Het is een wens van veel kinderen: de baas zijn van een voetbalclub. Voor twee meiden kwam deze droom afgelopen donderdag uit. In het kader van het project ‘Baas van Morgen’ van JINC stonden Ilham en Amira, beiden 12 jaar oud, één dag aan de zijde van Algemeen Directeur Mohammed Hamdi.

Baas van Morgen
In het project Baas van Morgen van JINC mogen er veel kinderen aan de top van een grote of bekende organisatie staan. Ze ervaren hoe het is om een bedrijf te leiden door één dag het werk over te nemen van de baas en mogen van dichtbij ervaren hoe een bedrijf werkt. Het project laat de wereld zien hoe belangrijk het is om in het talent van de toekomst te investeren. Het onderstreept daarnaast dat elk kind gelijke kansen verdient.

Omwille hiervan vond ADO Den Haag het belangrijk om mee te werken aan het initiatief. Sterker nog: de plenaire sessie, bestaande uit een ontbijt en een kennismakingsspel, speelde zich zelfs af in het Cars Jeans Stadion. Na deze gezamenlijke bijeenkomst en een groepsfoto op het veld vervolgde iedereen weer zijn eigen weg. De directeuren van toonaangevende bedrijven en ook van diverse ministeries, maar dus ook de geselecteerde kinderen in hun kielzog.

ado t palet 23 01 2020 2

Ilham en Amira
De energieke meiden Ilham en Amira bleven in het Cars Jeans Stadion, alwaar ze het roer in handen namen. Maar niet voordat Hamdi ze tijdens een rondleiding had voorgesteld aan hun nieuwe collega’s. Na deze introductie moest het directeurschap van de scholieren nog officieel worden gemaakt. Dat gebeurde met een tekenmoment in het perscentrum van ADO Den Haag, waar ook de nodige journalisten zich hadden verzameld. Onder meer het NOS Jeugdjournaal, ADO TV en het Algemeen Dagblad waren aanwezig.

Natuurlijk was het spannend voor Ilham en Amira, want ze werden in het diepe gegooid. Maar de bazinnen voor één dag pakten het goed op. Meteen tijdens de rondleiding werd hun oog voor detail al zichtbaar, toen ze een kritische noot kraakten over de elektra in het stadion; een lamp functioneerde niet goed en moest van Ilham onmiddellijk worden gerepareerd of vervangen.

20200123 101902 baas van morgen simone both p1050795 2

Om 11.30 uur schoven Ilham en Amira aan bij het wedstrijdoverleg, waarin het gewonnen duel met RKC Waalwijk werd geëvalueerd. Uiteraard werd deze sessie door het nieuwe duo voorgezeten. Na de bijeenkomst met collega’s was het tijd voor de personeelslunch. Dat was nog niet het slotstuk van de dag, omdat Ilham en Amira daarna nog aandachtige luisteraars waren bij de persconferentie waarin hoofdcoach Alan Pardew vooruitblikte op de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Na het perspraatje met de trainer stelden Ilham en Amira nog een aantal vragen aan Mick van Buren en Luuk Koopmans, die uitgebreid de tijd namen om de meiden van de nodige tips te voorzien.

Met wat ADO Den Haag-kleding en een samen met Hamdi ingevuld beloftentegeltje op zak vertrokken Ilham en Amira ’s middags weer naar hun school. Dat deden ze met een grote glimlach op het gezicht, maar ook met een mooie ervaring in de rugzak.

Video ADO TV