UPDATE | De wandelactiviteit van en met Ronny Goodlass is afgelast voor begin april. Onze oud-speler zal op een later moment een nieuwe datum prikken. Tot die tijd houden wij de mogelijkheid tot aanmelden wel open.

Het oorspronkelijke bericht:

Na eerst een middagje te gast geweest te zijn in ADO Den Haags Legends Lounge bij het thuisduel met FC Emmen gaat onze voormalig vleugelspits Ronny Goodlass een dag later beginnen aan een heel bijzondere wandeling. Om geld op te halen voor zijn stichting Health Through Sport, gaat de Engelse aanvaller in drie dagen tijd wandelen van het Cars Jeans Stadion in Den Haag naar het Rat Verlegh Stadion van NAC Breda. En het liefst doet hij dat in het gezelschap van echte ADO Den Haag-fans.

Voormalig Everton-speler Goodlass speelde in het seizoen 1979/1980 onder leiding van Piet de Visser alle 34 competitiewedstrijden voor FC Den Haag en maakte daarin vier goals. Het was zijn derde en laatste seizoen in de Eredivisie. In oktober 1977 was hij door NAC naar ons land gehaald. Veertig jaar geleden kwam hij dus van Breda naar Den Haag, volgende maand legt hij - al wandelend - de route af in omgekeerde volgorde. Op 6 april trekt hij voor de eerste etappe tussen Den Haag en Rotterdam een shirt van ADO Den Haag aan. Het lijkt Ronny leuk om samen met een aantal ADO Den Haag-fans die eerste etappe te lopen. Wie de tijd heeft en het leuk vindt om met Ronny mee te lopen kan zich aanmelden via adodenhaag.nl/goodlass.

Alleen financieel steunen kan natuurlijk ook. Indien je Ronny voor zijn loop wilt sponsoren, doe dit dan via justgiving.com/fundraising/ronny-goodlass. Kijk voor meer informatie ook op healththroughsport.com.

Stichting
Goodlass begon in 2005 met zijn stichting die tot doel heeft om kansarme jongeren uit de Liverpool-regio extra te steunen. Diverse grootheden steunen de stichting. Onder hen oud-FA Cup-winnaar Joe Doyle en Lord Grantchester. De komst van Goodlass naar ADO Den Haag - FC Emmen is een goede aanleiding om die middag nog meer spelers uit de selectie van 1979/1980 in de Legends Lounge uit te nodigen. En voor wie meer wil weten over Goodlass: vorig jaar is ‘Blue Nose’ verschenen, een boek dat onder meer gaat over zijn tijd bij FC Den Haag. Blue Nose is te koop in onze Fanshop en kost slechts 22,95 euro.

goodlass2
Ron Goodlass in een mistig Eindhoven in actie tijdens een in 1-1 geëindigd duel met PSV (20-10-1979)