ADO Den Haag krijgt steeds meer fans. Ze komen inmiddels niet alleen meer uit de stad zelf, maar uit heel Nederland. Er zijn zelfs supporters die in het buitenland wonen. In deze rubriek stellen we die fans aan je voor. Dit keer Roland Lensink uit het Belgische Bertem.

Kun je jezelf eerst even voorstellen?
Ik ben Roland Lensink, 55 jaar en ik ben op dit moment werkzoekende. 25 jaar heb ik in de IT-wereld gewerkt als ontwerper, analist en/of programmeur. Ik ben woonachtig in Bertem in België. Dit ligt ten westen van Leuven. Ik ben gescheiden en heb een zoon, genaamd Adriaan, van 15 jaar. Ik doe veel aan sport, zoals fitness, fietsen, hardlopen en tennis.

Hoe en wanneer is de liefde voor ADO Den Haag ooit ontstaan?
Ik ben in Den Haag geboren. De generatie van mijn ouders komt uit Rotterdam. Mijn vader ging in Den Haag werken bij een oliemaatschappij (Aramco), zodoende zijn ze verhuisd naar Den Haag. Ik heb de eerste 3,5 jaar van mijn leven aan de Meppelweg gewoond. We zijn toen verhuisd naar Boskoop, daar ben ik opgegroeid en heb daar tot mijn 33e gewoond. 
In mijn (prille) jeugd in Boskoop, de gouden jaren van het Nederlandse clubvoetbal, was je voor Ajax of Feyenoord. Cruijff speelde bij Ajax, ik was fan van hem en was dus voor Ajax. Toen ik een jaar of 15/16 was, wat ouder en wijzer en Cruijff was al een paar jaar weg, kwam ik tot de conclusie, dat ik Ajax toch niet zo'n leuke club vond. FC Den Haag deed het in die tijd wel goed (waren toch wel een subtopper), konden ook verrassen tegen topclubs (4-1 tegen PSV bv.) en ik ben er geboren. Zo is het ontstaan. Ze hadden in die tijd goede voetballers, zoals Mansveld, Jol, Kila en Schoenmaker.

Wat trok je aan in de club?
Fanatiek publiek en de geweldige sfeer, zeker tegen topclubs! Ik kan me nog wel de wedstrijd thuis tegen West Ham United herinneren, live op tv (toen was dat nog geen gewoonte, het stadion moest eerst uitverkocht zijn ). 4-0 voor bij rust, dat was een sensatie, dus die 4-2 was toch wel een fikse tegenvaller, een teleurstelling. In die tijd ging ik niet veel kijken, een paar keer per seizoen, maar dat was toch al een belevenis voor een jongen uit de polder. Ik hoor altjd mensen die voor het eerst bij ADO Den Haag komen dat ze het er nog steeds erg sfeervol vinden.

"Het seizoen 2010-2011 was toch wel het hoogtepunt van de afgelopen 30 jaar."

- Roland Lensink

Hoe en waarom ben je in België terecht gekomen?
Ik was freelancer in de IT-wereld, ik heb voor een aantal banken en verzekeringsmaatschappijen in Nederland gewerkt als externe. Toentertijd werkte ik al bijna 5 jaar voor Fortis in Rotterdam,. Er werd mij een nieuwe job beloofd op een andere afdeling, dat ging niet door en toen heb ik besloten om iets anders te gaan zoeken. Ik heb mijn CV op een aantal websites gedropt en een week later was ik in Leuven bij de KBC (Belgische bank) aan het werk als externe. Daar verbleef ik dan 4 dagen en 3 nachten en ’s avonds ga je eens wat doen, je kijkt om je heen en ziet dat huizen veel goedkoper en groter zijn, dan in Nederland, zeker meer naar het oosten (van Brussel). Dus een huis gekocht in Diest en in de zomer van 2006 zijn wij verhuisd. In die zin is het wel jammer, dat ik net vertrokken ben, voordat het nieuwe stadion klaar was, anders had ik wel elke thuiswedstrijd gaan kijken.

Wat zie je als een hoogtepunt sinds je supporter van ADO Den Haag bent?
De winst in de bekerfinale tegen FC Twente. De al genoemde thuiswedstrijd tegen West Ham United met een 4-0 ruststand en een op dat moment tegenvallende 4-2 eindstand. Het seizoen 1985-1986 was zeker een hoogtepunt (ongeslagen kampioen van de eerste divisie), toen hadden we een goed elftal, wat zeker in het linker rijtje van de Eredivisie thuis hoorde. Het Europees seizoen van 1987-1988 was ook een hoogtepunt, ik ben nog naar de wedstrijd tegen Ujpest Dozsa geweest, 3-1 winst. Verder was seizoen 2010-2011 toch wel het hoogtepunt van de afgelopen 30 jaar. Twee keer winnen van Ajax, zeker de 0-1 in Amsterdam was geweldig. Ook de 0-1 in Eindhoven bij PSV staat me nog goed bij.

Kom je nog weleens naar Den Haag en zo ja, pak je dan nog weleens een wedstrijd mee?
Ik kom eigenlijk alleen nog in Den Haag om te kijken naar ADO Den Haag. Ik ga meestal met mijn zoon en dan zo’n vijf keer per seizoen. De laatste wedstrijd was FC Utrecht thuis van afgelopen week.

Aanmelden

Ben of ken jij ook een fan van ver? Meld je dan snel aan via www.adodenhaag.nl/fanvanver