Talentontwikkeling’ voor het huidige jaar bezegeld. Tien clubs, met VELO en VCS als nieuwe partnerclubs, tekenden het convenant voor het seizoen 2020/2021.

Maar er waren nog veel meer tekenmomenten. Zo groeide de Sir Winston Leisure Group uit tot Strategisch Partner, kreeg eSporter Danny Hazebroek dit jaar het Naaldwijkse talent Rick Dame aan diens zijde en zetten David Philipp, Lassana Faye, Ilay Elmkies, Ravel Morrison, Dario Del Fabro, Nikos Karelis, Jamal Amofa (alweer) en Nigel Owusu (17) ook hun handtekening in Den Haag. Onder anderen Aaron Meijers, Danny Bakker en Erik Falkenburg vertrokken.

13 september: de bal rolt eindelijk weer

Eindelijk. Na maar liefst 190 dagen wachten ging de bal weer officieel rollen. In het stadion van Heracles Almelo hoopte weliswaar op een betere start - er werd met 2-0 verloren - maar de ooievaar mocht na lange tijd weer vliegen.

 

19 september: Onder 21 wint van Feyenoord

ADO Den Haag Onder 21 gaf op 19 september haar visitekaartje af in Divisie 1 van de landelijke Onder 21-competitie. Het team van trainer Virgilio Teixeira wist knap met 3-1 te winnen van titelfavoriet Feyenoord. Evan Rottier, Jonathan Mulder en Sem Steijn waren deze middag trefzeker op De Aftrap, waar het smullen geblazen was. Onder 21 kreeg in september met Silvinho Esajas overigens de beschikking over een aanwinst.

23 september: nieuwe shirtsponsor en hoofdtrainer G-Storks

Aan de vooravond van een nieuw seizoen in de Bijzondere Eredivisie wisten de ADO Den HaaG-Storks een nieuwe shirtsponsor te strikken. Met veel trots zou het gloednieuwe Haagse sportmerk PLYRS op het geel-groene shirt gaan prijken. Ook kregen de G-Storks een nieuwe hoofdtrainer voor de groep: Ronald Samson nam het stokje over van Martijn den Haan.

23 september: John Arzbach (68) overleden

Eind september overleed voormalig interim-directeur John Arzbach op 68-jarige leeftijd. Arzbach was van 8 september 2007 tot en met 4 september 2008 interim-directeur van ADO Den Haag. Hij was 4,5 jaar eerder bij de club betrokken geraakt en was ook voorzitter van de businessclub Business To Business. Ook oud-speler Harry Vreken (85) overleed in september.

OKTOBER

13 oktober: interland in Cars Jeans Stadion

Tijdens de interlandbreak in oktober faciliteerde ADO Den Haag de oefeninterland tussen Mexico en Algerije in het Cars Jeans Stadion. Uniek voor de club was dat de wedstrijd wereldwijd voor verschillende uitzendgemachtigden in beeld werd gebracht. Het duel was rechtstreeks te volgen in meerdere landen en trok alleen in Mexico en de Verenigde Staten al respectievelijk twee miljoen en één miljoen kijkers.

12 mexico

19 oktober: ADO Kids-toernooi 

In de herfstvakantie vond het inmiddels al traditionele ADO Kids-toernooi plaats. Vanwege het nieuwe natuurgras in het Cars Jeans Stadion vond het toernooi plaats op De Aftrap. Ook konden er vanwege de coronamaatregelen geen spelers van het eerste elftal bij zijn. Desalniettemin waren er toch nog ongeveer zestig ADO Kids aanwezig, die er een spannend en sportief toernooi van maakten.

26 oktober: International Department opgezet

ADO Den Haag zette een International Department op, met de ambitie om de commerciële mogelijkheden van de club te verbreden en vergroten. De lancering hiervan was onderdeel van het meerjarenplan dat afgelopen jaar uitgewerkt en gepresenteerd werd. Met Ji Lugang als ‘Head of International Department’ kreeg de afdeling direct gestalte.

28 oktober: hét moment van Luuk Koopmans

Tijdens de bekerwedstrijd tegen Sparta Rotterdam groeide Luuk Koopmans uit tot een absolute held. De doelman kopte, bij een 0-1 achterstand, in de vierde minuut van de blessuretijd de gelijkmaker binnen vanuit een corner. Hierdoor dwong ADO Den Haag een verlenging af en kon het uiteindelijk winnen na het nemen van strafschoppen. Na de wedstrijd had uiteraard iedereen het over de sensationele treffer van de Ossenaar.

 

NOVEMBER

8 november: samenwerking met Aleksandar Rankovic beëindigd

Drie dagen na het vastleggen van Gianni Zuiverloon en nog korter na de thuisnederlaag tegen FC Twente werd de samenwerking met hoofdtrainer Aleksandar Rankovic beëindigd. Er was bij de club te weinig vertrouwen dat de prestaties op korte termijn beter zouden worden. Ook assistent-trainer Richard Knopper vertrok per direct.

