Vorig jaar vormde het VVCS Team nog een moeilijke drempel tijdens de voorbereiding, dit seizoen werd de ploeg van clubloze voetballers met maar liefst 6-0 verslagen.

Foto`s: Orange Pictures / Kees van Haastregt

In het nieuwe thuistenue trad ADO Den Haag net als vorige week met twee basisploegen voor beide helften aan. Ahmed Ammi ontbrak dit keer, hij werd vorige week gewisseld uit voorzorg bij wat pijn aan de hamstring, volgende week doet hij weer mee, verzekerde de rechtsback.
Al na een paar minuten raakte Inderlindo Moreno Freire van de VVCS al geblesseerd, hij kwam verkeerd terecht na een kopduel met Pascal Bosschaart. Hij probeerde nog terug te keren in het veld, maar moest helaas de strijd staken.

Beide helften kenden een eigen aanvoerder aan Haagse kant. Pascal Bosschaart en Ricky van den Bergh, en voor deze laatste was het de eerste keer dat hij deze band mocht dragen.
Na een mooie goal van Lex Immers kwam de drinkpauze voor beide ploegen als geroepen. ADO Den Haag bleek toch een stuk fitter en scherper dan de heren die vechten voor een nieuwe club. Zij zijn ook recentelijk pas bij elkaar gekomen en uiteraard was de warmte niet bevorderlijk voor de snelheid van het spel.
Berry Powel maakte na een jaar bij De Graafschap weer zijn eerste goal voor groen en geel, zodat de rust met een 2-0 voorsprong werd in gegaan. In de tweede helft stond er een nieuwe frisse Haagse ploeg, bij de VVCS waren er slechts drie wissels beschikbaar. De vermoeidheid sloeg toe bij de VVCS waar de basiself van de tweede helft elkaar bij ADO Den Haag juist beter en beter gingen vinden.

Stagiaire Frantisek Kubik scoorde wederom, dit maal zelfs twee keer. Ricky van den Bergh deed hetzelfde. Al met al weer een mooie ochtend en middag aan de Jan van Beersstraat.
Karakteristiek
ADO Den Haag - VVCS Team 6-0 (2-0)
9. Immers 1-0, 37. Powel 2-0, 69. Kubik 3-0, 73. Van den Bergh 4-0, 76. Kubik 5-0, 90. Van den Bergh 6-0
Locatie: Laakkwartier
Opstelling eerste helft: Coutinho; Gielisse, Derijck, Bosschaart, Van Hese; Buijs, Resodihardjo, Hulst; Immers, Powel, Ignacio
Opstelling tweede helft: Zwinkels; L. Piqué, Kum, Beugelsdijk, Supusepa; Visser, Toornstra, Van den Bergh; Verhoek, Vicento, Kubik