Het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar heeft zich voor het eerst sinds 2000 gekwalificeerd voor het Europees Kampioenschap. In het beslissende kwalificatieduel rekende het team van KNVB-coach Wim van Zwam overtuigend af met de leeftijdsgenoten uit Duitsland (3-0), terwijl concurrent Slowakije verloor van Polen. 

In het Seacon Stadion – De Koel van VVV-Venlo zorgen Feyenoorders Jerson Cabral en tweemaal Ricky van Haaren zondagmiddag voor de doelpunten. Onder 19 kwam daarmee op zeven punten uit drie wedstrijden, na een eerder gelijkspel tegen Slowakije (0-0) en een 2-0 zege op Polen.

Charlton Vicento kwam tijdens dit laatste duel niet in actie, maar deelde volledig mee in de feestvreugde. Tijdens de laatste dertien wedstrijden kwam hij er elf in actie, weliswaar wisselend hoe lang hij speelde, maar hij was er altijd bij. Zodoende is de kans ook zeker reëel dat hij deze zomer mee mag met de ploeg van bondscoach Wim van Zwam naar een EK.

Luc Castaignos van Feyenoord, zijn kamergenoot bij Oranje, is zijn grootste concurrent, maar zoals Vicento zelf aangeeft ook een goede vriend van hem die een sterk seizoen heeft doorgemaakt. Vicento is ambitieus, zowel voor ADO Den Haag als voor Oranje Onder 19 en hoopt dus mee te mogen naar het EK.

Het Europees Kampioenschap staat van 18 tot en met 30 juli op het programma in Frankrijk.