De Residentie Lounge ondergaat komende zomer een eervolle naamsverandering. Met ingang van volgend seizoen zal de zakelijke ontvangstruimte de naam Ernst Happel Lounge dragen. Dat maakte Algemeen Directeur Mohammed Hamdi afgelopen zaterdag, na de jubileumwedstrijd, tijdens een bijeenkomst in deze lounge bekend. Hiermee wordt de beroemde oud-trainer Happel, die maar liefst zeven seizoenen de scepter zwaaide bij ADO, geëerd.

Tussen 1962 en 1969 was Happel trainer in het Zuiderpark. In die periode groeide ADO uit van een onbeduidende middenmoter tot de derde club van het land. Met Happel aan het roer bereikte ADO ook de halve finale van het destijds prestigieuze Intertoto-toernooi, stond de club in verschillende bekerfinales en werd in 1968 ten koste van Ajax de KNVB Beker in de wacht gesleept.

Met zijn onder meer bij ADO opgedane kennis en ervaring zou Happel later met zowel Feyenoord als Hamburg de Europa Cup voor Landskampioenen winnen. En, in 1978, als bondscoach van Oranje tot in de WK-finale geraken. Op 14 november 1992 overleed Happel, op 66-jarige leeftijd.

ADO Den Haag zal de Ernst Happel Lounge aan het begin van volgend seizoen officieel openen. In deze ruimte hangen, naast een afbeelding van Happel, ook foto's van Martin Jol, Lex Schoenmaker en Aad Mansveld.

lr200201llp9561