ADO Den Haag onder 20 moest het zo vlak voor de winterstop in de KNVB bekercompetitie opnemen tegen Scheveningen zaterdag 1, koploper in de hoofdklasse. Een lastige opgave dus voor de jonge ploeg van trainer Marcel Koning.

Al snel in de wedstrijd stond ADO Den Haag met 0-1 achter. In de 3e minuut was het Robin de Bruijn die het doelpunt maakte. Na dit doelpunt ging het redelijk gelijk op. Scheveningen maakte het spel en ADO Den Haag wachtte hun kansjes af. Echt gevaarlijk werd ADO Den Haag pas in de 26ste minuut nadat Scheveningen ook al een grote kans om zeep had geholpen. Een goede combinatie in het strafschopgebied van Scheveningen zorgde voor een schotpoging voor Jop Verhagen die voorlangs mikte. Vlak voor rust kreeg ADO Den Haag de kans om vanaf 11 meter de score gelijk te trekken. Een handsbal van Oud-ADO Den Haag speler (al liepen er daar wel meer van bij Scheveningen) Samir el Moussaoui werd beoordeeld als een opzettelijke overtreding waarna Niels van Pelt de strafschop mocht nemen. Helaas voor de thuisploeg werd deze gestopt door de doelman van de bezoekers.

Na rust zakte Scheveningen wat meer in en had ADO Den Haag, zeker in het begin, de betere kansen. In de 53ste minuut was het Boy Wotte die alleen op doelman Wijnterp kon aflopen maar hij schoof de bal naast het doel. In de 64ste minuut besliste Scheveningen het duel, na een afgekeurde goal in de 61ste telde deze wel. Toch liet ADO Den Haag het hier niet bij zitten en ging op zoek naar een doelpunt. De thuisploeg kreeg nog een paar mooie kansen maar wist deze niet te benutten. Uiteindelijk werd het nog 0-3 en zo bekert Scheveningen weer een ronde door en kan ADO Den Haag zich volledig richten op de competitie.

Scheidsrechter: De heer I. van Oostrom

Opstelling ADO Den Haag: Ricardo Kieboom, Cedric Ake, Peter Korteling, Patrick Batist, Ferry de Jong, Diederick Hoogerwaard, Jop Verhagen, Niels van Pelt, Thomas Verheijdt (20ste min Steven Sanchez Angulo), Boy Wotte, Jordy Strooker (69ste min Tomas Tavilla)