Op initiatief van supportersvereniging SV Haagsche Bluf fietsten bijna 100 supporters naar de uitwedstrijd tegen Excelsior. Alles om geld op te halen en aandacht te vragen voor ALS! Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is één van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel. Nederland telt op dit moment ongeveer 1500 patiënten. Gemiddeld overlijden er elk jaar 500 patiënten en komen er 500 bij. Deze ziekte is in de voetbalwereld vooral bekend geworden doordat Fernando Ricksen hieraan lijdt.

Bij de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle, op 19 februari, zullen in- en rondom het stadion collectanten van ALS rondlopen om te collecteren. Daarnaast zal de cheque met de inkomsten van de wedstrijd tegen Excelsior overhandigd worden aan de stichting ALS.

Niet naar de wedstrijden, maar wel bijdragen?

Ook voor fans die niet naar Excelsior zijn geweest of de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle niet bezoeken is er een kans om bij te dragen. Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vraag naar meer informatie.

ADO TV maakte een reportage van de fietstocht.