Bijna drie weken voor de uitwedstrijd van ADO Den Haag tegen Feyenoord kan al gezegd worden dat de tweede knuffelactie opnieuw een waanzinnig succes zal worden. Op meerdere plaatsen zijn spontane inzamelacties geweest en de schatting is dat er in totaal al meer dan 10.000 knuffels verzameld zijn. Dat heeft geleid tot de actie 'adopteer een knuffelbeer'.

Naast de ingezamelde knuffels hebben de supportersverenigingen van ADO Den Haag ook al meerdere nieuwe knuffels in gesloten verpakking mogen ontvangen. Deze kunnen ook aan de kinderen uitgereikt worden.

Uiteraard gaat er een prachtige knuffelregen komen op zondag 15 september, maar 10.000 knuffels zijn er te veel en mogen natuurlijk niet allemaal mee naar De Kuip. De kinderen zouden bedolven worden en het grootste deel van de knuffels zou in de verbrandingsoven belanden, wat natuurlijk zonde zou zijn. Hierdoor is de actie ‘adopteer een knuffelbeer voor 1 euro’ bedacht.

Het doel van deze actie is om zoveel mogelijk geld te genereren voor het Sophia Kinderziekenhuis en de gesponsorde knuffels aan andere goede doelen ten behoeve van kinderen te geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Sinterklaasacties. De knuffels verdwijnen hierdoor niet in de verbrandingsoven, maar kunnen vele andere kinderen blij maken.

Hoe adopteer je een knuffelbeer?
Elke knuffelbeer vertegenwoordigt een waarde van 1 euro. Wil je er tien adopteren, maak dan 10 euro over naar rekeningnummer NL86 INGB 0007 7185 08 ten name van Supportersvereniging Haagsche Bluf onder vermelding van ‘adopteer een knuffelbeer’!

De supportersverenigingen FCDH, FanSupport en Haagsche Bluf zullen zorgdragen dat de knuffels bij hun nieuwe bestemming komen.