Deze week was voor de kinderen die deelnemen aan het project Playing for Success, elke week in de perskamer van het Kyocera Stadion, weer eentje om niet snel te vergeten. Er kwamen spelers van ADO Den Haag op bezoek.

Op de woensdag hadden de kinderen van de Dr. Willem Dreesschool en De Ontmoeting van tevoren met de leerkrachten van PfS vragen bedacht. Er werden vragen opgeschreven die een voetballer niet elke dag te horen krijgt, zoals: “Heb je wel eens gepest?” of “Kun jij een mooi logo ontwerpen?” Dingen die de kinderen bezig houden passeren de revue, weer eens wat anders dan altijd over voetbal praten.
Kort daarna kwamen Giorgio Achterberg, Mitchell Piqué en Joël Tillema binnen en die gingen eerst zelf de kinderen interviewen. Dat was nogal een verrassing; de kinderen moesten naar voren komen en mochten door de microfoon spreken. Nadat iedereen aan de beurt was geweest, werden de foto’s gemaakt en gingen de kinderen in drie groepjes uiteen om de spelers het hemd van het lijf te vragen.
Op de donderdagmiddag kwamen Chris Kum, Lex Immers en Kevin Visser langs voor dezelfde opdracht. De kinderen van De Startbaan en De Vlieger waren net zo nerveus en opgewonden als de kinderen van de dag ervoor.
Voor de kinderen een mooi moment. Zenuwachtig, maar toch zelfverzekerd om de vragen te mogen stellen en even de aandacht van een echte voetballer te krijgen. Playing for Success streeft naar het verhogen van het zelfbeeld en het vergroten van het zelfvertrouwen van de kinderen, zodat daarna de leerprestaties omhoog gebracht kunnen worden. Een aantal “WOW”-momenten zoals deze woensdag en donderdag in de periode van negen weken dat ze bij ons zijn, leveren zeker hun bijdrage aan het doel waarvoor Playing for Success Den Haag bij ADO Den Haag een vaste waarde is geworden.
Informatie over het project kunt u vinden op www.playingforsuccess.nl en www.pfsadodenhaag.web-log.nl.