Nieuws

Het Cars Jeans Stadion opende woensdagmiddag haar deuren voor het maatschappelijke evenement van het jaar: het Menzis ADO Den Haag G-voetbaltoernooi. Deze dag werd speciaal georganiseerd voor kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. In totaal waren er ruim 100 deelnemers. Dit was alweer de zesde editie!

Om 13.30 uur stapten de tien deelnemende teams om de beurt het veld op onder luid applaus van spelers en speelsters van ADO Den Haag. Toen alle talenten op het veld waren gearriveerd was het tijd voor de opening. Deze werd verzorgd door niemand minder dan Lex Schoenmaker, trotse ambassadeur van ADO Den Haag in de Maatschappij. “Als jullie hier komen, dan schijnt altijd de zon. Dat is geen toeval; jullie laten hem schijnen”, sprak Schoenmaker.

Na een groepsfoto in de middencirkel volgde het spannende moment; elke captain mocht één envelop uitkiezen, hetgeen bepaalde welke speler en/of speelster het team kwam versterken! Nadat de teams hadden kennisgemaakt met de ADO Den Haag-spelers en -speelsters, kon gastheer Fred Zuiderwijk het startsein geven voor het toernooi en de strijd dus lostbarsten. Er werd gevoetbald, gelachen en er werden natuurlijk ook handtekeningen en selfies gescoord!

200205llu9030

In de poulefase speelde elk team vier wedstrijden, waarna de kruisfinales en de finales volgden. Uiteindelijk was er een spannende finale waarin de Inspecteur de Vriesschool aan het langste eind trok. Zij wonnen met 1-0 van nummer twee WIK. De prijzen werden overhandigd door Sjaak Polak, de trainer van ADO Den Haag Vrouwen. Maar niet voordat de coach mooie woorden uitsprak over het toernooi. “Ik ben ontzettend trots op hoe we dit altijd met ADO Den Haag doen. Dit is zeker weer voor herhaling vatbaar”, zei Polak.

De derde plaats werd behaald door ARC, terwijl de Menzis Fairplay Cup door Stefan Raats van Menzis werd uitgereikt aan VELO. De spelers van SEV, RCL, FC De Helden, ESTO, De Bernardusschool en DVV Delft ontvingen ook allemaal een mooie medaille voor hun deelname aan het toernooi. Iedereen liet zich van zijn of haar beste kant zien, waardoor het een fantastische voetbalmiddag was!

Het Menzis ADO Den Haag G-toernooi werd mede mogelijk gemaakt door Menzis, SGK, ROC Mondriaan, Albert Heijn en Van der Velde ’t Veentje Verhuizingen. En speciale dank aan Fred Zuiderwijk, presentator en gastheer van het toernooi!

Foto's (niet zichtbaar in de app)

Foto's: Laurens Lindhout en ADO Den Haag in de Maatschappij

Video ADO TV

De video is gemaakt door Bobby, Aidan, Tony en Jonathan, die bij www.camonwheels.nl een opleiding volgen tot professionele videomakers.