ADO Den Haag A1 verzuimde om de achterstand op Vitesse/AGOVV A1 terug te brengen tot 2 punten door onnodig te verliezen van Heerenveen/Emmen A1. ADO Den Haag B1 speelde zicht definitief veilig via een gelijkspel tegen Heerenveen/Emmen B1. ADO Den Haag B2 zag de titelkansen slinken na een 1-3 nederlaag tegen Haaglandia B1. ADO Den Haag C1, C2, D1 en D2 wonnen hunnen wedstrijden. Hieronder de verslagen van de gespeelde wedstrijden.

ADO Den Haag A1 – Heerenveen/Emmen A1 3 – 4
ADO Den Haag A1 heeft een totaal onnodige nederlaag geleden tegen Heerenveen/Emmen A1. In de eerste helft was ADO Den Haag heer en meester en nam na 20 minuten een verdiende 1-0 voorsprong via Steven van Kesteren die een voorzet van Adil Tihouna in het goal kopte.. Na ruim een half uur kwam Heerenveen/Emmen uit het niets op 1-1. Een geblokte bal ging met een boog over keeper Murat Ozcan in het goal. Nog voor de rust nam ADO Den Haag afstand van Heerenveen/Emmen.

Na een goede voorzet van Adil Tihouna scoorde Hichem Faik de 2-1. Het werd zelfs nog 3-1 voor de rust via een benutte strafschop van Adil Tihouna na een overtreding op Thomas Verheijdt. In de tweede helft een totaal ander ADO Den Haag. Het voetbal lukte niet meer en er werd steeds meer achteruit gelopen. Na een kwartier in de 2e helft kwam Heerenveen/Emmen terug tot 3-2 via een hard schot van Timo Letschert. ADO Den Haag wankelde en 10 minuten later werd het 3-3 via een kopbal van Doke Schmidt uit een corner. ADO Den Haag probeerde hierna de wedstrijd te kantelen, maar het lukte niet. Uit een counter scoorde Arsenia Valpoort zelfs de 3-4 hetgeen de eindstand was.

Opstelling ADO Den Haag: Murat Ozcan, Serginhio Hijnes (60e Justin Lopes), Kevin Schutte, Steve van Kesteren, Ricardo Samoender, Zekai Akdogan, Robin de Heij, Hadil Tihouna, Thomas Verheijdt (77e Jaoud Essanoussi), Hicham Faik en Steven Sanchez Angulo (65e Tom Broekhuizen)

Heerenveen/Emmen B1 – ADO Den Haag B1 1 – 1
ADO Den Haag B1 speelde vandaag tegen het reeds veilig staande Heerenveen/Emmen. Voor aanvang was al bekend geworden dat FC Groningen B1 met 3-0 had verloren van Ajax. Door dit resultaat hadden de jonge ooievaars genoeg aan een punt om ook volgend seizoen verzekerd te zijn van het eredivisieschap. De eerste helft kenmerkte zich door de vele foutieve passes van beide teams. Het was dan ook niet verbazingwekkend dat de gevaarlijke momenten uit vrije trappen ontstonden. In de 20e minuut kreeg ADO Den Haag weer een vrijde trap te nemen. Alex Bjelica draaide de bal gevaarlijk het doel gebied in en zonder het in de gaten te hebben beroerde Guy Muller de bal voldoende om de keeper van Heerenveen/Emmen te verrassen: 0-1 wat., mede door een lob van Mitchell de Vlugt op de lat, ook de ruststand was. De 2e helft gaf een zelfde beeld te zien.

ADO Den Haag hield controle over de wedstrijd en Heerenveen/Emmen deed haar best om de gelijkmaker te scoren. De kansen waren echter voor de Haagse ploeg. Mogelijkheden voor onder andere Michel de Vlugt werden niet benut zodat Heerenveen/Emmen in de wedstrijd bleef. In de 2e minuut van de extra tijd wiste. Heerenveen/Emmen dan toch te scoren. Uit een onoverzichtelijke situatie kwam de bal voor de voeten van een invaller van Heerenveen/Emmen, die de bal knap achter Mark van Steekelenburg wist te schieten: 1-1. Kort hierna floot de scheidsrechter voor het einde waardoor ADO Den Haag kreeg waar het voor gekomen was.

Opstelling ADO Den Haag: Mark van Steekelenburg, Eli Richardosn, Dylan de Braal, Aleksander Bjelica, Robin Buwalda, Guy Muller, Idrissa Conteh (54e Joep Breimer), Papito Merentia (60e Myron Hennep), Timo Ruigrok, Mitchell de Vlugt en Abas al Tamimy

ADO Den Haag B2 – Haaglandia B1 1 – 3
ADO den Haag B2 heeft helaas de titelkansen niet meer in eigen hand. De miniklassieker tegen Haaglandia B1 ging met 1-3 verloren. ADO Den Haag en Haaglandia begonnen gelijkwaardig aan het spannende duel, wat zich in de openingsfase voornamelijk op het middenveld afspeelde. Naarmate de eerste helft vorderde, trok de tegenstander de wedstrijd langzaam naar zich toe, wat resulteerde in een niet onterechte 0-1 voorsprong. De linksbuiten brak door na een fraaie individuele actie, trok de bal voor en deze werd simpel binnengelopen. Helaas werd ADO Den Haag hierdoor niet wakker geschud. De ploeg verloor de grip op de wedstrijd kon voorin geen potten breken. Na rust probeerde ADO Den Haag orde op zaken te stellen met feller en sneller voetbal, maar de vroege 0-2 maakte deze opdracht er niet makkelijker op. Toch bleef ADO Den Haag het proberen, wat vlak voor tijd een verdiende treffer opleverde van Desko Destanovic, na voorbereidend werk van Rodney van der Meijs.

