ADO Den Haag krijgt steeds meer fans. Ze komen inmiddels niet alleen meer uit de stad zelf, maar uit heel Nederland. Er zijn zelfs supporters die in het buitenland wonen. In de rubriek ‘Fan van Ver’ stellen we deze fans aan je voor. Dit keer Hans van der Zant uit Lelystad.

Kun je jezelf eerst even voorstellen?
Mijn naam is Hans van der Zant, ik ben 76 jaar geleden geboren in Den Haag en woon inmiddels 44 jaar in Lelystad.

Hoe en wanneer is de liefde voor ADO Den Haag ontstaan?
Mijn vader Jan voetbalde, net als zijn drie neven, voor én na de oorlog bij ADO. De bekendste van de drie was Aad van der Zant, die zijn wedstrijden in het eerste elftal speelde. De twee andere neven kwamen in respectievelijk het tweede en zesde team van de club uit. Ikzelf ging hierdoor vanaf mijn zesde jaar al mee naar het Zuiderpark.

Heb je mensen om je heen die de liefde voor ADO Den Haag met jou delen? En wie?
Mijn zoon en twee van mijn kleinzoons zijn ook groot fan van ADO Den Haag en bezoeken meestal alle thuiswedstrijden van de club met hun Seizoenkaart. De oudste van de twee woont momenteel in Bonaire en heeft dit seizoen helaas weinig wedstrijden kunnen zien. De jongste is inmiddels 20 jaar en heeft jarenlang met de spelers het veld op gelopen bij de opkomst.

''Het voelt iedere keer weer als thuiskomen bij een echte familieclub''

- Hans van der Zant

Wat trekt jou zo aan in de club?
De aantrekkingskracht van de club is toch de sfeer en de humor. Het voelt iedere keer weer als thuiskomen bij een echte familieclub. Ik ben door mijn werk in Lelystad terecht gekomen, maar bij de aanstelling van een nieuwe directeur heeft het bedrijf zich weer teruggetrokken uit die stad. Wij zijn echter wel gebleven.

Hoe volg je ADO Den Haag vanuit Lelystad?
Ik heb een Seizoenkaart en bekijk daarom bijna alle thuiswedstrijden van ADO Den Haag in het Cars Jeans Stadion. De uitwedstrijden van de club volg ik op de bank via FOX Sports.

Heb je ook in (de buurt van) Den Haag gewoond? En waar nog meer?
Ik ben geboren en getogen in Den Haag, maar ik heb ook nog drie jaar in Voorschoten gewoond.

Wat zie je als een hoogtepunt sinds je supporter van ADO Den Haag bent?
Alle wedstrijden die ik van ADO Den Haag kan bekijken vind ik een hoogtepunt. Als ik dan toch een aantal momenten moet noemen zijn het de bekerwinst op 3 juni 1968 tegen Ajax en de keren dat de club promoveerde naar de Eredivisie.

AANMELDEN

Ben of ken jij ook een Fan van Ver? Meld je dan snel aan via adodenhaag.nl/fanvanver.