10 november: Ruud Brood nieuwe hoofdtrainer ADO Den Haag

Ruud Brood werd op 10 november gepresenteerd als nieuwe hoofdcoach van ADO Den Haag. De 58-jarige oefenmeester uit Gorinchem tekende in het Cars Jeans Stadion een contract tot medio 2022. Brood zou geassisteerd worden door Adrie Bogers.

13 ruudbrood

13 november: jongste contractspeler van ADO Den Haag ooit

Vrijdag de dertiende was de geluksdag van Lynden Edhart. De aanvallende middenvelder, die anderhalve maand daarvoor zijn vijftiende verjaardag vierde, tekende een verbintenis tot medio 2022. Hij werd hiermee de jongste contractspeler van ADO Den Haag ooit.

28 november: Ricardo Kishna maakt rentree

De laatste zaterdag van november was een onvergetelijke dag voor Ricardo Kishna. De 25-jarige aanvaller, die afgelopen zomer opnieuw terugkeerde bij de club, maakte na liefst 1.168 dagen zijn rentree in het eerste elftal tegen sc Heerenveen (1-1). Na bijna een half uur spelen kwam Kishna in het veld en hij kon de wedstrijd vervolgens volledig uitspelen. Een prachtig moment.

 

DECEMBER

2 december: kerstbalactie en drive-thru's

ADO Den Haag moest haar fans en sponsoren al lange tijd missen en ook met kerst, een tijd van warmte en samenzijn, was iedereen nog altijd van elkaar gescheiden. En dat terwijl ze juist zó graag bij elkaar willen zijn. Daarom werd er samen iets unieks neergezet, voor het goede doel. Er werd een kerstbalactie voor het initiatief #SoeperWinter gelanceerd en hiermee werd tevens het Cars Jeans Stadion in kerstsferen gebracht. Er werden kerstballen verkocht bij drie drive-thru's: voor de sponsoren, vrijwilligers en de Participatie Keuken. Stuk voor stuk waren deze zeer geslaagd.

130drive thru

12 december: drie keer op rij ongeslagen

Het gelijke spel tegen sc Heerenveen werd in de eerste twee wedstrijden van december opgevolgd door een 1-1 bij zowel FC Utrecht als FC Emmen. Het eerste elftal leek zodoende aan de beterende hand te zijn, al werd er daarna nog verloren van Ajax en PEC Zwolle. Ondertussen werden er met Xander Severina en Kaj van Houwelingen ook nog twee talenten (langer) vastgelegd.

23 december: vaccinatielocatie en speellocatie bij het stadion

Met genoegen kon ADO Den Haag bekendmaken dat het terrein van het Cars Jeans Stadion gekozen was als eerste vaccinatielocatie in de regio Haaglanden. Al snel kon er in opdracht van de GGD en Veiligheidsregio Haaglanden gestart worden met de bouw. Er werden tenten opgezet die werden ingericht als ‘prikstraten’, met in totaal tenminste tien lijnen waar zal worden gevaccineerd vanaf maandag 18 januari.

Een paar dagen later werd ook bekend dat er dankzij een prachtige overeenkomst met Hommerson Casino's ook een speellocatie in het Cars Jeans Stadion zal komen. "De samenwerking is in deze vorm - met de verhuurlocatie, het sponsorship en de activatie - één van de grootste partnerships in de geschiedenis van onze club", sprak Algemeen Directeur Mohammed Hamdi over het partnerschap met Hommerson Casino's.

25 december: de jaarlijkse kerstvideo

ADO TV maakte er ook dit jaar weer veel werk van: de traditionele kerstvideo. Dit keer speelde een lid van De Grijze Règâhs een hoofdrol, al stonden diverse selectieleden ook weer op ludieke wijze in de spotlights.

 

29 december: Daryl Janmaat terug op het oude nest

ADO Den Haag heeft in de laatste week van het jaar Daryl Janmaat weer in de armen kunnen sluiten. De 31-jarige verdediger trainde al anderhalve maand mee met de eerste selectie en tekende een contract tot medio 2023 bij de club waar zijn prachtige carrière ruim dertien jaar geleden van start ging. Het leidde tot een mooie video, veel positieve reacties en een drukke perspresentatie.

 

31 december: Ervaren Marko Vejinović gecontracteerd

Op de laatste dag van het kalenderjaar heeft ADO Den Haag nog een aanwinst gecontracteerd. In navolging van Daryl Janmaat heeft ook de ervaren Marko Vejinović voor 2,5 jaar getekend in het Cars Jeans Stadion. De 30-jarige middenvelder zat zonder club en sluit direct na de jaarwisseling aan bij de selectie van trainer Ruud Brood.