Voor de zesde keer boekte ADO Den Haag in de traditionele oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht een positief resultaat. De Hagenaars wonnen op het veld van Laakkwartier met 3-1.

Fotografie Orange Pictures / Cees van Hoogdalem

Drie keer eerder wonnen de groen-gelen van de Schapenkoppen en twee keer eindigde het duel in een gelijkspel. Daar kwam nu opnieuw een zege bij.

Op deze snikhete zaterdag deed de nieuwe trainer John van den Brom geen beroep op de nieuwe aankoop Frantisek Kubik. De Slowaak was deze week even teruggekeerd naar zijn vaderland om de formaliteiten te regelen en zat door een kleine trainingsachterstand niet bij de wedstrijdselectie. Die andere nieuweling, linksback Christian Supusepa, was er wel en startte in de basis.
ADO Den Haag, met Charlton Vicento en Raily Ignacio voorin, had in de eerste helft het betere van het spel, zonder dat het lange tijd dreigend kon zijn. Wel kreeg Vicento na acht minuten een goede kans, maar van dichtbij kon hij een voorzet van Wesley Verhoek niet in het doel werken.

FC Dordrecht kwam ook niet aan goede aanvallen toe, maar pakte net als vorig jaar wel een voorsprong. Bart van Hintum krulde na 22 minuten een vrije trap buiten het bereik van doelman Robert Zwinkels: 0-1. Net over het halfuur kwam ADO Den Haag langszij. Dit keer was Vicento, met het hoofd, wel doeltreffend op een voorzet van Verhoek: 1-1.

Nog voor rust had Ricky van den Bergh een goede schietkans en haalde invaller Lorenzo Piqué, die na een kwartier de geblesseerde Ahmed Ammi verving, een inzet van Rinaldo Jongebloet van de lijn. In de tweede helft kwamen de Dordtenaren er niet meer aan te pas. ADO Den Haag zette de tegenstander vast en creëerde enkele kansen.
Danny Buijs bracht de `thuisploeg` in de 52e minuut op voorsprong. Na opnieuw een voorzet van Verhoek kreeg eerst Ignacio van dichtbij de gelegenheid om te scoren, maar uiteindelijk poeierde Buijs op de doellijn de tweede Haagse treffer binnen: 2-1.

John van den Brom wisselde na een uur, op Zwinkels en Piqué na, zijn hele elftal, maar dat bracht FC Dordrecht nauwelijks verlichting. De nieuwe lichting ging gewoon door met aanvallen. Linksback Kai van Hese zorgde vervolgens voor het mooiste doelpunt door een vrije trap in de kruising te schieten: 3-1.

Het slotakkoord was voor Berry Powel. De spits ontfutselde een tegenstander de bal en schoot vanaf de middenlijn op het doel. De bal ging over doelman Nicky van der Ploeg maar ook over de lat. Het was de derde winst voor ADO Den Haag in de oefencampagne. Eerder werd er al gewonnen van gastheer Laakkwartier (14-0) en het VVCS-team (6-0).

Karakteristiek
ADO Den Haag - FC Dordrecht 3-1 (1-1)
Scoreverloop: 22. Van Hintum 0-1, 31. Vicento 1-1 , 52. Buijs 2-1, 63. Van Hese 3-1
Locatie: Laakkwartier
Scheidsrechter: Gözübüyük
Gele kaarten: Bosschaart (ADO Den Haag), Ramos (FC Dordrecht)
Opstellingen
ADO Den Haag: Zwinkels; Ammi (15. L. Piqué), Kum (60. Beugelsdijk), Bosschaart (60. Derijck), Supusepa (60. Van Hese); Buijs (60. Gilisse), Van den Bergh (60. Visser), Toornstra (60. Resodihardjo); Verhoek (60. Achterberg), Ignacio (60. Hulst), Vicento (60. Powel)
FC Dordrecht: Van der Ploeg; Cairo, Van Muyen, Versluis (66. Amevor), Van Hintum (46. Longuet); Sequeiro (90. Velder), Ramos, Coster, Kalisse (90. Clement); Jongebloet (73. Alkac), Lopes