ADO Den Haag A1 speelde bij NAC Breda de slechtste wedstrijd van het seizoen. Aan niets was te merken dat ADO Den Haag voor een van zijn laatste kansen tegen degradatie streed en na 30 minuten was de wedstrijd al beslist en stond NAC Breda met 3-0 voor.

Via een eigen goal van NAC Breda deed ADO Den Haag iets terug, maar direct na het Haagse doelpunt scoorde NAC Breda de 4-1 hetgeen de ruststand was. In de 2e helft lukte het ADO Den Haag niet om de wedstrijd te doen kantelen en bleef NAC Breda de betere ploeg en liep via 2 goals uit naar een 6-1 overwinning.

Opstelling ADO Den Haag: Murat Ozcam, Serghinio Hynes (56e Mike van Toor), Steve van Kesteren, Ricardo Samoender, Justin Lopes (45e Kevin Schutte), Tom Broekhuizen ,Robin de Hey , Hadil Tihouna, Thomas Verheijdt (61e Jop Verhagen), Hicham Faik (67e Zekai Akdogan), Steven Sanchez Angulo (51e Tomas Tavilla)

ADO Den Haag B1 – FC Utrecht B1 1 – 1
ADO Den Haag B1 speelde vandaag de return wedstrijd tegen FC Utrecht B1. Werd 14 dagen geleden met 0-1 gewonnen in de Domstad vandaag stonden voor beide team weer drie belangrijke punten op het spel in de strijd tegen degradatie. In een gelijk opgaande strijd ontstond een meer spannende dan goede wedstrijd. Beide elftallen creëerde weinig kansen. In de 30e minuut zette Abas al Taminy goed door waarna Papito Merencia het overnam en de bal van de rand van het strafschopgebied in de verste hoek schoot en daarmee de keeper van FC Utrecht kansloos liet: 1-0

Dacht iedereen dat deze tussenstand de ruststand zou worden dan dacht de scheidsrechter daar anders over. Hij zag in de onbewuste handsbal van Alex Belija, in de extra tijd van de 1e helft, als een van de weinige een strafschop. De spits van FC Utrecht wist wel raad met dit onverwachte cadeautje; 1-1 Gedurende de 2e helft had ADO Den Haag B1 een overwicht en wist een aantal grote kansen te creëren. Dat scoren een moeilijke opgave is dit jaar bleek ook nu weer want geen van de kansen werd benut. Positief is dat wederom nauwelijks kans zijn weggegeven zodat de eindstand 1-1 werd en FC Utrecht nog steeds op 5 punten van de Haagse ploeg staat.

ADO Den Haag B2 – Sarto B1 7 – 0
ADO Den Haag B2 had maar kort de tijd om bij te komen van de enerverende maar ook vermoeiende reis naar India, waarvan de groep pas donderdagnacht van terugkwam. Desalniettemin werd de competitie met een klinkende overwinning hervat, Sarto B1 werd met 7-0 naar huis gestuurd. ADO Den Haag begon scherp en liet de laaggeklasseerde tegenstander niet van eigen helft afkomen. Al na 8 minuten was het raak. Na een van de weinige keren dat keeper Jari Puister moest ingrijpen, bediende hij Marc du Chatenier met een bal op maat, waarna de spits prachtig afrondde met een bekeken boogbal. Even later zette Robin van der Meer goed door over links, en zijn voorzet werd simpel binnengelopen door Demelzo Terbeek, 2-0.

In de 17e minuut eiste Calvin Valies een hoofdrol op door een mooie individuele actie af te ronden met een onhoudbaar schot, 3-0. Via dode spelmomenten liep ADO Den Haag B2 uit naar een imponerende 6-0 russtand. Danny Bakker (twee maal uit een corner) en Akin Arslan (vrije trap) waren de doelpuntenmakers. Na de thee deden de vermoeidheid en de jetlag hun intrede bij ADO Den Haag B2 en werd de wedstrijd rustig uitgespeeld. Vincent van Dorp zorgde voor met een kopbal uit weer een corner voor de 7-0 eindstand. Zo kende ADO een goede voorbereiding op de topper van aankomende maandag uit tegen FC Dordrecht B1

ADO Den Haag C1- Willem II/RKC C1 1 – 1
ADO Den Haag C1 moest vandaag aantreden tegen de nr 5 van de ranglijst Willem II/RKC. ADO Den Haag startte goed en al in de 1e minuut kreeg ADO Den Haag een goede kans, de kopbal van Axel Wendt uit een goede voorzet van Mitchell Weissenberg leidde echter niet tot de 1-0. Hierna ontspon zich een leuke wedstrijd waarin ADO Den Haag de bovenliggende partij was. Willem II kreeg af en toe wel kansjes en in de 15e minuut moest Mark Jacobs reddend optreden toen er een speler van Willem II op hem afkwam. Vlak voor rust kreeg ADO Den Haag een corner die door Christiaan de Vroedt goed werd ingekopt, maar met een uitstekende reflex bracht de keeper redding.

