Er is na de wedstrijd tussen ADO Den Haag en De Graafschap veel gezegd en geschreven over de situatie die vlak voor rust plaatsvond met de ballenjongen voor het midden van de Haaglandentribune. Naar aanleiding van deze situatie wil ADO Den Haag benadrukken dat Delano (12), in tegenstelling tot andere berichtgeving, absoluut nog welkom is bij de club.

In een ludieke bui spoorde Midden-Noord de ballenjongen tijdens het duel aan om een bal het publiek in te gooien en uiteindelijk schopte Delano als spontane reactie de bal de tribune in. Op dat moment moest een medewerker snel handelen en is er in de hitte van het moment mogelijk gezegd dat Delano niet meer als ballenjongen zou mogen optreden bij ADO Den Haag. Dat is echter zeker niet het standpunt van de club, omdat het een zeer onschuldige actie betreft.

ADO Den Haag heeft maandag in alle rust gekeken en geluisterd naar hetgeen gebeurd is en vindt het belangrijk om aan te geven dat Delano nog met open armen ontvangen wordt op de club. Via de vader van de ballenjongen is Delano daarom ook uitgenodigd om bij de thuiswedstrijd tegen Feyenoord weer ballenjongen te zijn of, als hij dat liever zou willen, mee te lopen in de line-up. Op deze laatste invitatie is Delano ingegaan, waardoor hij dus met de spelers het veld op zal lopen op zondag 23 december.