ADO Den Haag vertrok naar Leiden voor de lastige wedstrijd tegen de nummer drie in de 2e Klasse C, UVS.

Verslag: Rob Pronk
Foto`s: Orange Pictures / Jan den Breejen

Voor aanvang van deze topper had het jonge team van trainer Marcel Koning drie punten voorsprong op UVS en één wedstrijd minder gespeeld. Kortom UVS moest vandaag winnen van ADO Den Haag om niet definitief af te haken voor de titel.
ADO Den Haag begon ietwat nerveus aan de wedstrijd en liet het initiatief aan de tegenstander. In de 16e minuut kreeg UVS ver buiten de zestien een vrije trap die vervolgens schitterend door UVS aanvoerder Neuteboom achter keeper Ramon Lugana werd gekopt (1-0). Vanaf dit moment leek het wel of ADO Den Haag was wakker geschud en kwam men steeds beter in haar spel. Tot aan de rust kreeg men kans op kans maar de goede UVS keeper was een ware sta in de weg.

Na de pauze zagen we een ontketend ADO Den Haag terug in het veld dat binnen een kwartier de 1-0 achterstand in een 1-3 voorsprong zette. In de 55e minuut kopte Peter Korteling op schitterende wijze de vrije trap van Patrick Batist tegen de touwen. Amper vier minuten later zette Niels van Pelt ADO Den Haag op een 1-2 voorsprong na een scrimmage voor het UVS doel en in de 67e minuut kopte Boy Wotte een perfecte voorzet van Jordy Strooker achter de UVS doelman, 1-3. De wedstrijd werd vervolgens door ADO Den Haag vakkundig uitgespeeld en boekte men wederom een verdiende en belangrijke overwinning.

Opstelling ADO Den Haag: Ramon Lugano, Cedric Aké, Peter Korteling, Patrick Batist, Ferry de Jong (56. Ramon Ripson), Diederick Hoogerwaard, Jop Verhagen (65. Tomas Tavilla), Niels van Pelt, Mike van Duinen (82. Caglar Atis), Boy Wotte en Jordy Strooker.