In het Kyocera Stadion vond donderdagavond de Sporttafel plaats, een bijeenkomst waarbij door sportclubs, bedrijven en gemeenten uit de Haagse regio werd gesproken over samenwerking en het delen van kennis. Sporttafel is een initiatief van Rabobank Den Haag en voetbalclub Quick. De gemeenten Den Haag, Wassenaar, Voorschoten en Rijswijk deden mee aan de bijeenkomst met ook nog eens tien voetbal- en hockeyclubs.

Barbara Barend leidde de avond. Zij liet eerst ADO Den Haag's hoofdtrainer Henk Fraser, Algemeen Directeur Jan Willem Wigt en Technisch Manager John Metgod aan het woord. Zij spraken onder meer over het belang van samenwerken binnen een groep. Ook werd hen gevraagd naar hoe zij het vinden om bij ADO Den Haag te werken. Fraser had daar een treffend antwoord op: "Het is de grootste uitdaging van mijn leven."

Daarna kwamen Dick Vierling, voorzitter van Quick, en Jaap Wielaart (directievoorzitter Rabobank Den Haag) naar voren. Zij gaven aan dat kennisdeling in deze huidige tijd essentieel is en dat ze de Sporttafel in het leven hebben geroepen om van elkaar te kunnen leren om van daaruit alleen maar sterker te worden als club of gemeente. Voor het gedeelte sportsponsoring was Eneco uitgenodigd om met de clubs de praten over hun sportpropositie.

Aan het einde van de avond was er ruimte om elkaars kennis daadwerkelijk te delen via gesprekken in kleine groepjes. Al met al een succesvolle editie van de Sporttafel, die navolging zal krijgen.