Alle hoop op een stunt vervloog echter direct na de aftrap, binnen 20 seconden na de aansluitingstreffer scoorde Haaglandia de 1-3. Dit was meteen de eindstand van de wedstrijd waarin de B2 heeft gevochten voor de drie punten maar deze helaas niet kon verzilveren. Het blijft eerste op de ranglijst staan met een voorsprong van 1 punt, maar met een wedstrijd meer gespeeld dan de directe concurrentie.

VVV/Helmond Sport C1 – ADO Den Haag C1 1 – 2
ADO Den Haag C1 heeft de uitwedstrijd tegen VVV/Helmond Sport C1 met 1-2 gewonnen. ADO Den Haag begon wat moeizaam aan de wedstrijd, maar kreeg in de 4e minuut een strafschop na een overtreding op Max van Steen na een goede combinatie met Axel Wendt. Max van Steen schoot de strafschop onberispelijk binnen. Daarna kreeg VVV/Helmond Sport de overhand doordat ADO Den Haag de duels verloor en de linies niet goed aansloten. In de 24e min leidde balverlies voorin een counter in die VVV/Helmond Sport prima afrondde, wat de 1-1 betekende.

In de 2e helft begon ADO Den Haag iets scherper en vanuit een betere organisatie, controleerde ADO Den Haag zonder goed te voetballen de wedstrijd. In de 48e min kwam Hector Hevel goed door en werd gevloerd net buiten de 16. De toegekende vrije trap werd door Max van Steen schitterend binnen geschoten en bracht hiermee ADO Den Haag op een 1-2 voorsprong. Deze voorsprong kwam de rest van de wedstrijd niet meer in gevaar, waardoor de 3 punten mee gingen naar Den Haag.

Willem II/RKC C2 – ADO Den Haag C2 1 – 2
ADO Den Haag heeft vandaag 3 punten behaald tegen een zeer verdedigend spelend Willem II / RKC. De eerste helft was ADO Den Haag het meest van de tijd op de helft van Willem II. In de 30ste minuut was het toch Willem II die als eerste wist te scoren, 1-0. Door goed storen van Jan Verduijn kon Jerdy Schouten snel daarna de 1-1 maken. Dit was tevens de ruststand. De tweede helft gaf hetzelfde speelbeeld alleen was ADO Den Haag nu de enige partij die scoorde. Door een goede voorzet van Sander Dominicus wist Segun Owobowale de 1-2 te maken in blessuretijd, hetgeen de eindstand was.

ADO Den Haag D1 – Alphense Boys D1 2 – 0
ADO Den Haag D1 speelde vandaag de wedstrijd tegen Alphense Boys. De zon scheen en het was warm op “De Aftrap”. In de 16 minuut was het Vinnie Pesoal die zijn man goed voorbij speelde en met een beetje geluk de 1-0 binnen schoot. Meteen na de aftrap zette ADO Den Haag meteen druk en kon zo op die manier meteen de bal veroveren. Na een paar kansen gehad te hebben wilde de 2-0 er maar niet in gaan. Tot aan de 28e minuut.

Tristan Dekker de aanvoerder zag dat hij ruimte kreeg van Alphense Boys. Hij maakte goed gebruik van zijn snelheid door zijn man, de middenvelder en de verdediger voorbij te rennen en met als eindstation het doel van Alphense Boys. En zoals iedereen al verwachtte schoot hij de 2-0 binnen. In de 2e helft zag je dat beide teams moeite hadden met de warmte. De 2e helft was vooral chaotisch, maar dat mocht niet meer baten. Beide teams kwamen niet meer tot scoren waar ADO Den Haaf de wedstrijd met 2-0 gewonnen.

ADO Den Haag D2 – VVSB D1 4 – 0
ADO Den Haag D2 speelde vandaag zijn kampioenswedstrijd thuis tegen VVSB D1. ADO Den Haag begon aanvallend aan de wedstrijd en kreeg een aantal goede kansen. Na een goede aanval naakte Mike Bavelaar de 1-0 uit een pass van Bjorn Swensen. Dit was ook de rust stand. In de 2e helft ging het tempo bij ADO Den Haag omhoog en dit resulteerde in een aantal goede kansen, paal en lat stonden nog in de weg. Na een goede actie scoorde Simo Choukoud de verdiende 2-0. ADO Den Haag kwam niet meer in gevaar en bleef jagen op meerdere doelpunten, maar bleven ook goed samen spelen. Het positiespel werd goed gespeeld waardoor er uitgespeelde kansen ontstonden. Orlando Ribeiro scoorde de 3-0 uit een pass van Daily Loos. Dezelfde Orlando Ribeiro maakte ook de 4-0 op aangeven van Donovan de Groot, waardoor het feest kon beginnen. Uit handen van hoofdopleiding Wim van Laar werd de kampioensschaal uitgedeeld aan de aanvoerder en het team. Promotie naar de 2e divisie is een feit.