ADO Den Haag is erin geslaagd de gehele voorbereiding ongeslagen te blijven. Zaterdagavond was de laatste testcase voor de start van de competitie het duel met Swansea City en ook die wedstrijd werd met 1-0 gewonnen.

Fotografie: Orange Pictures / Ruud Voest

Voorafgaand aan de wedstrijd was het vooral een weerzien met veel oude bekenden. Dorus de Vries en Cedric van der Gun waren vrijdag al heel even in het stadion geweest om samen met hun teamgenoten rond te kijken en zij werden zaterdag weer door velen hartelijk verwelkomd. Ook Ferrie Bodde was erbij, hij nam alle tijd om de Haagse supporters te vertellen hoe het met hem en de vele pech die hij heeft met blessures gaat.
Na al het bijpraten, moest er natuurlijk wel gevoetbald worden. Van de oud-ADO Den Haagspelers startte alleen Dorus de Vries in de basis, Cedric van der Gun viel tien minuten voor tijd in. Een vierde Nederlander, Kemy Agustien, mocht aan het duel beginnen, maar moest in de tweede helft met een blessure het veld verlaten.

Het eerste wapenfeit van de wedstrijd kwam op naam van Swansea City. Een schot van één van de zwanen ging rakelings over de goal van Robert Zwinkels, maar het leek erop dat Zwinkels zijn hand terugtrok en dus had gezien dat de bal net te hoog geplaatst was. Niet lang daarna begon de ADO Den Haagtrein beter te lopen. Wederom mooie combinaties, zoals we de laatste weken meer zagen.Immers viert zijn goal. Eerst alleen...

Lex Immers kreeg de eerste grote kans. Frantisek Kubik gleed in bij de achterlijn om als laatste poging glijdend te proberen de bal van de voeten van de verdediger mee te nemen en tot ieders verbazing lukte dat eigenlijk ook vrij makkelijk. De Slowaak bewaarde de rust, keek, en vond Lex Immers bij de eerste paal. Deze stuitte eerst op Dorus de Vries, in tweede instantie kreeg hij de rebound wat ongelukkig op zijn voet en vloog de bal over....en even later met zijn teamgenoten en vooral aangever Verhoek.

In de zeventiende minuut was het echter wel raak voor de blonde spits. Een diepe voorzet van Verhoek vanaf rechts viel net achter een verdediger, precies daar waar Immers opdook. De bal leek onmogelijk, maar hij gleed em in op de achterlijn waarna de bal via Dorus de Vries in de korte hoek de goal in ging.
ADO Den Haag had tijdens deze wedstrijd maar liefst honderd bedrijven te gast die mogelijk sponsor of een andersoortige relatie willen worden van de club. Het businessrestaurant was dan ook behoorlijk vol en samen met de mensen van de businessclub werd er genoten van de wedstrijd.

Swansea kreeg in het vervolg zeker hier en daar wat kansen, maar wist deze steeds niet te benutten. Twee behoorlijke kansen door het midden werden ver naast geschoten. Namens ADO Den Haag kwamen Verhoek (naar binnen draaien vanaf links, net in het zijnet) en Kubik (doorzetten door het midden, maar helaas naast) dichtbij een tweede doelpunt.
Vanaf de kant werd het duel gadegeslagen door een speciale gast op de bank bij ADO Den Haag. De winnende nieuwe Seizoen Club Cardhouder, meneer Barendregt, genoot met volle teugen van zijn verdiende plekje bij de trainersstaf.
Hij werd geïnterviewd na afloop, zijn zoontje mocht mee de kleedkamer in voor handtekeningen, hij maakte zelf de bespreking in de rust mee, een bijzondere ervaring. Hij zag zijn eigen club de wedstrijd in handen houden en keurig uitvoetballen naar de 1-0. ADO Den Haag heeft na deze achtste overwinning op rij nog een rustige trainingsweek voor de boeg voordat de uitwedstrijd bij Vitesse voor de deur staat.

Karakteristiek
ADO Den Haag – Swansea City 1-0 (1-0)
17. Immers 1-0
Scheidsrechter: Van Sichem
Toeschouwers: 4.359
Gele kaarten: 79. Derijck
Opstelling ADO Den Haag: Robert Zwinkels; Ahmed Ammi, Timothy Derijck, Pascal Bosschaart Christian Kum; Jens Toornstra, Kevin Visser, Ricky van den Bergh, Wesley Verhoek, Lex Immers (65. Dmitry Bulykin), Frantisek Kubik