Bij de opleiding was er vandaag een beperkt programma vanwege de herfstvakantie. ADO Den Haag A1 en B1 verloren hun wedstrijden met klein verschil tegen VA FC Twente A1 en Ajax B1. Koploper ADO Den Haag B2 won met ruime cijfers van Westlandia B1 terwijl ADO Den Haag D1 ruim bij Ajax verloor. Hieronder de verslagen van de gespeelde competitiewedstrijden.

VA FC Twente A1 – ADO Den Haag A1 2–0
ADO Den Haag A1 zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen en zit ook alles tegen. In de wedstrijd tegen VA FC Twente A1 waren beide teams in de 1e helft aan elkaar gewaagd en waren de enige kansen 2 vrije trappen netjes verdeeld over beide elftallen. De rust leek aan te breken met 0-0, maar in de laatste minuut voor de rust maakte ADO Den Haag een fout achterin waarvan VA FC Twente kon profiteren waardoor de ruststand 1-0 was. In de 2e helft was VA FC Twente de betere ploeg, maar de eerste kans was in de 60e minuut voor ADO Den Haag na een foute terugspeelbal kon Stanley Elbers de bal onderscheppen, maar de keeper van Twente bracht redding.

In de 77e minuut werd e stand 2-0 voor VA FC Twente nadat een voorzet van de 16 meterlijn in de bovenhoek werd geschoten. ADO Den Haag probeerde een offensief te doen, maar verder dan enkele kansen van Jop Verhagen en Adil Tihouna kwam ADO Den Haag niet waardoor VA FC Twente met 2-0 won.

Opstelling ADO Den Haag: Menno de Jong, Elger Batta, Kevin Schutte, Mart Spierdijk, Jusint Lopes, Zekai Akdogan, Adil Tihouna, Hichem Faik (69e Jop Verhagen), Steven Sanchez Angulo (78e Jaoud Essanoussi), Robin de Heij en Stanley Elbers

ADO Den Haag B1 – Ajax B1 0–1
ADO Den Haag B1 heeft de thuiswedstrijd tegen Ajax B1 ongelukkig met 0-1 verloren. Gedurende de hele wedstrijd was ADO Den Haag minimaal gelijkwaardig aan Ajax B1, maar lukte het niet om de kansen te verzilveren. Halverwege de 1e helft kreeg ADO Den Haag een grote kans toen Abas al Tamimy alleen op de Ajax keeper afging, maar de keeper kon redding brengen. Na ongeveer een half uur spelen kwam Ajax op een 0-1 voorsprong. Het lukte ADO Den Haag niet om de bal uit het strafschopgebied te krijgen en vanaf rechts scoorde Abel el Hasnoui voor Ajax.

In de 2e helft speelde ADO Den Haag een groot gedeelte op de helft van Ajax zonder tot grote kansen te komen. Halverwege de 2e helft was Aleksandar Bjelica nog het dichts bij een treffer, maar zijn schot belandde op de lat. In de laatste 10 minuten speelde ADO Den Haag alles of niets, maar het lukte niet om de Amsterdamse keeper te bedreigen waardoor de uitstekende scheidsrechter Hartemink moest affluiten bij een 0-1 stand voor Ajax.

Opstelling ADO Den Haag: Bas Meeuwissen, Eli Richardson, Steve van Kesteren, Robin Buwalda, Yair Sidoel (73e Joep Breimer), Guy Muller (65e Myron Hennep), Mitchell van der Vlugt, Aleksandar Bjelica, Yesse Bidjal, Papito Merentia en Abas al Tamimy

ADO Den Haag B2 – Westlandia B1 8–2
Voor de tweede keer dit seizoen heeft ADO Den Haag B2 flink uitgehaald in een competitiewedstrijd. Hekkensluiter Westlandia B1 werd met maar liefst 8-2 verslagen. Al na 3 minuten zat ADO Den Haag op rozen, nadat Vincent van Dorp via een penalty de openingstreffer maakte. Vervolgens domineerde ADO Den Haag wel, maar verzuimde door te drukken. Het spel wat slordig en vaak werden de verkeerde keuzes gemaakt. Na een halfuur ging vond Akin Arslan echter de slim doorgelopen Rodney van der Meijs die van alleen voor de keeper niet faalde, 2-0. Even later nam Danny Bakker een vrije trap van 35 meter die door de keeper verkeerd beoordeeld werd, 3-0. En vlak voor rust maakte Mark du Chatenier een echte spitsengoal, Rachelo Fecunda gaf strak voor vanaf links en Mark kwam goed voor zijn bewaker en tikte binnen in de korte hoek.

Door een benutte penalty van Westlandia zochten de teams met een stand van 4-1 de kleedkamers op. Na rust speelde ADO Den Haag geconcentreerder en een stuk beter. Westlandia kwam niet meer van eigen helft af en het duurde niet lang voor dat Calvin Valies de 5-1 maakte. Daarna scoorden de invallers Desko Destanovic en Demelzo Terbeek (2x) nog, voordat Westlandia de pijn wat verzachtte door in de laatste minuut de eindstand te bepalen op 8-2. Zo blijft ADO Den Haag B2 koploper in zijn klasse.

ADO Den Haag C1 – vrij

NEC C2 – ADO Den Haag C2 1–3 (oefenwedstrijd)

Ajax D1 – ADO Den Haag D1 9–0
ADO Den Haag D1 heeft vandaag in de uitwedstrijd tegen Ajax met ruime cijfers verloren. Het eerste doelpunt van Ajax viel al in de 6e minuut uit een strafschop. Gijs Hebing kreeg de bal onfortuinlijk tegen de hand toen hij weggleed in het zestien meter gebeid,1-0. De eerste 10 minuten was Ajax vooral gevaarlijk met goede voorzetten vanaf de rechterflank, de eerste aanval over de linkerzijde was meteen raak. Bij de tweede paal kon een middenvelder van Ajax makkelijk de 2-0 binnenschuiven. Alleen Yani Bouras en Thijs Timmermans konden in de eerste helft op doel schieten, maar de keeper van Ajax werd daardoor niet onder druk gezet. De 3-0 werd gescoord uit een hoekschop die niet goed werd weggewerkt door ADO. Door twee snelle aanvallen van Ajax konden zij nog voor rust uitlopen naar 5-0.

Na rust was het al vanaf de aftrap meteen weer raak voor Ajax 6-0. Nigel Ogidi Nwankwo had een van de spaarzame kansen om te scoren voor ADO, maar het geluk was niet aan zijn zijde. Ajax bleef sterk voetballen door het tempo hoog te houden en kon uiteindelijk in het laatste kwartier uitlopen naar een 9-0 eindstand.