ADO Den Haag krijgt steeds meer fans. Ze komen inmiddels niet alleen meer uit de stad zelf, maar uit heel Nederland. Er zijn zelfs supporters die in het buitenland wonen. In deze rubriek stellen we die fans aan je voor. Dit keer Martin van der Nolk van Gogh uit Hongarije.

Doorgezaagde doelpalen
"Ik ben 58 jaar geleden geboren in het Den Haag. En als je oom trainer is van Laakkwartier ga je daar ook voetballen. Op zaterdag zelf spelen en op zondag naar ADO of Holland Sport. Die luxe hadden we toen nog. Maar ADO was toch wel de club. Er gebeurde altijd wel wat in het Zuiderpark. Eerst voor een gulden naar de kindertribune en dan met z’n allen het veld oversteken naar de Noord Tribune. Prachtige wedstrijden gezien met Aad Mansveld, Joop Korevaar en Harrie Heijnen. Maar ook de pegels van Hans Bres tegen Feijenoord. De beroemdste goals van Johan Cruijff die ik op een paar meter afstand van me achter keeper Ton Thie in het net zag verdwijnen. Maar ook de finale van de beker tussen Ajax en NEC met de doorgezaagde doelpalen. Al die jaren ben ik mijn club blijven volgen. En door de jaren heen is er langzaam aan weer iets van de oude glorie aan terugkomen."

Boer en boerin
"Drie jaar geleden hebben mijn vrouw en ik besloten het roer om te gooien. Niet langer meer de hectiek van Nederland en zeventig uur per week werken. Geheel toevallig zijn we terecht gekomen in het zuiden van Hongarije waar we nu drie jaar wonen. Op onze boerderij spelen we boer en boerin en vangen we ook zwerfhonden op. Er lopen er nu negen rond die we uitgehongerd in de bossen hebben gevonden. We genieten hier van de ruimte die we hebben en het heerlijke klimaat. Alhoewel onze boerderij met één hectare grond veel tijd en onderhoud vergt, ben ik af en toe ook nog in Nederland te vinden. Als organisatie-adviseur ben ik in Nederland voor verschillende opdrachten maar daarna lonkt weer het boeren leven. En als ik dan in Nederland ben, probeer ik altijd weer een wedstrijd van ADO Den Haag mee te pakken. De liefde voor de club draag je nu eenmaal overal mee naar toe. En anders zit ik hier in Hongarije voor de buis waar ik alles kan volgen via de schotel."

Aanmelden

Ben of ken jij ook een fan van ver? Meld je dan snel aan via www.adodenhaag.nl/fanvanver