Er werd woensdagochtend een momentje gecreëerd in het Cars Jeans Stadion om stil te staan bij de start van het inzaaien van het natuurgras. Mohammed Hamdi (Algemeen Directeur ADO Den Haag) en Hilbert Bredemeijer (wethouder Sport gemeente Den Haag) waren hierbij aanwezig en zaaiden symbolisch nog een stukje van het doelgebied in. Dit proces ligt verder, zoals bekend, in handen van AH Vrij.

Onder toeziend oog van een aantal regionale journalisten en een aantal betrokkenen bij het project verzorgde wethouder Bredemeijer een kort openingswoord, alvorens Hamdi ook stilstond bij het heugelijke moment. “Ik heb het al vaker gezegd, maar met de terugkeer naar natuurgras gaat er een lang gekoesterde wens van ADO Den Haag in vervulling. Het voetbalhart gaat hier sneller van kloppen”, sprak Hamdi. “Het is mooi dat we dit samen met de gemeente en AH Vrij kunnen realiseren. De samenwerking met deze partijen verloopt naar tevredenheid en alles loopt ook volgens schema”, stelde de Algemeen Directeur van ADO Den Haag.

Het woord ‘trots’ kwam meermaals terug bij Bredemeijer. “Natuurgras in de stad Den Haag bij de club waar we met z’n allen zo trots op zijn, dat is natuurlijk top”, aldus de sportwethouder. “Corona heeft ons allen zorgen gegeven, maar samen met de club hebben we deze periode toch aangegrepen om een goede, stevige grasmat aan te leggen. We hebben van de nood een deugd gemaakt, wat dat betreft. Als voetballiefhebber gaat ook mijn hart sneller kloppen van natuurgras”, vertelde Bredemeijer. “Het maakt me trots en blij dat wij met de gemeente in staat zijn om hier met ADO Den Haag en AH Vrij goed in samen te werken. Het is belangrijk dat de verstandhouding tussen de gemeente en de club zo goed mogelijk is. Een stad als Den Haag moet een voetbalclub hebben om trots op te zijn en daar speelt de gemeente natuurlijk een belangrijke rol in.”

Op zeer korte termijn volgt er ook een nieuwe grasupdate van ADO TV, opnieuw met een interview met Jan Vrij. Daarin komen alle inhoudelijke details over het inzaaien van het natuurgras en de werkzaamheden in deze weken aan bod.

Video ADO TV

 

Fotogalerij (niet zichtbaar in de app, wel op de mobiele website)