ADO Den Haag krijgt steeds meer fans. Ze komen inmiddels niet alleen meer uit de stad zelf, maar uit heel Nederland. Er zijn zelfs supporters die in het buitenland wonen. In deze rubriek stellen we die fans aan je voor. Dit keer Andreas Kort uit Groningen.

Kunt je jezelf eerst even voorstellen?
Ik ben Andreas Kort, 27 jaar, en woon nu bijna 2,5 jaar samen met mijn lieve vriendin. Ik ben in Den Haag geboren en getogen en woon sinds 1,5 jaar in Groningen tegenover het stadion van de plaatselijke FC. Helaas heb ik al ruim 15 jaar chronische Lyme. Hierdoor moest ik helaas stoppen met studeren en ook werken zit er voorlopig niet in. Wel probeer ik een blog bij te houden op adutchmanslife.nl, waar ik onder meer over mijn ziekte schrijf en leuke dingen uit mijn leven, zoals reizen.

Waarom ben je in Groningen gaan wonen?
Mijn vriendin studeert aan de universiteit van Groningen en heeft nog 2 jaar te gaan tot ze is afgestudeerd. Aangezien zij hier nog wel even woont en ik toch al een nieuwe kamer zocht, besloot ik om naar Groningen te verhuizen. Ondanks dat het best een leuke stad is om te wonen, er zijn hier en daar wel wat cultuurverschillen en mis ik hier de typische Haagse humor. Al woon ik dan wel niet meer in Den Haag, het blijft nog altijd als mijn thuis voelen.

Hoe en wanneer is de liefde voor ADO Den Haag ontstaan?
Toen ik nog op de basisschool zat kwamen er een aantal spelers van ADO Den Haag langs op school voor het project De Held, samen met hen gingen we in gesprek over pesten en racisme en tot slot gingen we een potje voetballen in de gymzaal. Dat maakte veel indruk. Ik woonde toen nog met m'n moeder in Moerwijk op een paar minuten van het Zuiderpark stadion. Wanneer ADO Den Haag speelde, kon je op het balkon de sfeer uit het stadion horen. Rond m'n 13de mocht ik voor het eerst zelfstandig naar het stadion. Sindsdien probeer ik zo veel mogelijk wedstrijden mee te pakken.

Wat trok je aan in de club?
ADO Den Haag is een echte volksclub met een fanatieke aanhang. De sfeer en ambiance in het oude vertrouwde Zuiderpark was heel bijzonder. De passie, de Haagse bluf en Haagse humor zorgen er voor dat ADO Den Haag de mooiste club van Nederland is.

Wat ziet je als een hoogtepunt sinds je supporter van ADO Den Haag bent?
Dat zijn er een hoop! De promoties naar de Eredivisie. En natuurlijk het seizoen 2010-2011 met Van den Brom, Bulykin en Toornstra. We wonnen toen twee keer van Ajax. Ik heb toen twee keer een week lang met een grote grijns op mijn gezicht rond gelopen! We behaalden toen ook Europees voetbal. Ik kon niet mee naar de uitwedstrijd in de play-offs tegen Groningen, daarom keek ik met duizenden anderen de wedstrijd op het grote scherm op het Heldenplein. Het kwam op strafschoppen aan en toen Groningen de laatste miste, brak er een groot volksfeest uit. Het duurde twee weken voordat ik mijn stem weer helemaal terug had, haha.

Kom je nog weleens terug naar Den Haag en zo ja, pak je dan nog weleens een wedstrijd mee?
Al haal je een Hagenees uit Den Haag, Den Haag krijg je nooit uit het hart van een Hagenees. Toen ik net verhuisd was, was ik daarom bijna elk weekend wel in Den Haag te vinden. Maar doordat ik het afgelopen jaar steeds zieker ben geworden door de Lyme lukt het mij helaas niet meer om zo vaak naar Den Haag te reizen. Maar wanneer ik mij goed genoeg voel om de lange reis te maken en 90 minuten lang de club kan aanmoedigen probeer ik zeker een wedstrijd mee te pakken. Meestal ben ik daarna wel een aantal dagen gesloopt en kan ik niet veel meer dan rustig op bed of op de bank liggen. Maar het feit dat ik dan weer een keer naar een wedstrijd kon gaan, maakt dan veel goed. Zeker wanneer de drie punten in Den Haag zijn gebleven.

Aanmelden

Ben of ken jij ook een fan van ver? Meld je dan snel aan via www.adodenhaag.nl/fanvanver