Voor de aftrap van ADO Den Haag - AZ werd het totaalbedrag van de knuffelacties van de Haagse supportersgroepen rondom de uitwedstrijd tegen Feyenoord wereldkundig gemaakt. Er werd een cheque met daarop een bedrag van maar liefst 27.500 euro overhandigd aan het Sophia Kinderziekenhuis.

Toen bekend werd dat de wedstrijd Feyenoord - ADO Den Haag wederom in het teken zou staan van het Sophia Kinderziekenhuis, hebben de supportersgroepen FCDH, Fansupport en SV Haagsche Bluf een WhatsApp-groep aangemaakt onder het motto ‘Knuffelactie, wordt het niet weer eens tijd?’.

Na het plaatsen van een bericht op social media kwam er een vloedgolf aan enthousiaste reacties los. Een oproepje van ADO Den Haag-supporter Marc Weterings om knuffels in te leveren ging heel Nederland rond, met als resultaat dat er rond de 30.000 knuffels bij zowel Ed van Northside.nl en in depots werden opgeslagen. Hierop is de actie ‘Adopteer een knuffelbeer’ gestart, met het doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Sophia Kinderziekenhuis.

Veel partijen reageerden bijzonder enthousiast op deze actie. Supporters, de club, sponsoren, buitenstaanders, maar ook AZ, dat haar thuiswedstrijden momenteel in het Cars Jeans Stadion afwerkt. Vanuit heel Nederland kwamen er stortingen binnen. Samen met de collectes en de veiling van de wedstrijdshirts van Feyenoord - ADO Den Haag werd dus het prachtige bedrag van 27.500 euro opgehaald. Een groot compliment voor eenieder die zich heeft ingezet voor deze actie. ADO Den Haag heeft zelf 7.500 euro bijgelegd voor de actie.

Samen met het Sophia Kinderziekenhuis zullen de organisatoren naar een mooie tastbare bestemming zoeken voor dit schitterende bedrag.