ADO Den Haag krijgt steeds meer fans. Ze komen inmiddels niet alleen meer uit de stad zelf, maar uit heel Nederland. Er zijn zelfs supporters die in het buitenland wonen. In de rubriek ‘Fan van Ver’ stellen we deze fans aan je voor. Dit keer Martijn Heijnen uit Cuijk.

Kun je jezelf eerst even voorstellen?
Mijn naam is Martijn Heijnen. Ik ben 25 jaar oud en heb mijn hele leven in Haps gewoond. Dit is een klein dorpje met ongeveer 3.000 inwoners net onder Nijmegen, op de grens van Brabant, Limburg en Gelderland. Tegenwoordig woon ik in Cuijk, een dorp verderop.

Hoe en wanneer is de liefde voor ADO Den Haag ontstaan?
Een jaar of twaalf geleden ging ik op vakantie naar Turkije en leerde ik daar iemand kennen uit Den Haag. Ik was altijd al gek op voetbal, maar had nog niet echt een club waar ik voor was. Toen we terugkwamen van vakantie zocht ik die vriend op in Den Haag en nam hij me mee naar ADO Den Haag. Ik werd meteen verliefd op deze schitterende club! Wat een geweldige sfeer hangt er in het Cars Jeans Stadion! Ondanks dat ADO Den Haag die middag niet wist te winnen was ik meteen verkocht!

Heb je mensen om je heen die de liefde voor ADO Den Haag met jou delen? En wie?
Nee, eigenlijk niet echt. Ik neem tegenwoordig wel af en toe mijn vader mee naar de wedstrijden van ADO Den Haag. Hij vindt de sfeer ook erg leuk, maar is niet zo'n groot fan als dat ik ben. Vaak vinden mensen het hier in de omgeving maar raar, als ik zeg dat ik voor ADO Den Haag ben.

”Ik werd meteen verliefd op deze schitterende club! Wat een geweldige sfeer hangt er!”

- Martijn Heijnen

Wat trekt jou zo aan in de club?
De geweldige sfeer in het stadion trekt mij erg aan! De ADO Den Haag-supporters zijn lekker fanatiek en daarnaast is ADO Den Haag gewoon een mooie volksclub.

Hoe volg je ADO Den Haag vanuit Cuijk?
De thuiswedstrijden kijk ik nog regelmatig in het Cars Jeans Stadion. Ik doe er met de auto ongeveer anderhalf uur over om vanuit Cuijk naar Den Haag te komen. De uitwedstrijden kijk ik altijd op FOX Sports.

Heb je ook in (de buurt van) Den Haag gewoond? En waar nog meer?
Nee. Ik ben in Nijmegen geboren en in Haps opgegroeid. Omdat dit een heel klein dorpje is, heb ik besloten om naar een wat groter dorp te verhuizen waar ik altijd op school heb gezeten met mijn vrienden.

Wat zie je als een hoogtepunt sinds je supporter van ADO Den Haag bent?
Mijn eerste jaar met een Seizoenskaart was het jaar met onder anderen Dmitri Bulykin, Wesley Verhoek en František Kubík! Dit was geweldig om van dichtbij mee te maken! Wat hadden we een geweldig team staan. Ik was toen 15 jaar oud en reisde alleen met de trein op en neer naar Den Haag. Een enkele reis was voor mij drie uur reizen. Dus ik was ongeveer zes uur aan het reizen voor een wedstrijd.

Hoe vaak heb je in het verleden wedstrijden van ADO Den Haag bezocht?
Ik heb vier jaar een Seizoenskaart gehad op vak G. Mijn vriend van vakantie ging inmiddels nooit meer en sprak ik ook niet meer. Ik ontmoette daar mensen en stond altijd wel met iemand te praten. Ik heb nu geen Seizoenskaart meer, maar ik bezoek nog wel regelmatig wedstrijden. Mischien dat ik komend seizoen weer een Seizoenskaart neem. 

AANMELDEN

Ben of ken jij ook een Fan van Ver? Meld je dan snel aan via adodenhaag.nl/fanvanver.