"Voor je club heb je alles over!", een uitspraak van Marcel Julien die hij meer dan waar maakt. Julien is geboren in Leidschendam, 52 jaar geleden. Hij heeft altijd gevoetbald bij RKAVV en is trouwe supporter van ADO Den Haag. Op zijn 22e werd hij verliefd en verhuisde naar Vosselaar in België. Sindsdien is ADO Den Haag niet meer om de hoek, maar dat houdt hem niet tegen om nog geregeld de tribunes van het Kyocera Stadion te betreden.

"In de jaren ‘80 had ik een seizoenskaart, toen ik naar Vosselaar verhuisde ging ik ADO Den Haag meer op afstand volgen. Ik kreeg namelijk samen met mijn vrouw twee kinderen. Zij waren nog jong en jonge kinderen en voetbal gaan lastig samen. Toen echter bekend werd dat de club zou gaan verhuizen van thuisbasis, nam ik mijn twee voetballende zoons mee naar het Zuiderpark voor een wedstrijd, want dit stadion moesten ze nog gezien hebben."

"Toen ADO Den Haag in het Kyocera Stadion ging voetballen waren de kinderen oud genoeg om vaker mee te gaan en ook zij vonden voetbal erg leuk, dus dat kwam goed uit. Nu hebben mijn zoons en ik allemaal een seizoenskaart en komen we zo vaak mogelijk naar de thuiswedstrijden."

Niet alleen Julien en zijn zoons zijn fan, voetbalwedstrijden van ADO Den Haag zijn voor hen en hun familie echt bijeenkomsten. Elkaar bezoeken gaat minder regelmatig als je zo ver weg woont, maar de wedstrijden zorgen voor deze herenigingen. Met trots legt Julien uit: "Mijn groengele hart is ontstaan aan de hand van mijn vader. Toen ik 8 jaar oud was, ging ik samen met hem naar het Zuiderpark en daar zochten we op Middennoord ons plekje. Een aantal weken geleden ging mijn, inmiddels 80-jaar oude, vader aan mijn hand de trap op in het Kyocera Stadion. De rollen zijn omgedraaid, maar de basis is er nog steeds: samen wedstrijden van ADO Den Haag bezoeken. Ook mijn broer en zus kom ik altijd tegen op de tribunes."

Als hoogtepunt noemt Julien de 4-3 overwinning op Ajax in het Zuiderpark in het tijdperk van Aad Mansveld. Ook de kerstboom van Adriaanse, de wedstrijd ADO Den Haag – FK Tauras 'alle ballen op Japie' en natuurlijk de wedstrijd tegen FC Groningen voor Europees voetbal zijn hem goed bijgebleven.

Aanmelden

Ben of ken jij ook een fan van ver? Meld je dan snel aan via www.adodenhaag.nl/fanvanver