ADO Den Haag A1 en Ajax A1 maakten er deze middag een leuke wedstrijd van. De wedstrijd werd al snel opengebroken door de bezoekers want al na 3 minuten was het raak. Een vrije trap vanaf de zijkant werd doorgekopt richting verre hoek en belandde in het Haagse doel.

Toch was ADO Den Haag hierdoor niet van slag. In de 12e minuut was het Thomas Verheijdt die plots alleen voor de keeper stond, deze knap omspeelde en vanuit een moeilijke hoe de gelijkmaker binnenschoot. Verder ging de wedstrijd redelijk gelijk op. Ajax had wel wat overwicht maar wist geen grote kansen te creëren. Na ruim een half uur spelen kwam Ajax weer op voorsprong. Een strakke voorzet vanaf de rechterflank werd van dichtbij hard binnengekopt.

Na rust was het snel 1-3. Een snelle aanval werd knap afgerond vanaf het strafschopgebied. Toen in de 65ste minuut de 1-4 werd gemaakt leek de wedstrijd gespeeld. ADO Den Haag liet het hier echter niet bij zitten. Want snel na deze 4e goal van Ajax scoorde Thomas Verheijdt opnieuw. Dit keer schoot hij in de korte hoek hard binnen. Vijf minuten later was het diezelfde Verheijdt die de mogelijkheid had om de 3-4 binnen te koppen maar de bal ging rakelings naast het doel van de bezoekers.

Na nog een paar momenten voor het doel van Ajax waaruit geen doelpunt voortkwam, viel de bal aan de andere kant wel goed zodat Ajax 10 minuten voor tijd de beslissende 2-5 maakte. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en gingen de 3 punten mee met de bezoekers. Volgende week wacht er een belangrijke uitwedstrijd in Breda tegen NAC A1.

Opstelling ADO Den Haag: Murat Ozcam, Serghinio Hynes, Steve van Kesteren, Ricardo Samoender, Justin Lopes, Tom Broekhuizen (75ste Jop Verhagen), Robin de Hey (70ste Adil Akanioui), Hadil Tihouna, Thomas Verheijdt, Hicham Faik (55ste min Kevin Schutte), Steven Sanchez Angulo

ADO Den Haag B1 – VA FC Twente B1 2 – 0
Na de overwinning van vorige week op FC Utrecht kwam vandaag FC Twente naar “De Aftrap”. In een gelijkopgaande 1e helft was het ADO Den Haag dat na 8 minuten een eerste mogelijkheid kreeg om de score te openen. Uit een corner kopte Abbas al Taminy echter in de handen van de keeper. FC Twente deed na 19 minuten van zich spreken. Na een individuele actie kreeg de speler van FC Twente de kans om de ploeg uit Enschede op voorsprong te brengen maar Bas Meeuwissen wist dit te voorkomen. Na de thee bleef ADO Den Haag controle over de wedstrijd houden zonder dat dit tot echt grote kansen leidde.

Tot de 63e minuut. Timo Ruijgrok, in de ploeg gekomen voor Yesse Bidjal, gaf vanaf rechts een puntgave voorzet die door Abas Al Taminy tegendraads achter de goede keeper van FC Twente werd gekopt; 1-0. Hierna probeerde de Haagse ploeg de wedstrijd te consolideren maar de Twentse ploeg wilde hier uiteraard niet aan meewerken en probeerde met een alles of niets offensief de gelijkmaker te forceren. ADO Den Haag gaf echter geen grote kansen weg en besliste het duel definitief in de 83 minuut doordat Alexander Bjelica een vrije trap op fantastische wijze in het doel schoot. Door deze 2-0 overwinning blijven 3 hele belangrijke punten in Den Haag.

ADO Den Haag B2 – vrij vanwege trip naar India

ADO Den Haag C1- MVV C1 1 – 2
ADO Den Haag C1 speelde vandaag tegen de nummer laatst MVV C1. ADO Den Haag begon gehandicapt aan deze wedstrijd, 3 spelers zijn met de B2 naar India en Steven Solomons was geblesseerd. Ondanks het gemis van deze spelers begon ADO Den Haag goed aan de wedstrijd en al in de eerste minuut kreeg Sijmen Schermer Voest een goede kans, die hij helaas miste. Zonder verder goed te spelen bleef de wedstrijd gelijk op gaan en was er voor ADO Den Haag niet veel aan de hand. In de 17e minuut kwam MVV echter op 0-1 na een fout in de verdediging.

Dit was ook de ruststand. In de rust viel ook Jaimy de Groot uit met een vervelende blessure, waardoor ADO Den Haag nog meer moest schuiven in de verdediging. Deze onwennigheid leidde in de 45e minuut tot een spaarzame uitval van MVV, die hierdoor een 0-2 voorsprong kwam. Na deze tegenvaller ging ADO Den Haag 1 op 1 spelen om zodoende nog een aansluitingstreffer te maken. Het spel was echter te slordig en de scherpte ontbrak op een aantal gevaarlijke momenten, zodat de aansluitingstreffer pas in de 70ste minuut viel. Christiaan de Vroedt zette voor en de bal viel eindelijk eens goed voor de voeten van Ackeo Liefden, die voor de 1-2 zorgde. Deze treffer viel echter te laat waardoor ADO Den Haag geen tijd meer had om nog voor 2-2 te zorgen. De eindstand was dan ook 1-2.

ADO Den Haag C2 – AZ C2 3 – 0
ADO Den Haag heeft vandaag zijn ongeslagen status weten te handhaven. ADO Den Haag begon gelijk fel aan de wedstrijd en na 4 minuten schoot Tom Plezier na een mooie actie de 1-0 binnen. ADO Den Haag bleef AZ onder druk zetten en na wat kleine kansjes flitste Jan Verduijn in de 23ste minuut langs de tegenstander en maakte de 2-0, dit was tevens de ruststand.

Na rust begon AZ sterk aan de tweede helft, maar ADO Den Haag wist door goed positiespel de tegenstander weinig kansen te geven. ADO Den Haag creëerde zelf nog een kans. In de 64ste minuut scoorde Jan Verduijn de 3-0 uit een penalty nadat hij zelf was onderuit gehaald. ADO Den Haag speelde de wedstrijd geroutineerd uit zodat de eindstand 3-0 bleef.

ADO Den Haag D1 - vrij

ADO Den Haag D2 – Quick Boys D1 1 – 0
ADO Den Haag en Quick Boys maakte er een wedstrijd van met veel strijd en beleving. Maar het was ook een wedstrijd waar veel spanning op zat. In de eerste helft werd wel gescoord door ADO Den Haag maar dit doelpunt werd afgekeurd wegens hands. Ook Quick Boys kreeg enkele kansjes maar wist ook het doel niet te vinden.

De 2e helft eenzelfde beeld, een iets sterker ADO Den Haag maar het scoren bleef uit. Uit een van de aanvallen die ADO Den Haag nog kreeg gaf Daily Loos een steekbal op Vinnie Pesoal die de verdiende 1-0 maakte. Quick Boys ging alles of niets spelen en ADO De Haag kreeg het nog even zwaar, maar hield uiteindelijk de nul waardoor het kampioenschap nu wel heel dichtbij komt.