Komende zaterdag gaat om 19.45 uur de bal rollen bij ADO Den Haag - PSV in het Cars Jeans Stadion, maar vierenhalf uur eerder komt onze club ook virtueel in actie. Onze eSporters Danny Hazebroek en Jens van der Flier vertegenwoordigen ADO Den Haag dan in de eDivisie Finals in AFAS Live, waar het duo zich als één van de acht clubs voor heeft geplaatst. ADO TV sprak met Hazebroek, de voorman van ADO Den Haag eSports, over dit evenement.

 

eDivisie Finals
De eDivisie, de FIFA 20-competitie waaraan alle Eredivisieclubs met twee eSporters deelnemen, heeft dit seizoen dankzij het Scandinavische productiebedrijf Dreamhack een flinke boost gekregen, wat onder meer inhield dat alle wedstrijden live werden uitgezonden en dat er per seizoenshelft een prijzengeld van 50.000 euro te verdienen is. Er wordt in AFAS Live dus gestreden om het kampioenschap, maar er worden ook tal van evenementen rondom de eindstrijd georganiseerd. De eDivisie Finals beloven het grootste FIFA eSports event ooit ter wereld worden.

ADO Den Haag wist in het reguliere seizoen een twaalfde plek te pakken en vervolgens in de play-offs te winnen van nummer vijf VVV-Venlo. In de kwartfinale staan Hazebroek en Van der Vlier tegenover Ajax. Wordt dit duel gewonnen, dan wacht FC Groningen of PSV in de halve finale. Omdat het duel met Ajax om 15.15 uur begint, is een en ander eventueel te combineren met een bezoek aan de wedstrijd tegen PSV in het stadion later op de dag.

Hazebroek staat, net als Van der Flier, te popelen, “Het is geweldig dat we in AFAS Live staan. Het wordt sowieso een prachtige dag. Hopelijk kunnen boven onszelf uitstijgen in het mooie affiche tegen Ajax. De doelstelling was om de Finals te bereiken, maar nu we er eenmaal staan, wil je natuurlijk meer”, aldus Hazebroek, die zich goed voelt in het shirt van ADO Den Haag eSports. “Toen ik door de club werd aangetrokken, kreeg ik meteen veel leuke reacties op Instagram. De supporters zijn zeer betrokken. Voor hen doen we uiteraard ook ons uiterste best.”

Tickets
Wil jij erbij zijn komende zaterdag? Dat kan, via edivisie.nl/finals. We kunnen voor dit evenement een korting van 20% weggeven; gebruik hiervoor de kortingscode EDIVADO2020.

 edivisie