Hiermee was de ruststand dan ook 0-0. De 2e helft gaf een zelfde spelbeeld. In de 38ste minuut scoorde de goed ingevallen Max van Steen dan ook de 1-0 op aangeven van Mitchell Weissenberg. ADO Den Haag bleef de betere ploeg en in de 56e minuut schoot Jersylee Riley de bal op de paal. Hierna ging Willem II achterin 1 op 1 spelen en kantelde het wedstrijd beeld iets. ADO Den Haag begon de duels op het middenveld te verliezen en Willem II kwam iets beter in de wedstrijd zonder echte kansen te creëren. In de 64ste minuut kreeg Willem II een erg gemakkelijk gegeven strafschop waaruit zij de 1-1 maakten. Dit was ook gelijk het laatste wapenfeit zodat de wedstrijd in 1-1 eindigde.

ADO Den Haag C2 – FC Groningen/Cambuur C2 5 – 2
ADO Den Haag C2 heeft vandaag de ongeslagen status weten te behouden. Na 18 seconden schoot Jerdy Schouten na een pass van Jan Verduijn de bal binnen. Daarna leek het alsof ADO Den Haag dacht dat de wedstrijd al was afgelopen. Er werd laks gespeeld en in de 13de minuut maakte Groningen de een gelukkige gelijkmaker. De bal kwam op de lat en stuiterde terug op de hak van keeper Rody de Boer, 1-1. ADO Den Haag werd iets feller en kreeg in de 20ste minuut een vrije trap die door Jan Verduijn feilloos werd ingeschoten, 2-1.

Ondanks de voorsprong bleef ADO Den Haag slordig spelen en in de 33ste minuut maakte Groningen de gelijkmaker na een misverstand in de verdediging, 2-2 tevens de ruststand. In de rust werd de boel op scherp gezet en in de tweede helft begon ADO Den Haag dan ook weer het goede voetbal te laten zien van de afgelopen weken. Dat leidde in de 43ste minuut tot 3-2, een doelpunt Younes Segrouchni na een pass van Jan Verduijn. ADO Den Haag bleef daarna goed druk zetten en in de 54ste minuut maakte Jan Verduijn de 4-2. ADO Den Haag speelde het duel geroutineerd uit en invaller Segun Owobowale bracht na een mooie actie de 5-2 op het scorebord wat tevens de eindstand was. Daardoor blijft ADO Den Haag de koploper in de poule der kampioenen.

Spijkenisse D1 – ADO Den Haag D1 1 – 3
Vandaag speelde ADO Den Haag D1 de uitwedstrijd tegen Spijkenisse. ADO Den Haag begon heel slap aan de wedstrijd waardoor Spijkenisse in de 10e minuut scoorde vanuit een vrije trap. Het tegendoelpunt had de D1 wakker geschud en begon eindelijk te voetballen. ADO Den Haag speelde de rest van de 1e helft op de helft van de tegenstander wat resulteerde in een aantal kansen. Na een voorzet was Vincente Pesoal de aanvaller die voor zijn verdediger kwam en knap de 1-1 in schoot. De 2e helft begon ADO beter te voetballen en Spijkenisse had niets in te brengen.

Spijkenisse speelde voornamelijk de lange bal, maar de verdediging van ADO was scherp en onderschepte alle ballen. Na een goede actie van Vincente Pesoal kreeg Tobias Kleijweg de bal aangespeeld en schoot deze achter de keeper. 1-2 voor ADO. Met nog 10 minuten te spelen probeerde Spijkenisse gelijk te maken, hierdoor kreeg ADO Den Haag veel ruimte. Na een mooie actie van Tobias Kleijweg kwam de bal bij Yani Bouras terecht. Yani Bouras schoot de bal in de hoek, de keeper van Spijkenisse kon er alleen naar kijken. De 1-3 werd gescoord en was ook de eindstand.

RKDEO D1 – ADO Den Haag D2 0 – 1
In een matige wedstrijd van ADO Den Haag waarin wij het ons zelf erg moeilijk maakte,door veel langen ballen en te weinig voetbal. toch kreeg ADO Den Haag de eerste kans. Ook RKDEO kreeg een goede kans maar ook zij wisten niet te scoren. Uit een goede aanval wist Orlando Agues Ribeiro de 0-1 te maken uit een pass van Lorenzo Seymonson wat ook de rust stand was. De 2e helft hetzelfde beeld een gelijkwaardig RKDEO en een ADO Den Haag dat wel iets meer voetbalde maar de kansen niet afmaakte. Daan Prins hield ons in de wedstrijd door een goede redding Al met al geen beste wedstrijd Volgende week Noordwijk kan eigenlijk alleen maar beter.