ADO Den Haag A1 blijft in een moeilijke positie in de Eredivisie A jeugd. In de wedstrijd tegen SC Heerenveen/Emmen was ADO Den Haag minimaal gelijkwaardig, maar moest wederom de punten aan de tegenstander laten.

ADO Den Haag begon goed in de wedstrijd tegen SC Heerenveen/Emmen en al na 3 minuten schoot Adil Akanioui op de lat. ADO Den Haag speelde in balbezit goed, maar moest oppassen voor de Friese counters. Halverwege de 1e helft was er een goede 1-2 tussen Adil Tihouna en Adil Akanioui die de laatste alleen voor de keeper zette, maar de Friese keeper redde bekwaam. Vlak voor de rust kreeg SC Heerenveen/Emmen nog een goede kans, maar de ruststand was 0-0.

In de 2e helft kreeg ADO Den Haag na 2 minuten een vrije trap die in de muur belandde en in de counter was SC Heerenveen/Emmen er razendsnel uit een scoorde de 1-0. ADO Den Haag bleef het proberen en na een ingooi van Hicham Faik kwam Stanley Elbers alleen voor de keeper, maar wederom was er een redding van de Friese keeper. In de 66e minuut kwam ADO Den Haag op 1-1. Na een afgeslagen corner werd de bal door Hicham Faik bij de 2e paal ingebracht en Steven Sanchez Angulo scoorde beheerst. Helaas kon ADO Den Haag niet lang van de gelijkmaker genieten, want 6 minuten later was de stand alweer 2-1. Na een goede voorzet vanaf rechts kwam de bal bij de spits van SC Heerenveen/Emmen die goed wegdraaide en de 2-1 binnenschoot.

ADO Den Haag probeerde via 1 tegen 1 achterin er nog een punt eruit te slepen, maar verder dan enkele kleine kansen kwam ADO Den Haag niet. SC Heerenveen/Emmen A1 bleef in de tegenstoot gevaarlijk, maar keeper Menno de Jong hield ADO Den Haag in de wedstrijd. Na een korte blessuretijd floot de scheidsrechter af en was er wederom een nederlaag in een wedstrijd waar ADO Den Haag kansen had op meer. Volgende week speelt ADO Den Haag A1 thuis tegen Sparta R. A1 en laten we hopen dat het geluk dan een keer meezit en ADO Den Haag de punten in het Zuiderpark kan houden.

Scheidsrechter: De heer Gils

Gele kaarten ADO Den Haag: Kevin Schutte, Adil Tihouna en Justin Lopes

Opstelling ADO Den Haag: Menno de Jong, Mike van Toor, Kevin Schutte (87e Jop Verhagen), Mart Spierdijk (61e Steve van Kesteren), Justin Lopes, Zekai Akdogan (77e Thomas Verheijdt), Stanley Elbers, Robin De Heij, Hicham Faik, Adil Tihouna en Adil Akanioui ((46e Steven Sanchez Angulo)

ADO Den Haag B1 – SC Heerenveen/Emmen B1 afgelast

Haaglandia B1 – ADO Den Haag B2 4–1
ADO Den Haag B2 heeft de topper tegen Haaglandia B1 geflatteerd met 4-1 verloren. In de 1e helft speelde ADO Den Haag goed en kreeg een aantal kansen, maar in de 17e minuut kwam Haaglandia op een 1-0 voorsprong na een mooi schot in de bovenhoek. ADO Den Haag bleef beter voetballen en kwam in de 24e minuut op gelijke hoogte via een benutte penalty van Desko Destanovic.

De 28e minuut van de wedstrijd was beslissend voor de uitslag. Demelzo Terbeek had een perfect actie op rechts en legde de bal panklaar voor Calvin Valies, die de bal echter over het lege doel schoot. In de volgende aanval kwam Haaglandia via een kopbal op 2-1 hetgeen de ruststand was. In de 2e helft was ADO Den Haag meer in balbezit, maar was Haaglandia dreigend met de counters. Nadat ADO Den Haag een paar kleine kansen had gemist en Haaglandia het in de counter niet had afgemaakt scoorde Haaglandia in de 73e minuut de beslissende 3-1. Voor de statistieken werd in de 78e minuut de 4-1 eindstand op het bord gezet.

ADO Den Haag C1 – VVV/Helmond Sport C1 afgelast
ADO Den Haag C2 – VA FC Twente C2 afgelast

Alphense Boys D1 – ADO Den Haag D1 0–3
ADO Den Haag was zaterdag op bezoek bij de D1 van Alphense Boys.In de eerste helft was ADO Den Haag de bovenliggende partij. In de 18e minuut kwam Yani Bouras door goed loopwerk voor de keeper te staan. Hij schoot de bal over de keeper in het goal. 0-1 .Altijd mooi om het eerste doelpunt te maken. Verder gebeurde in de eerste helft vrij weinig. De 2e helft begon heel chaotisch. Alphense Boys ging steeds meer druk zetten. Alphense Boys kwam steeds meer in de buurt van het strafschopgebied.

Maar Darren Sidoel deed het voortreffelijk als laatste man en zorgde voor rust in de achterhoede. Roel van der Valk kwam door middel van een pass voor de keeper van Alphense Boys. Hij bleef koel en schoot de bal in het goal.0-2. Roel van der Valk blesseerde zich daarbij en moest vervangen worden. Met nog 13 minuten te spelen kon ADO Den Haag meer druk zetten. Matthijs de Oude werd een paar minuten voor het einde van de wedstrijd aangespeeld door het goed spelende middenveld. Hij schoot de bal daarbij in het goal en maakte daarmee de 0-3.ADO Den Haag kwam niet meer in de problemen en won de wedstrijd met 0-3. Complimenten voor de hele selectie. Iedereen heeft z’n best gedaan en daar gaat het om in de voetballerij!

VVSB D1 – ADO Den Haag D2 1–6
ADO Den Haag D2 begon sterk aan de wedstrijd tegen VVSB D1 hetgeen resulteerde dan ook na 5 minuten in een 0-1 voorsprong voor ADO Den Haag via Orlando Agues Ribeiro die de bal goed binnen kopte uit een hoekschop. ADO Den Haag verzwakte maar gaf gelukkig geen kansen weg. Opslag van rust maakte Cirano de Groot de 0-2 ook deze werd goed ingekopt uit een hoekschop, hierdoor ging ADO Den Haag verdient met een 0-2 voorsprong de rust in.

ADO Den Haag kwam sterk uit de kleedkamer en uit een goede pass van Orlando Agues Ribeiro was het Pascal Struijk die verwoestend uithaalde en de bal mooi in de kruising schoot.ADO Den Haag bleef aanvallen waardoor er één moment even geen scherpte was achterin en VVSB na een goede steekpass de 1-3 binnen schoot. ADO Den Haag pakte de draad weer goed op en ging verder met aanvallen het was Simo Choukoud die een kluts bal na een hoekschop binnen wist te werken. Na een goede actie van en een pass van Lars Mennes was het Orlando Agues Ribeiro die de bal binnen schoot en de stand op 1-5 zette. Uiteindelijk was het Lorenzo Seymonson die met een goede actie de bal terug legde op Lars Mennes en die schoot de bal netjes binnen. ADO Den Haag heeft de wel verdiende 3 punten meegenomen naar huis.