Het was maandagochtend vroeg opstaan voor ADO Den Haag A1 en het vrouwenelftal. ADO Den Haag A1 begon om 07.00 uur met een strandloop voor het ontbijt en al om 08.00 uur stond de eerste veldtraining van Sarina Wiegman op het schema.

Helaas raakte tijdens deze training Eshly Bakker ernstig geblesseerd aan haar knie, waardoor zij een bezoek aan het plaatselijke ziekenhuis moest brengen. Een domper op een verder perfecte dag. Na de training van de vrouwen was het de beurt aan de B-junioren die onder leiding van Rene van Delft en Aart Jan van Boksel aardig aan de bak konden. Tijdens de training van de B-junioren was studiebegeleider Gerrit van Pelt aan de slag met de A-junioren en enkele vrouwen om de gemiste schooluurtjes in te halen.
Na de studiebegeleiding trainden Onder 20 en de A1 nog onder schitterende omstandigheden met Marcel Koning en Dennis den Turk en daardoor ging iedereen voldaan aan de lunch. Na de lunch kwam Eshly Bakker gelukkig ook weer terug uit het ziekenhuis zodat de ADO Den Haag familie (134 personen) weer compleet was. Na de lunch waren de B-junioren aan de beurt voor de studiebegeleiding voordat de 2e training begon.
De organisatie heeft het Chinese restaurant op het terrein gesloten zodat Gerrit van Pelt en zijn mannen daar rustig aan het huiswerk kunnen. Er zijn zelfs enkele spelers die nog een tentamen moeten maken in Turkije en voor hen is dan een apart zaaltje geregeld zodat iedereen volledig geconcentreerd zijn of haar tentamen kan maken.
Na het huiswerk gingen de B-junioren aan de slag voor hun tweede training en na deze training was het de beurt aan de vrouwen, Onder 20 en de A1. Er wordt hard gewerkt door alles teams tijdens het trainingskamp in een uitstekende sfeer. Na de training werd door menigeen nog het zwembad of de sauna bezocht alvorens het avondeten op het programma stond. Na het avondeten hebben de trainers hun individuele gesprekken met de spelers en hebben de overige spelers vrije tijd.
Dinsdag staan er een drietal wedstrijden op het programma: De ADO Den Haag Vrouwen oefenen tegen het vrouwenteam van Glanerburg, ADO Den Haag onder 20 oefent tegen plaatsgenoot VCS 1 en ADO Den Haag A1 tenslotte neemt het op tegen het Schotse Queens Park. Morgen kunt u op de site van alle wedstrijden een korte impressie lezen.