Komend seizoen komt Eshly Bakker bij ADO Den Haag spelen. Deze international van Oranje Onder 17 komt over van Pancratius.

ADO Den Haag is erg verheugd dit grote talent te mogen verwelkomen. Eshly zelf gaf al eens in een interview aan dat haar grote droom was om in de Eredivisie te spelen en die gaat dus komend seizoen uitkomen. Verder is zij ook bij het Nederlands team ambitieus, want ze hoopt de overstap van Onder 17 jaar naar Onder 19 jaar te kunnen gaan maken.

Eshly werd in februari 17 jaar, maar heeft al behoorlijk naam gemaakt op het voetbalveld. Zo speelde ze vorig jaar al in het HvA team dat als zevende team deelnam aan de Eredivisie. Weliswaar zonder mee te doen voor de officiële competitie, maar met haar 15 jaar speelde zij dus al wel tegen de vrouwen uit de Eredivisie.

Deze spits speelde afgelopen seizoenen voor Pancratius, als laatste in de B2. Tussen de jongens, want na de eerste jaren voetballen maakte zij de overstap van het vrouwen- naar het mannenvoetbal. Nu keert ze dus weer terug om te gaan concurreren, of misschien wel samenspelen, met Lisanne Grimberg, voor haar een oude bekende van Onder 17.

Eshly zit op dit moment nog in spanning te wachten op de uitslag van haar HAVO examen. Volgend jaar gaat zij de Johan Cruyff University doen, dus na een LOOT-school gaat zij wederom naar een opleiding die rekening zal houden met haar trainingsschema.

Eshly Bakker over volgend jaar: ‘Het zal zeker wennen worden, want het niveau wordt weer hoger. Maar ik ben ervan overtuigd dat ik het aan moet gaan kunnen. Ik hoop dan ook basisspeler te kunnen gaan worden voor ADO Den Haag.’