ADO Den Haag krijgt steeds meer fans. Ze komen inmiddels niet alleen meer uit de stad zelf, maar uit heel Nederland. Er zijn zelfs supporters die in het buitenland wonen. In de rubriek ‘Fan van Ver’ stellen we deze fans aan je voor. Dit keer Dirk Jan van Ziel uit Vroomshoop.

Kun je jezelf eerst even voorstellen?
Mijn naam is Dirk Jan van Ziel, ik ben 44 jaar en woon in Vroomshoop (Overijssel). Ik ben getrouwd met Carola en ben werkzaam als logistiek medewerker bij een bedrijf dat orthopedische schoenen maakt in Almelo.

Hoe en wanneer is de liefde voor ADO Den Haag ontstaan?
De echte liefde voor de club is in 2009 ontstaan toen ik als elftalleider actief was bij de Onder 15 van de jeugdopleiding van ADO Den Haag. Daarvoor volgde ik ADO Den Haag ook al, maar sinds ik onderdeel ben geworden van de echte ADO Den Haag-familie is dit gevoel nog sterker geworden.

Heb je mensen om je heen die de liefde voor ADO Den Haag met jou delen? En wie?
Mijn vader Piet is een ras-Hagenees en een echte ADO Den Haag-supporter, net als mijn neefjes. Ook mijn beste maatje Chee is een groot supporter, die elke thuiswedstrijd op de tribune zit.

“Ik probeer vaak een bezoekje aan mijn ouders in Leidschendam te combineren met een thuiswedstrijd van ADO Den Haag“

- Dirk Jan van Ziel

Wat trekt jou zo aan in de club?
Wat ik het mooie aan de club vind is het fanatisme wat er is binnen de supportersgroepen leeft. Er met zijn allen, met hart en ziel, staan voor onze club. Maar ook de sociale kant is prachtig, zoals de knuffel- en spandoekenacties bijvoorbeeld. ADO Den Haag heeft supporters uit alle geledingen van de bevolking. Iedereen wordt geaccepteerd en staat voor onze club.

Hoe volg je ADO Den Haag vanuit Vroomshoop?
Ik volg ADO Den Haag via de officiële website en bekijk regelmatig de social media-kanalen van de club. Uiteraard kijk ik ook alle wedstrijden live via FOX Sports waardoor ik geen wedstrijd meer hoef te missen.

Heb je ook in (de buurt van) Den Haag gewoond? En waar nog meer?
Ik heb in het verleden in het centrum van Den Haag gewoond. Hierna ben ik verhuisd naar Amersfoort, heb ik later ook nog in Musselkanaal gewoond en woon ik nu in Vroomshoop.

Wat zie je als een hoogtepunt sinds je supporter van ADO Den Haag bent?
Ik heb twee hoogtepunten, die toevallig dateren uit hetzelfde seizoen (2011/2012). Ik ben ik als elftalleider van ADO Den Haag Onder 14 in dat seizoen landskampioen geworden. En het eerste elftal won natuurlijk in dat seizoen de play-offs voor Europees Voetbal door met strafschoppen van FC Groningen te winnen.

Kom je nog weleens naar Den Haag en zo ja, pak je dan nog weleens een wedstrijd mee?
Ik probeer vaak een bezoekje aan mijn ouders in Leidschendam te combineren met een thuiswedstrijd van ADO Den Haag. Ik ben dus elk seizoen nog wel een aantal keer in het Cars Jeans Stadion te vinden.

AANMELDEN

Ben of ken jij ook een Fan van Ver? Meld je dan snel aan via adodenhaag.nl/fanvanver.