ADO Den Haag A1 heeft de belangrijke wedstrijd tegen NEC/FC Oss A1 met 1-0 verloren. ADO Den Haag begon sterk en had na 20 seconden al een goede kans via Mike van Toor. In het eerste kwartier bleef ADO Den Haag de bovenliggende partij, maar kon het overwicht niet in doelpunten uitdrukken.

Gedurende de eerste helft waren de teams meer aan elkaar gewaagd maar er werd niet gescoord waardoor de ruststand 0 – 0 was. In de 2e helft was NEC/ FC Oss de betere ploeg, maar kreeg ADO Den Haag in de 85e minuut de kans op de 0-1. Na een goede voorzet van Stanley Elbers kon Adil Tihouna de bal bij de 2e paal inschieten, maar zijn inzet belande in de handen van de keeper. In de 89e minuut sloeg het noodlot toe. Na een lange pass nam de speler van NEC/FC Oss de bal in duidelijke buitenspelpositie aan, waarop de grensrechter ook vlagde, maar om onbegrijpelijke redenen negeerde scheidsrechter Te Kloeze het vlagsignaal en liet de speler van NEC/FC Oss de 0 – 1 scoren hetgeen de eindstand was.

Scheidsrechter: De heer Te Kloeze

Gele kaarten ADO Den Haag: Mike van Toor, Adil Tihouna en Kevin Schutte

Opstelling ADO Den Haag: Menno de Jong, Mike van Toor, Kevin Schutte,Steve van Kesteren, Elger Batta, Robin de Heij, Jaoud Essanoussi, Adil Tihouna, Adil Akanioui, Hichem Faik (61e Thomas Verheijdt), Stanley Elbers

ADO Den Haag B1 – AZ B1 0–4
ADO Den Haag B1 had in de thuiswedstrijd tegen AZ B1 een complete off day. ADO Den Haag kon niets creëren en gaf de goals achterin eenvoudig weg waardoor AZ de ruststand makkelijk op 0-2 kon zetten. In de 2e helft eigenlijk hetzelfde verhaal en AZ kon eenvoudig uitlopen naar een 0-4 zege. Deze wedstrijd gauw vergeten en volgende week tegen FC Twente een kans op revanche voor de beker.

UVS B1 – ADO Den Haag B2 0–1
Vandaag een wedstrijd om snel te vergeten. UVS kon en wilde niet waardoor het voor ADO Den Haag erg lastig was om te voetballen. De 0-1 vlak voor rust via een kopbal van Desko Destanvovic (vanuit een hoekschop) was dan ook het enige hoogtepunt in deze wedstrijd. Ondanks het veelvuldig aandringen van ADO Den Haag lukte het niet om de score naar hoger te laten uitvallen.

ADO Den Haag C1 – NEC/FC Oss C1 4–0
Vandaag speelde ADO Den Haag C1 de wedstrijd tegen NEC/FC Oss C1. Er werd afgesproken om fel te beginnen met veel druk naar voren en dat deed ADO Den Haag uitstekend wat resulteerde in de 1-0 na 10 minuten, Steven Solomons onderschepte de bal en gaf een prima dieptepass op Jersylee Riley die bekwaam afrondde. 3 minuten later was het Mitchell Weisenberg die voor de 2-0 zorgde na een goede pass van Jersylee Riley.

Na de 2-0 zakte ADO Den Haag zoals afgesproken iets in om voorin wat ruimte te creëren. Vanuit een uitstekende organisatie konden we de bal vaak veroveren, alleen waren de keuzes niet altijd goed waardoor ADO Den Haag met 2-0 de rust in ging. In de 2e helft ging ADO Den Haag door waar ze mee waren begonnen, met veel druk en vanuit een goede organisatie probeerde ADO Den Haag wat sneller de diepte te zoeken. In de 49ste minuut leidde dat tot de 3-0, het was Mitchell Weissenberg die op rechts goed doorging en de bal panklaar legde voor Max van Steen die goed afrondde. ADO Den Haag bleef goed voetballen en in de 55ste minuut zorgde Mitchell Weissenberg op aangeven van Jersylee Riley voor de 4-0. ADO Den Haag bleef vervolgens uitstekend in de organisatie spelen en gaf niets weg. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een verdiende 4-0 overwinning voor ADO Den Haag.

ADO Den Haag C2 – AZ C2 1–2
Vandaag speelde ADO Den Haag C2 tegen AZ C2. ADO Den Haag begon de wedstrijd fel en creëerde vanaf het begin een aantal kansen die helaas niet werden benut. In de 16de minuut schoot Jan Verduijn na een flitsende combinatie de bal op de paal. In de 20ste minuut werd een aanval opgezet over de vleugels en die werd prima ingeschoten door Jerdy Schouten, 1-0. ADO Den Haag kreeg daarna nog een aantal mogelijkheden, maar die werden niet benut wardoor de ruststand 1-0 was.

AZ begon de tweede helft feller en in de 39ste minuut resulteerde dat gelijk tot een doelpunt 1-1. Het spel golfde daarna op en neer. In de 50ste minuut kwam AZ via een uitbraak op 1-2. ADO Den Haag ging daarna alles of niets spelen en 2 minuten voor tijd kreeg ADO Den Haag een penalty. Aanvoeder Nikki Baggerman nam zijn verantwoordelijkheid, maar de bal landde ongelukkig op de lat. ADO Den Haag probeerde nog een gelijkmaker te forceren, maar het zat ondanks de harde werklust van het hele team niet mee. Wij zijn trots op de getoonde inzet. Eindstand 1-2.

AZ D1 – ADO Den Haag D1 2–1
Vandaag speelde de ADO Den Haag D1 de uitwedstrijd tegen AZ D1. Op een koud kunstgrasveld begon ADO Den Haag matig aan de wedstrijd. Er werd teveel onnodig balverlies door ADO Den Haag geleden zodat AZ het spel kon maken. Alleen Darren Sidoel kon in de eerste minuten van afstand op doel schieten, maar zijn inzet ging ruim over. In de 11e minuut scoorde AZ uit een strafschop de 1-0 na een onnodige overtreding.

AZ had zelfs de score kunnen verdubbelen, maar raakte, na een mooie aanval, de lat. Na rust stond er een ander ADO Den Haag in het veld. AZ kwam niet meer aan voetballen toe en ADO Den Haag creëerde steeds meer kansen. ADO Den Haag verzuimde echter om te scoren, AZ deed dit op gelukkige wijze wel, 2-0. Yani Bouras bracht de spannig terug door de 2-1 binnen te tikken, waarna het nog spannend werd. Maar de 2-1 bleef als eindstand op het scorebord staan.

RKAVV D1 – ADO Den Haag D2 0–4
In de eerste helft was RKAVV de betere ploeg werkte hard en dekte heel kort op de man en daar had ADO Den Haag moeite mee. ADO Den Haag kwam niet verder dan één goede kans terwijl RKAVV wel enkele mogelijkheden kreeg. Na rust een beter ADO Den Haag dat nu ook druk zetten. Uit een corner scoorde Mike Bavelaar direct de 0-1. ADO Den Haag ging beter voetballen en het was nu Marnick Ouwehand die de bal achter de doelman kopte 0-2 uit weer een corner van Mike Bavelaar.